Ξύλο: Ιδιότητες και μουσικά όργανα

Καλησπέρα,

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε ένα κείμενο, γραμμένο από εμένα, το οποίο προσπαθεί να εξηγήσει πως τα μουσικά όργανα (πιο πολύ το μπουζούκι το οποίο και είχα στο μυαλό μου) προσλαμβάνουν και αποβάλλουν υγρασία (από το περιβάλλον). Αφορμή στάθηκε αυτό το παλαιότερο θέμα, το οποίο μου δημιούργησε αρκετές απορίες.

xylo-idiothtes-kai-mousika-organa.pdf (304,3 KB)

Σκοπός του κειμένου είναι να γίνει αντιληπτό πως, πότε και γιατί τα όργανα προσλαμβάνουν και αποβάλλουν υγρασία από και προς το περιβάλλον αντίστοιχα. Έτσι, ίσως μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τη φράση "το όργανο μας αντέχει ότι και εμείς” και να εξερευνήσουμε πότε το όργανο μας κινδυνεύει πραγματικά και πότε όχι.

Σε δεύτερη φάση (αφού η υγρασία δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας), ίσως προέκυπτε ένας οδηγός συντήρησης, αποθήκευσης, μεταφοράς οργάνου κτλ. Τα τελευταία βέβαια, έχουν συζητηθεί αρκετά σε διάσπαρτα θέματα του φόρουμ.

Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι ούτε οργανοποιός ούτε αλάθητος. Έτσι, το κείμενο ίσως περιέχει λαθάκια, ελπίζω όχι σημαντικά. Ελπίζω επίσης, τα όποια λάθη να εντοπιστούν και να διορθωθούν από εμπειρότερα μέλη και οργανοποιούς.

Χρήστος


Ξέχασα να αναφέρω ότι ο Ανδρέας Παπαδάμου είχε την καλοσύνη να γράψει την άποψη του για ορισμένα θέματα τα οποία θίγονται στο κείμενο.

1 «Μου αρέσει»