Οργανοποιός Μάρκος Οικονομίδης

σήμερα το πρωί με πήγε ένας φίλος να δούμε ένα μπουζούκι από τον μάρκο.
στενό αλλά βαθύ σκάφος μουριά, μπράτσο φλαμούρι με κόντρες βέγγε και μπαντούκ, ντυμένο με έβενο μαδαγασκάρης, όπως και η απλή ξύλινη φιγούρα. μου έκανε εντύπωση πέρα από την ένταση, και η καθαρότητα του ήχου. ισορροπημένες νότες σε όλη την έκταση και ποικιλία στα ηχοχρώματα αναλόγως την θέση της πένας. επίσης προσεγμένη κατασκευή και ομορφιά με απλότητα.
η τιμή στο μέσο όρο, πολύ καλή για ένα όργανο εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από τον μάρκο, με μικρή παραγωγή. μπορείτε να δείτε ένα δείγμα της δουλειάς του στο (υπό κατασκευή) site: http://markos-musical-instruments.net
ευχάριστη έκπληξη από έναν οργανοποιό που δεν είχα ακουστά, ούτε βρήκα στον κατάλογο ελλήνων οργανοποιών. εκ των υστέρων βρήκα αυτό.

και η τιμη αυτου?

Ευχαριστω

Το οποίο, όποιος θέλει μπορεί να το ακούσει και εδώ.

Πάντως σαν μια πρώτη εικόνα (από το υπό κατασκευή site του), μοιάζει να δίνει περισσότερο βάρος στην ποιότητα των υλικών παρά στα πολλά στολίδια και στα φτιασιδώματα. Κάτι που εμένα προσωπικά μου αρέσει. Παρατήρησα ότι στην σελίδα του δεν έχει βάλει μπουζούκια, αλλά λόγω ότι είναι υπό κατασκευή μάλλον αυτός είναι ο λόγος. Εάν πάντως υπάρχει και κάποιος άλλος που έχει εμπειρία από τον συγκεκριμένο κατασκευαστή ή από δημιουργήματα του, καλό θα ήταν να μάθουμε κάτι παραπάνω (μιας και δεν αναφέρεται ούτε και στον κατάλογο με τους οργανοποιούς).

Υ.Γ. Επίσης καλό θα ήταν εάν θα μπορούσες liga rosa να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για το που βρίσκεται το εργαστήριο του ή/και κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας.

οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 1500 ευρώ (συζητήσιμες), αναλόγως το όργανο.
δεν είχα προσέξει πως λείπανε τα στοιχεία επικοινωνίας στο site, τα βάζω εδώ: μαρίας κάλλας 1, παιανία-αθήνα, 2106644772, 6978308551.

Πάντως σαν μια πρώτη εικόνα (από το υπό κατασκευή site του), μοιάζει να δίνει περισσότερο βάρος στην ποιότητα των υλικών παρά στα πολλά στολίδια και στα φτιασιδώματα.

Ειναι αξιοπροσεκτο, πως κατι αλλαζει στην οργανοποιοια. Ολο και περισσοτεροι οργανοποιοι, κυριως της νεας γενιας , υιοθετουν αυτη ακριβως την φιλοσοφια. Ελπιδοφορο, διοτι διαφενεται πως η οργανοποιοια επιτελους στρεφεται προς τις σωστες βασεις.
Πιστευω πως ο απλος πελατης ειναι πια αρκετα ενημερωμενος να καταλαβαινει το τι πραγματικα αξιζει σε ενα οργανο.

Καποτε επρεπε να ψαξεις με το “φακο” για να βρεις οργανα σε αυτο το στυλ και φιλοσοφια. Τωρα αρχιζει να υπαρχει πλειθορα οργανοποιων που σεβονται την παραδοση, δινουν βαση στην ουσια, δημιουργοντας πανεμορφα οργανα.
Για μενα μονο καλο μπορει αυτο να σημαινει.

1 «Μου αρέσει»

Μια που το ξέθαψε αυτόματα το φόρουμ, να ενημερώσω πως μετά από εφταμισι χρόνια το εν λόγω μπουζούκι ζει και βασιλεύει σε άριστη κατάσταση, μετά από πολλά γλέντια και ταξίδια. Επίσης περισυ στην παράσταση παίζαμε με ένα πολύ καλό πλακέ μαντολίνο του Μάρκου.