Ο Κώτσος υπουργός😉

Ισχύει τα λόγια φέρνουν πάρα πολύ. Η εισαγωγή καθόλου.
Όπως και να έχει μπράβο Κώστα !

2 «Μου αρέσει»

Ενας φίλος μου είπε να μην το βιαστώ γιατί θυμίζει αλλα τραγούδια ,αλλά το αφησα οπως το κατέβασε η γκλάβα μου φίλε.Παρθένο οπως το ελαιόλαδο :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 «Μου αρέσει»

Ένα συγκεκριμένο θυμίζει -και πολύ μάλιστα :wink:
Οπότε αναρωτιέμαι μήπως έχεις και κάποιο θέμα με εκείνο το “All rights reserved” που αναγράφεις στο βίντεό σου…

Μα ετσι γραφω σε ολα τα τραγουδακια που φτιάχνω.Τα θεωρώ δικά μου γι αυτό.Ουτε τα εχω για εμπόριο ,ουτε και θα τα εκμεταλλευτώ.
Τωρα στο συγκεκριμένο ,δεν πιστευω να μου κάνει μήνυση ο Μάρκος οτι του εκλεψα την μουσική.
Δεν ξέρω ποιος εισαι και ποιο ειναι το πρόβλημά σου που σχολιάζεις ετσι.

δεν πειράζει.
αρκεί η προσπάθεια!
κάθεται πανω στο
“ολες τις τέχνες πού’κανα”

1 «Μου αρέσει»

Ο Κώτσος γράφει στίχους και μουσική βιωματικά και αυθόρμητα, και οι επιρροές μπαίνουν ασυναίσθητα μέσα στα τραγούδια του. Το πολύ πολύ να αναφερθεί το τραγούδι σε αυτό το σχετικό νήμα:

3 «Μου αρέσει»

Ακριβώς.
Ότι ετοιμαζόμουν να πω, αν έρθει ο Μάρκος Κώτσο και σου γυρεύει τα ρέστα, να φωνάξουμε τον Μπάτη να του εξηγήσει, κι αν έρθει ο Μπάτης να γυρεύει τα ρέστα να φωνάξουμε τον Δεληγιώργη, τον Γαβαλά, τη Μαγγίδου, τον Τούρκο βιολιτζή, τον Κύπριο βοσκό και και και…

6 «Μου αρέσει»

Άλλωστε οι αναφορές στον Μάρκο είναι τόσο εμφανείς (ξεροπήγαδο κ.ά.) ώστε μάλλον αναγνώριση και σεβασμό δείχνουν παρά λαθροχειρία.

4 «Μου αρέσει»

Κανε τον αναφορα τον ανθρωπο κιολας, που κολλαμε ρε αδερφε? Ρεμπετικα ειναι μοιαζουν. Εδω ο μαρκος δανειζοταν απο το Μαρκο…

2 «Μου αρέσει»

Μα τι ξεροπήγαδο, εδώ ο ίδιος ο τίτλος απηχεί ευθέως το «Ο Μάρκος υπουργός»!

2 «Μου αρέσει»

Νομίζω ότι ο Άνθιμος εννοούσε αυτό ακριβώς που έγραψε: όχι «γιατί μοιαζει η μουσική με του Πολυτεχνίτη και το παρουσιάζεις για δικό σου;», αλλά «αν την πατεντάρεις τη στιγμή που είναι ήδη πατενταρισμένη αλλού, αναρωτιέμαι μήπως έχεις κάποιο θέμα».

1 «Μου αρέσει»

Οπου, βέβαια, για πρωθυπουργός “έβαλε υποψηφιότητα” ο Μάρκος :rofl: :rofl: :rofl:

Κι ο Κώτσος για πρόεδρος της Βουλής, αλλά και στους δύο ο τίτλος άλλα λέει!

