Θα ανακαλύψεις τροχό, Περικλή μου και αν είσαι μάγκας, ο τροχός σου θα είναι στρογγυλός. Αλλά αξίζει τον κόπο; όλοι οι τροχοί σήμερα, στρογγυλοί είναι.
Όσο για τα υπόλοιπα, μπορεί οι στίχοι για το διώξιμο από το σπίτι να ανήκαν σε αυτοτελές τραγούδι που ξεχάστηκε, άρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι στόρυ είχε. Από τη στιγμή που η ιστορία χάθηκε, οι στίχοι είναι διαθέσιμοι για κάθε χρήση, π.χ. και σε τραγούδια της τελετουργίας του γάμου.
Στην προφορική παράδοση, το μόνο υλικό που διατίθεται για τη μελέτη μας είναι οι υπάρχουσες, σήμερα ακόμα, παραλλαγές με τους συμφυρμούς και τις παρανοήσεις τους. Φυσικά και οι “γνήσιες” καταγραφές τους, κυρίως από τον 19ο αιώνα, αλλά γνήσιες, όχι πειραγμένες από τον καταγραφέα ή την αρχική του πηγή.