Πέτρος Μουστάκας - Οργανοποιός

Σήμερα είπαμε με τον κουμπάρο να επαναλάβουμε την ημέρα “βόλτα στα οργανοποιεία” λόγω ρεπό.
Για τον κάθε μάστορα θα γράψω στο θέμα του. Ανοίγω απλά αυτό το νήμα γιατί δεν βρήκα αντίστοιχο για τον Πέτρο Μουστάκα.

Στο θέμα μας τώρα, είχε 2 τριχορδα, ένα κλασικό με μικρό σκάφος και ένα το οποίο το έλεγε και ταμπουρομπουζουκο κλίμακας 65.

Το πρώτο ήταν πολύ ελαφρύ με μαλάκια ταστιερα και ωραίο ήχο. Προσεγμένο πολύ το όργανο και μάλιστα μου θύμισε αντίστοιχες δουλειές άλλων τριχορδων κατασκευαστων (αυτό το κρατάμε για το τέλος).

Το δεύτερο ήταν μια πρωτοφανής εμπειρία για εμένα, αφού έχω παίξει μπουζούκι με μικρό, μεγάλο σκάφος, τζούρα, μισομπουζουκα κ.τ.λ. το συγκεκριμένο όργανο ήταν τόσο ευκολοπαιχτο και έδινε μια άλλη αίσθηση στο χέρι, είχα μια αίσθηση ότι ήταν λειψό (λόγω κλιμακας) αλλά δεν του έλειπε τίποτα αφού έβγαιναν όλα πανεύκολα πάνω του. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις αλλά ήταν ιδιαίτερο οργανακι που μπορεί να μην το ήθελα για μελέτη αλλά σίγουρα θα ήθελα να το έχω μαζί μου όπου πάω. Εξίσου ωραία ταστιερα και ωραίος Ήχος.

Τώρα σε κάτι που ίσως ενδιαφέρει τους επόμενους που θα ψάξουν για αγορά, τα όργανα που έπιασα στον Πέτρο από θέμα άνεσης, ευκολίας και φινιρίσματος με τα αντίστοιχα & αντάξια σε άλλο οργανοποιειο που έπιασα σήμερα ήταν περίπου 300 - 400 ευρώ κάτω.

Δεν θα μπω σε διαδικασία κοστολόγησης και σύγκρισης ξύλων , ούτε είμαι ειδικός, αλλά 2 παρόμοια μπουζούκια που έπιασα σήμερα η διαφορά τους η οικονομική ήταν αυτή με τα ίδια χαρακτηριστικά λίγο πολύ.

Είχα ακούσει από τον Νίκο (@liga_rosa ) ότι αξίζει μια επίσκεψη στον Πέτρο και το επιβεβαιώνω αφού ήταν και φιλόξενος και αναλυτικός σε ότι ρωτήσαμε.

Για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τριχορδο και ψάχνουν για καλό value for money όργανο θα τον πρότεινα πρώτο, βέβαια ο μάστορας κάνει και παραγγελίες και με πιο ακριβά υλικά για τους πιο απαιτητικούς.

Υ.Γ. Οι κιθάρες του κούκλες αλλά δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αφού η γνώση μου φτάνει μέχρι το κούρδισμα τους.

8 «Μου αρέσει»

Κάπου θυμάμαι ένα θέμα για τον Μουστάκα στο φόρουμ. Επιβεβαιώνω για τα τρίχορδα του Πέτρου, καλοφτιαγμένα και σχετικά οικονομικά.

5 «Μου αρέσει»

Πολύ καλή ιδέα Πάνο, το περιμένουμε. Για τον Μουστάκα πάντως ήταν τόσο ωραία η περιγραφή σου που μας άνοιξε την όρεξη.

4 «Μου αρέσει»