Ντοκυμαντέρ με Μπαγιαντέρα


#1

Καλησπέρα! Πριν πολλά χρόνια είχα δει ένα ντοκυμαντέρ μάλλον ( λέω μάλλον γιατί δεν θυμάμαι σχεδόν
τίποτα, δηλαδή αν ήταν ντοκυμαντέρ ή κάτι άλλο ) στο οποίο υπήρχε μία σκηνή που έδειχνε τον Μπαγιαντέρα τυφλό να παίζει με το μπουζούκι του, μαζί και η κόρη του σε κάτι καφενεία στον Πειραιά. Εάν θυμάται κάποιος τον τίτλο του ντοκυμαντέρ ή κάτι άλλο σχετικά με αυτό θα με ενδιέφεραι πολύ ( γιατί ίσως μπορέσω να το βρω στο link του αρχείου της ΕΡΤ, που μας έκανε γνωστό ο συμφουρίστας
mkalikan και να το δώ ).Επίσης πιο πρόσφατα σε κάποιο ντοκυμαντέρ του οποίου τον τίτλο ή κάτι άλλο πάλι δενθυμάμαι είχα ακούσει να λέει ο Μπαγιαντέρας το τραγούδι του " Στην σκλαβωμένη Ελλάδα μας ". Εάν γνωρίζει κανείς κάτι και γι’ αυτό πάλι πολύ ευπρόσδεκτο!


(Χασκίλ) #2

Έβαλα το όνομα του Μπαγιαντέρα στην αναζήτηση που παρέχει το Site της ΕΡΤ και δεν έδωσε αποτελέσματα, Κώστα. :frowning:


#3

Σε ευχαριστώ! Και εγώ το έχω δοκιμάσει και το δοκιμάζω με διάφορες λέξεις κλειδιά αλλά δεν βγαίνει τίποτα.


(Νίκος Πολίτης) #4

Ότι ετοιμάζεται και ανεβαίνει στο αρχείο της ΕΡΤ είναι βεβαίως ότι απέμεινε. Το μεγαλύτερο κομμάτι του (παλαιότερου) υλικού έχει δυστυχώς σβηστεί για να ξαναγραφούν οι ταινίες, αφού η Υπηρεσία “δεν δικαιολογούσε κονδύλια” για αγορά επιπλέον ταινιών.

Και πάλι όμως, και με όλα τα μείον και τις εκνευριστικότατες καθυστερήσεις στο κατέβασμα, μπράβο της ΕΡΤ. Και, Ισαάκ, όχι μόνο τα “μαργαριτάρια” αλλά και τα κανονικά σκουπίδια, μπορεί για κάποιους ερευνητές να έχουν ανεκτίμητη αξία.


#5

Σήμερα μόλις αγόρασα ένα DVD ντοκυμαντέρ για τον Μπαγιαντέρα ( και μου έφυγε λίγο ο καημός !!! που είχα να τον δω να παίζει με το μπουζούκι του και να μιλά για την ζωή του ). Για όσους γουστάρουν παραθέτω την σελίδα που διαφημίζει το παραπάνω DVD : http://www.leonfilm.gr/greekdoc2.html


(Ισαάκ) #6

Είναι καλό; Αξίζει;