Οργανοποιείο Echowood στη Θεσσαλονίκη

Καλησπέρα στο forum. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει δει κάποιος ή αν έχει ακούσει ποτέ κάποιο μπουζούκι από το οργανοποιείο Echowood στη Θεσσαλονίκη. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το παρακάτω, Μπουζούκι BZK-6 WB15 Καρυδιά - Φλαμούρι , και θα ήθελα να ακούσω γνώμες γενικά για την ποιότητα των οργάνων τους. Ξέρω ότι σε τόσο χαμηλό μπάτζετ όλα τα ίδια είναι πάνω-κάτω αλλά είμαι αρχάριος και δεν δύναμαι να διαθέσω περισσότερα.

Θα ήθελα απλά να σε καλωσορίσω στο Φόρουμ. Καλές συζητήσεις να έχουμε.
Όσο για το οργανοποιείο δεν έχει τύχει να πιάσω όργανό τους και από ένα βιντεάκι προφανώς δε μπορώ να κρίνω την ποιότητα. Ελπίζω να βρεις αυτό που ζητάς.

3 «Μου αρέσει»

Έχω πάρει ένα μπαγλαμαδάκι πολύ οικονομικό το οποίο για τα λεφτά του εμένα με φαίνεται καλό. Τώρα για μπουζούκι σε αυτά τα λεφτά εγώ θα σε πρότεινα να μη πάρεις από οπουδήποτε για να είμαι ειλικρινής. Από εξυπηρέτηση πάντως είναι άψογοι.

1 «Μου αρέσει»

Δυστυχώς δεν γίνεται να δώσω παραπάνω αυτή τη στιγμή. Το ξέρω ότι σε αυτά τα λεφτά τα περισσότερα είναι βιομηχανίας, όπως ο Μάτσικας π.χ., απλά επειδή πέρασα και μια βόλτα από το echowood είδα ότι τα φτιάχνει χειροποίητα. Για αυτό μου άρεσε.

Σε αυτά τα χρήματα αξιόπιστα όργανα έχει και ο Σταμκος, δεν χάνεις να ρίξεις μια ματιά.
Αυτό πάντως που έδειξες έχει ωραία αισθητική.

2 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ με τον Πάνο περνά μια βόλτα από το Στάμκο.

1 «Μου αρέσει»

Αν το Echowood και ο Στάμκος είχαν και οι δυο έτοιμα όργανα για να δοκιμάσεις θα σου έλεγα να συγκρίνεις και να πάρεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο στο χέρι ή/και το αυτί.

Υπάρχει βέβαια και αυτό που λέγαν και λένε βέβαια οι περισσότεροι εδώ μέσα: Αγόρασε μεταχειρισμένο! Εγώ δεν ημουν αρχικά αυτής της άποψης. Με το καιρό όμως αναθεώρησα και καταλήγω να συμφωνήσω ότι (τουλάχιστον στα λεφτά αυτά) το μεταχειρισμένο όργανο είναι η καλύτερη επένδυση! Θέλει λίγο υπομονή όμως και καταλαβαίνω ότι αυτό είναι δύσκολο…

5 «Μου αρέσει»

Καλημέρα φίλε.
Ξέρω ότι πέρασε καιρός αλλά θα ήθελα να αφήσω την απάτηση μου για όποιον αναρωτιέται μελλωντικά.
Έχω πάει στο Echowood, και τα παιδιά είναι άψωγα. Έίχα την τύχη να παίξω ένα μπουζούκι παρόμοιο με αυτό, και πρέπει να πω πως ο ήχος και η ποιότητα ήταν φανταστικά. Το φινίρισμα, τα τάστα, ο ήχος κλπ απλά ήταν ΣΩΣΤΑ. Δηλαδή και να ήθελα να βρώ λάθος στο όργανο δεν μπόρεσα.
Πολύ φιλόξενα παιδιά, με όλη τη θέληση να μιλήσουμε και να σχολιάσουμε όργανα, τεχνικές και ήχους. Εξυπηρέτηση πάντως 10/10.
Το Echowood, έχει επίσης και πολλά υλικά για DIY κατασκευές, κατι που με ενδιέφερε όταν πήγα. Είναι γνώστες, ξέρουν τι κάνουν και αξήζει να πάει κανείς έστω για να δεί!

Εννοείται πως αυτή είναι δική μου γνώμη και πως αν δεν παίξεις το όργανο δεν μπορείς να ξέρεις. Ο καθένας μας έχει διαφορετικό παίξιμο και αυτί.

1 «Μου αρέσει»

Περίμενε, άλλο το ‘να και άλλο τ’ άλλο. Αν το μπάτζετ σου φτάνει ως εκεί και όχι πιο πάνω, αυτό είναι ένα αντικειμενικό όριο: ψάχνεις όργανο μέσα σ’ αυτά τα λεφτά γιατί άλλα δεν υπάρχουν. Σαφέστατο.

Το αρχάριος όμως είναι άλλη υπόθεση. Άμα με το καλό πάρεις το όργανο και συνεχίσεις να μαθαίνεις και να βελτιώνεσαι, η επιδίωξη δεν είναι βέβαια να φτάσεις σε επίπεδο που να μη σε ικανοποιεί πια αυτό το όργανο και να θες άλλο, αλλά ακριβώς το αντίθετο: να σε καλύπτει και σαν προχωρημένο παίχτη!

Τα καλά όργανα δεν είναι μόνο για τους καλούς παίχτες. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ, παρόλο που γενικά υπάρχει και η αντίθετη άποψη, και η ίδια η κατηγορία «μαθητικό». Ίσα ίσα που με το καλό μαθαίνεις και καλύτερα.

3 «Μου αρέσει»

Αρκετος καιρος μετα την αναζητηση του αγγελου, αλλα για οποιον ενδιαφερεται ακομα, επισκεπτομαι συχνα τον ζηση στο echowood και αν δεν κανω λαθος φτιαχνει καινουργια παρτιδα μπουζουκια αυτην την περιοδο. Πολυ καλος μαστορας ειδικα για τις ενδιαμεσες τιμες γυρω στο 1000ρικο, προσεγμενα οργανα με αντοχη και κατα τη γνωμη μου τα πλεον καταλληλα για καποιον αρχαριο που θελει καλο οργανο που να κρατησει για καιρο χωρις να θελει να πληρωσει τους μεγαλους οργανοποιους παραδοσιακων οργανων.

1 «Μου αρέσει»