Παλιά ρεμπέτικα τραγούδια

Γεια σας θα ήθελα να γράψω σε ένα σκληρό δίσκο πολλά πάνω από 1000-2000 ή και περισσότερα παλιά αυθεντικά ρεμπέτικα τραγούδια για εκπομπή ραδιοφώνου.
Μπορείτε να με βοηθήσετε που θα τα βρω;
Σας ευχαριστώ πολύ.

Γεια σου μονομαχε, απορώ λίγο με την ερώτηση, τι εννοείς ?
Θέλεις δίσκους ? CD ?
Γιατί αν τα θέλεις σε ηλεκτρονική μορφή υπάρχει το youtube.

1 «Μου αρέσει»

στειλε μου μηνυμα στο
rebetomania@yahoo.gr

Καλησπερα,συγνωμη για την καθυστέρηση αλλά δεν ειχαμε χρονο λόγω των εκλογών.
Καλό είναι το youtube αλλά θέλει πολύ δουλειά να κατεβάσεις και να ταξινομήσεις ασε που πολλά αρχεία δεν έχουν καλή δειγματοληψία ήχου.
Ελεγα αν βρώ καπου ως συλλογή να τα πάρω σε ένα σκληρό δίσκο και μετα να τα περάσω στο δικο μου δίσκο και στη βάση του προγράμματος εκπομπής.

Θίγει σημαντικό θέμα ο φίλος.

Δυστηχώς, δύσκολα βρίσκεις στις μέρες μας μουσική σε υψηλή ποιότητα, για μακροχρόνια και νόμιμη αποθήκευση στο δίσκο σου.
Ο μόνος και σωστός τρόπος είναι να πάρεις τα CD σου ένα-ένα και να κάνεις τον κόπο να τα ψηφιοποιήσεις (tip: σε lossless format αρχικά για το αρχείο σου και μετά συμπίεση προαιρετικά σε mp3).
Χρονοβόρο μεν, δε γίνεται αλλιώς δε.
Μαγαζιά να πουλάνε νόμιμα αρχεία ήχου σε υψηλή ποιότητα, δε γνωρίζω να υπάρχουν.

Διαφορετικά, είτε πληρώνεις streaming σε Apple Music κτλ (για ό,τι υπάρχει εκεί), είτε θα αρκεστείς στην κουτσουρεμένη ποιότητα του YouTube.

Η ποιότητα του ΥΤ είναι ΠΟΛΥ κουτσουρεμένη. Σε καλό ηχητικό σύστημα και λίγο δυνατά δεν αντέχεται, ξύνει αφτιά.


Σε άλλες μουσικές τι γίνεται; Οι ντιτζέι έρχονται με σιντί; Περνάνε μόνοι τους τα σιντί τους σε σκληρούς; (Και τι γίνεται με τις καινούργιες μουσικές που δε βγήκαν ποτέ σε σιντί;) Ή βρίσκουν από κάπου αρχεία ήχου; Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε ότι δουλεύουν όπως πριν 25 χρόνια ούτε ότι όλοι κινούνται μεταξύ παρανομίας και χάλια ήχου.

Λίγο απ’ όλα.
Όσοι θέλουν να είναι νόμιμοι, εκτός από το να κάνουν rip τη συλλογή των CD τους σε 320kbps mp3, αγοράζουν τα κομμάτια ένα-ένα π.χ. από το itunes, που κι αυτό έχει τους περιορισμούς του, αλλά τα έχεις τουλάχιστον offline διαθέσιμα.
Υπάρχουν και τα λεγόμενα DJ Pools, που με μια μηνιαία συνδρομή γίνεσαι μέλος και παρέχουν καλής ποιότητας mp3 ταυτόχρονα με άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη δουλειά, π.χ. ποια κομμάτια είναι αυτή τη στιγμή στα charts ανά κατηγορία, ποια είναι ανερχόμενα κ.ο.κ. Σταματάς τη συνδρομή όμως, δεν μπορείς να τα κρατήσεις μετά. Κάτι σαν τις streaming υπηρεσίες δηλαδή, αλλά εδώ τουλάχιστον τα έχεις offline στο δίσκο.

Γενικά, ο DJ είναι υπεύθυνος αρχικά να έχει νόμιμα στην κατοχή του το υλικό του. Υπάρχει μετά και το κόστος για δημόσια αναπαραγωγή του υλικού, αλλά γι’ αυτό νομίζω είναι υπεύθυνος ο ιδιοκτήτης του χώρου και όχι ο DJ. Κάποιοι χώροι εκδηλώσεων επίσης, απαιτούν από τους DJ (και τις live μπάντες), να έχουν μια συγκεκριμένη ασφάλιση για τη μέρα της εκδήλωσης (π.χ. μπλέχτηκε ένας που χορεύει σε ένα καλώδιο και έφερε το ηχείο τούμπα)

1 «Μου αρέσει»

Οπότε θα ήθελες πάνω από 1000-2000 ή και περισσότερα παλιά αυθεντικά ρεμπέτικα τραγούδια με καλή δειγματοληψία ήχου, χωρίς πολύ δουλειά και ταξινομήση, για εκπομπή ραδιοφώνου.

Ναι, στο youtube με πολύ δουλειά και ταξινομήση!

Πέρα από τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν ή τα θέματα ποιότητας ήχου, πώς θα είναι η ραδιοφωνική σου εκπομπή καλύτερη ή διαφορετική από το https://rebetiko.sealabs.net/radioplayer.php ;

Βάλε το όραμα και θα βοηθήσω όπως μπορώ!

Καλημέρα,δεν έχω πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα,αυτά τα πληρώνουμε κανονικά και υπάρχουν και τα σχετικά τιμολόγια.Οπότε δεν τίθεται νομικό θέμα.

Καλημέρα, καλο είναι το https://rebetiko.sealabs.net/ μάλιστα τους έστειλα μήνυμα για να τους αναμεταδίδω κάποιες ώρες αλλά πολλές φορές μεταξύ των τραγουδιών υπάρχει μεγάλο κενο πχ 5-8 ή και περισσότρα δευτερόλεπτα και το πρόγραμμα μέ τέτοια καθυστέρηση περνάνει σε επιλογή τργουδιού από το δικό του playlist.
Γιαυτό αν έχω μια συλλογή με 2000 τραγούδια, σαν κι αυτά που παιζει το rebetiko.sealabs.net/ θα τα προγραμματίζω εγώ.
Ευχαριστω για την απάντηση σου.