Ο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά (2005)

ΧΑΝΙΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3ήμερο τιμής για τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Παρουσιάστηκε σήμερα , κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων, από τον Νομάρχη Χανίων Γιώργο Κατσανεβάκη και τον Αντινομάρχη Γιώργο Αγοραστάκη ο βασικός κορμός των εκδηλώσεων τιμής που θα πραγματοποιηθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων για τα 80χρονα του Μίκη Θεοδωράκη.
Όπως τόνισε ο Νομάρχης Χανίων:
« Τα Χανιά ως τόπος καταγωγής του Μίκη Θεοδωράκη, θα γιορτάσουν τα 80 του χρόνια με πολλές και μεγάλες εκδηλώσεις. Η Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά, έχουν ένα μεγάλο χρέος απέναντι στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος με το έργο, την προσωπικότητα και τη στάση της ζωής του, έκανε παγκόσμια γνωστή τη μουσική, τις αξίες και τον πολιτισμό μας. Τα φετινά γενέθλια για τα ογδόντα του χρόνια, μας δίνουν την ευκαιρία να του αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή και να του δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας.
Η Νομαρχία Χανίων έχει αναλάβει τις κεντρικές εκδηλώσεις στα Χανιά, που περιλαμβάνουν την διοργάνωση ενός Διεθνούς Συνεδρίου αποτίμησης και απολογισμού της ζωής και του έργου του, με τίτλο: «Μίκης Θεοδωράκης» Ο άνθρωπος, ο δημιουργός, ο μουσικός, ο πολιτικός, ο Κρητικός και ο Οικουμενικός, από 29-31 Ιουλίου και μιας λαϊκής γιορτής-συναυλίας με τη μουσική και τα τραγούδια του Μίκη στο Στάδιο Χανίων στις 31/7.»
Ενώ ο Αντινομάρχης δήλωσε σχετικά :
«Τον Ιούλη εδώ στα Χανιά θα βρεθούν άνθρωποι απ’όλο τον κόσμο που έζησαν μαζί με το Μίκη, που γνωρίζουν καλά το έργο και τη δράση του, που είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, πολιτικοί, για να καταθέσουν την γνώση και τις εμπειρίες τους για το «φαινόμενο Θεοδωράκη». Θα βρεθούν μεγάλοι καλλιτέχνες και ερμηνευτές των τραγουδιών του για να μοιραστούμε όλοι μαζί τις συγκινήσεις και την γοητεία της μουσικής του.»

Όσον αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτό περιλαμβάνει 3 βασικές ενότητες.

 1. Διεθνές Συνέδριο με τον τίτλο :
  «Μίκης Θεοδωράκης Ο άνθρωπος, ο δημιουργός, ο μουσικός, ο πολιτικός, ο Κρητικός και ο Οικουμενικός»
  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 29, 30 & 31 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
  Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει την
  Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 18:00.
  Το Συνέδριο διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και της Ένωσης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Χανίων.

 2. Μεγάλη συναυλία στο Εθνικό Στάδιο Χανίων στις 31 Ιουλίου 2005 στις 9 το βράδυ με το γενικό τίτλο «Ελάτε να γιορτάσουμε το Μίκη».
  Η συναυλία θα δοθεί από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και σολίστ τους Γιώργο Νταλάρα , Νένα Βενετσάνου , Σόνια Θεοδωρίδου, Δημήτρη Μπάση
  Η συναυλία θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 3. Οι χωριανοί του Μίκη Θεοδωράκη τον τιμούν με ένα Κρητικό γλέντι στις 29 Ιουλίου το βράδυ ημέρα των γενεθλίων του.
  Το γλέντι θα γίνει στην πλατεία του Γαλατά Χανίων , απ΄ όπου κατάγεται ο Μίκης και διοργανώνεται από το Δήμο Νέας Κυδωνίας .
  Κλείνοντας την παρουσίαση τόσο ο Νομάρχης όσο και ο Αντινομάρχης Χανίων σημείωσαν: «και άλλοι φορείς των Χανίων αλλά και της υπόλοιπης Κρήτης έχουν αναλάβει να διοργανώσουν τιμητικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν όλο το χρόνο. Το έτος 2005 είναι έτος Θεοδωράκη και για την Κρήτη».
  Σημείωση : 1. Επισυνάπτουμε αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου

 4. Επισυνάπτουμε λογότυπο του συνεδρίου (αν χρειάζεστε λογότυπο σε μεγαλύτερη ανάλυση μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας)

Από την Οργανωτική Επιτροπή Των Εκδηλώσεων
Πληροφορίες
Γιώργος Αγοραστάκης , Αντινομάρχης Χανίων
Τηλ. 2821030105-106 Φαξ. 2821030230
e-mail: [email protected]

Ματθαίος Φραντζεσκάκης ,
Υπεύθυνος Επικοινωνίας Συνεδρίου
ΚΙΝ 6974739122
Φαξ: 2821020290
e-mail: [email protected]