Ξυλα για ροκαδες

καλησπερα στα μαστορια,ο μικρος μου αδερφος παιζει ντραμς,εχει δοκιμασει ολες τις μαρκες απο μπακετες(τα ξυλα που χτυπανε τα ντραμς)αλλα δεν αντεχουν και σπανε γιατι οταν παιζει μπαινει ο διαολος μεσα του.εχω ενα μαδερι ιροκο και σκευτηκα να του φτιαξω ενα ξευγαρι μπακετες.κανει αυτο το ξυλο για αυτη τη δουλεια?

το πολύ πολύ να σπάσει ο διάολος ένα ζευγάρι ακόμα.

δεν αρχίζεις τον ιδιο στις γρηγορες με το μαδερι; :019: :112:

καπου διαβασα για μπακετες απο ανθρακονηματα που δε σπανε. Περιεργο μου φανηκε να μη σπανε αφου ειναι τοσο σκληρο υλικο…
Βεβαια ελεγε οτι επειδη ειναι τοσο σκληρο οταν χτυπαγε, ενιωθε στα χερια του τις ταλαντωσεις της παρα πολύ και τον κουραζε… οποτε δεν της προτιμησε τελικα…

Είστε και οι δύο απίθανοι!!! :088: Γέλασα με την ψυχή μου.

Πάντως, γνώμη μου είναι αν το μαδέρι από ιρόκο είναι παλιό και καθαρό να μην το χαλάσεις.
Μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις από στειλιάρι κασμά ή σκεπαρνιού αρκεί να βρεις από πρίνο και όχι από οξιά που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στο εμπόριο.

Υ.Γ. Προσοχή στη χρήση του στειλιαριού. Μη σου βάζει ιδέες ο georgalasg. :019:

Μιας και αναφερθηκε το ιροκο! Σε ποια μερη ενος οργανου μπορει να χρησιμοποιηθει;;

Δημήτρη, καταρχίν οι μπαγκέτες από ανθρακονήματα δεν σπάνε…Βέβαια αν ο αδερφός σου είχε σωστή τεχνική δεν θα τις έσπαγε…οπότε προτιμότερο είναι είναι να του πεις ότι θέλει τρόπο και όχι κόπο. Ας βάλει να δει κανένα βιντεάκι πως παίζουνε οι τεχνίτες ντράμερ…www.drummerworld.com (το καλύτερο site για drummer).
Τώρα για το ιρόκο.Δέν συνηθίζεται στην κατασκευή οργάνων…παρόλα αυτά έχω φτιάξει μία ηλεκτρική από ιρόκο η οποία είναι καταπληκτική…τα συμπεράσματα δικά σου…

ρε μινορε πως ξεχωριζουμε το πρινο απο την οξια?δημητρη εφτιαξα τα μανικια απο εναν τζουρα και εναν μπαγλαμα μονοκοματα με το καραολο αλλα θελει καλα εργαλεια γιατι ειναι σκληρο ξυλο,χωρις ταστα και το μανικη δεν κουναει καθολου,δεν παιρνει χαμπαρι.

Προσωπικά έχω χρησιμοπιήσει ιρόκο για την κατασκευή καράολου σε κρητικό λαούτο

Εκτός του ότι η οξιά έχει ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα (κοκκινίζει), η σημαντική οπτική διαφορά είναι οι χαρακτηριστικές ίσιες μικρές γραμμές που έχει κατά μήκος στα νερά της. Η διαφορά αυτή φαίνεται πιο έντονα σε λεία ξύλα (πλανισμένα ή τριμμένα).