Πέθανε ο Βαγγέλης Περπινιάδης

ʼλλος ένας από τους μεγάλους του λαϊκού τραγουδιού μας αποχαιρέτησε για πάντα χτες τ’ απόγευμα. Σε ηλικία 76 ετών έφυγε ο Βαγγέλης Περπινιάδης , μια μεγάλη φωνή του λαϊκού τραγουδιού και ένας άριστος δεξιοτέχνης τού μπουζουκιού με πολλές επιτυχίες και συνθέσεις στο ενεργητικό του. Τον θυμάμαι από μικρό παιδί στα πανηγύρια του Ασπρόπυργου να παίζει και να τραγουδά στην πλατεία χωριού , επί 40 χρόνια δεν έλειψε ούτε μια φορά εκτός από πέρυσι που αρρώστησε.
Ήταν από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που συνδύαζαν : μεγάλο ρεπερτόριο λαϊκό δημοτικό , αμανέδες και «έντεχνο» , τρομερή παρουσία στο πάλκο (πραγματικά σήκωνε τον κόσμο στον αέρα ως το πρωί) , σύνθεση και δεξιοτεχνικό παίξιμο στο μπουζούκι.
Στον αμανέ ήταν άφταστος καθώς γνώριζε την βυζαντινή μουσική .
Βρέθηκε από μικρό παιδί στον κόσμο της μουσικής λόγω του πατέρα του αλλά καταξιώθηκε μέσω του ταλέντου του , συνεργάστηκε με τους περισσότερους συνθέτες και έκανε μεγάλες επιτυχίες με τραγούδια του Καλδάρα (Ανεβαίνω σκαλοπάτια , Τι σου είπανε για μένα, Μην μου λέτε λόγια) Ζαμπέτα (Μ’ άσπρισες με γέρασες)Χ.Λεοντή (Που να χωρέσει τα’ όνειρο,Πικρό ψωμί,Μες το σκοτάδι περπατώ)Μπάμπη Μπακάλη (Το μεροκάματο του πόνου , Δεν είμαι βράχος ούτε βουνό,Να μουνα το σεντονάκι)Κ.Γιαννίδη(Τα νέα της Αλεξάνδρας)Θ.Δερβενιώτη(Φταίω-φταίω,Πάρτε βουνά τον πόνο μου)και άλλα των Β.Βασιλειάδη ,Γ.Μανισαλή,Γ.Κατσαρού,Ν.Δαλέζιου αλλά και πολλά δικά του τραγούδια (Γύρισε κοντά μου ,Μαχαρανή,Και στο γκρεμό να πέσω,Για μια άπιστη κακούργα,Μην μ αφήνεις μόνο μου κ.λ.π) , ήταν ένας πραγματικός λαϊκός καλλιτέχνης ,ένας Κοκκινιώτης μάγκας που έζησε και πέθανε με το μπουζούκι στα χέρια.
Καλό ταξίδι Κύριε Βαγγέλη και να το ξέρεις πως θα μας λείψεις εδώ στον Ασπρόπυργο.

Ναι Σώτο, θα μας λείψει… Ποιός θάναι άραγε ο αντικαταστάστης του στα παραδοσιακά πανηγύρια της περιοχής; (Πέρσι δεν κατέβηκα να σκεφτείς, γιατί δεν έπαιξε!)
Ποιος θα μας λέει πια, κι “ανεπανάληπτα” το ΓΙΑΤΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΚΛΑΙΣ, το ΓΥΡΙΣΕ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ, το ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΠΑΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ (ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ…), ΑΧ! ΓΙΑΤΙ ΔΕ Μ’ ΑΓΑΠΑΣ και να μπορεί να μας “ξεσηκώνει” και να μας “διονυσιάζει”…

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός, θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στο Γ’ Νεκροταφείο, (κατά τις 12 με 12.30).

Σώτο,έχει παίξει και ένα ανεπανάληπτο σόλο μπουζούκι,το τσιφτετέλι από Α+.΄Ελα από το σπίτι να το περάσουμε (τώρα που έγινες πατέρας μας …ξέχασες!

θα έρθω οπωσδήποτε , έστω κι να χρειαστεί να τον φέρω μαζί τον πιτσιρικά (δεν με αφήνει σε χλωρό κλαρί).
Θα σε πάρω τηλέφωνο.