Κι απο του προέδρου την γωνιά
Τούς νόμους να ορίζω
Λαμόγια και φασισταριό
Στο ξύλο να σαπίζω

Ρε παιδιά ο τίτλος που εβαλα εδω Ο Κώτσος υπουργός κάνει παιχνίδι ,πώς να το πώ αλλιώς, στο τραγουδι του Μάρκου Οι πρωθυπουργοί:wink:
Θα κάνω μπούκα στην Βουλή με μαγκούρα ,και τους κυνηγάω για τα καλά που κάνουν:sunglasses:
Για τίτλο εβαλα Μαγκούρα στη σαβούρα
Ούτε πρόεδρος ούτε και πρωθυπουργός😉

2 «Μου αρέσει»

Ναι Κώτσο μου και μπράβο σου! Όμως…

Έτσι θα βρούμε τη λύση;

1 «Μου αρέσει»

Εμμμ… ο Μάρκος τους μαστούριαζε,εγω τους καρπαζώνω.:wink:
Νίκο θα το γυρισουμε στα πολιτικά σχόλια , αν σου γράψω καθαρά την γνώμη μου .:sunglasses:

Το θέμα μου είναι ότι αυτά τα υπέστησαν οι προοδευτικοί από τους φασίστες. Το να αντιστρέψουμε, απλά, τους ρόλους, δεν θα το ΄βλεπα και τόσο προοδευτικό. Μακάρι να καταφέρουμε, σύντομα, να βρεθούμε physically, που λένε και στο χωριό μου, να πιούμε καν΄να κρασάκι και να πούμε και τις γνώμες μας! :joy:

2 «Μου αρέσει»

Μα ναι, αυτό είναι σαφές. Άλλωστε όλο το τραγούδι κάνει παιχνίδι (κλείνει το μάτι, θα έλεγα εγώ) στον Μάρκο.

Εντάξει, εδώ μπέρδεψα ποιος είναι ο τίτλος του κομματιού και ποιος της ανάρτησης, αλλά δε νομίζω ότι χαλάει ο κόσμος.

Οχι καθόλου.Απλά το διευκρίνησα μην γίνονται παρεξηγήσεις .

1 «Μου αρέσει»

Όλοι οι δημιουργοί με βάση τα ακούσματα τους πάντοτε συνέθεταν. Παρθενογένεση δεν υπάρχει εκτός ελάχιστων περιπτώσεων, εδώ ο Μπετόβεν ‘‘δανείστηκε’’ από τον Μότσαρτ πολλά μουσικά θέματα, ακόμα και την ‘‘Ωδή στην χαρά’’ το αρχικό της θέμα το οφείλει σε εκείνον.
Ο κανόνας στην παράδοση, μιας και μιλάμε για μικρότερης μουσικής διάρκειας θέματα, είναι πως μια καινούργια μελωδία σήμαινε πολλές φορές τον θάνατο μιας παλαιότερης η οποία έτεινε με τον καιρό να ξεχαστεί από τις κοινωνικές ομάδες. Πλέον με την δισκογραφική καταγραφή αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει και η δημιουργία λόγω copyright και δικαιωμάτων, έχει στενέψει υπερβολικά την δημιουργικότητα και την ελευθερία. Γενικά θα 'λεγα πως δεν υπάρχει τίποτα πλέον που να μην θυμίζει κάτι άλλο σχεδόν σε όλα τα είδη μουσικής.
Για το ρεμπέτικο θεωρώ πως το να θυμίζει κάποιο ρεμπέτικο τραγούδι ένα νέο τραγούδι πρέπει να είναι σχεδόν απαράβατος κανόνας αλλιώς δεν είναι ρεμπέτικο και μιλώ τουλάχιστον για το προπολεμικό είδος.
Έτσι δημιουργήθηκαν τα πρώτα ρεμπέτικα του Μάρκου και των υπολοίπων, μελωδίες που πατούσαν σε παραδοσιακά θέματα με μια προσωπική αίσθηση, ενώ στην πορεία οι δημιουργοί επηρεάστηκαν από τα ακούσματα της εποχής τους και εξελίχτηκαν.

4 «Μου αρέσει»