Ντίνος Χριστιανόπουλος-Ηλίας Πετρόπουλος

Έχω ακούσει σχτικά με την κόντρα των δύο, αλλά πουθενά δε βρίσκω πολλές πληροφορίες για το θέμα της σύγκρουσης των δύο αυτών. Μου έχουν πεί ότι ο Η.Π στο ‘‘καπανταήδες και μαχαιροβγάλτες’’ τα βάζει μαζί του. Κάποιος ψαγμένος να με διαφωτίσει.

Αν και όχι πολύ ψαγμένος εγώ, στο “καπανταήδες και μαχαιροβγάλτες” ο Πετρόπουλος έχει μία ενότητα με τίτλο “οι μπούρδες του Χριστιανόπουλου” και άλλη μία με τίτλο “όπου μιά αδερφή τραγουδάει ρεμπέτικα” όπου καταφέρεται κατά του Χριστιανόπουλου για τις ανακρίβειές στο βιβλίο του για τα ρεμπέτικα. Ο Η.Π. χρησιμοποιεί πολύ σκληρή γλώσσα για τον Ν.Χ αλλά η παράθεση στοιχείων είναι λεπτομερέστατη. Σελίδες 103-122 εκδ.ΝΕΦΕΛΗ.

[i]Όταν σε περιμένω και δεν έρχεσαι
Ο νους μου πάει στους τσαλακωμένους
Σʼ αυτούς που ώρες στέκονται σε μια ουρά
Έξω από μια πόρτα ή μπροστά σʼ έναν υπάλληλο
Κι εκλιπαρούν με μια αίτηση στο χέρι
Για μια υπογραφή, για μια ψευτοσύνταξη
Όταν σε περιμένω και δεν έρχεσαι
Γίνομαι ένα με τους τσακισμένους

Όταν σε περιμένω»,1992)

[/i]Ο Χριστιανόπουλος διετέλεσε ανυποχώρητος εχθρός της κουλτουριάρικης ασάφειας, του βερμπαλισμού, της σπουδαιοφανούς ασημαντότητας.
Έκανε ακόμη και τον Ηλία Πετρόπουλο να καταγγέλλει «τις μπούρδες του Χριστιανόπουλου», προκάλεσε την αντιπαλότητα πολλών.
Όμως ο λόγος του είχε αμεσότητα, διαύγεια και βάθος.

Εδώ, Αντώνη, θα προτιμούσα να είχες προσθέσει τη φράση “κατά την άποψή μου”. Οι άλλοι θα κρίνουν, ο καθένας για τον εαυτό του.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι παιδιά. Ο κύριος Φέρης είχε γράψει σε κάποια θέματα, ότι θα έκανε στο σάϊτ δώρο μια τετράωρη συνέντευξη του Πετρόπουλου. Αν υπάρχει, μπορεί κάποιος να μου την υποδείξει καθώς δεν μπόρεσα να τη βρώ?
Ευχαριστώ.

Μα είναι αυτονόητο, φίλε μου.
Κάθε φορά την προσωπική μας άποψη καταθέτουμε…
Εκτός και αν κατηγορηματικά δηλώσουμε κάτι άλλο.

Προσπάθησε να επικοινωνήσεις με τον ίδιο.
Είναι εξαιρετικά συνεργάσιμος.
Έχω προσωπική πείρα σε παρόμοια περίπτωση και συγκεκριμένα για το ντοκυμαντέρ του για τον Εμφύλιο, μαζί με τον σπουδαίο Ρένο Αποστολίδη.

Ανεστάκο όχι, δεν δημοσιεύτηκε εδώ αυτή η συνέντευξη Φέρη, - Πετρόπουλου. Όπως λέει και ο Αντώνης, ο Κώστας είναι πράγματι συνεργάσιμος, αλλά μάλλον θα πρέπει να τον αναζητήσεις ιδιωτικά, τα τελευταία χρόνια δεν δραστηριοποιείται πλέον εδώ.

Αντώνη, φυσικά και έχεις δίκιο αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η κατηγορηματική δήλωση ότι εκφράζουμε προσωπική άποψη είναι περισσότερο επιθυμητή.

Ευχαριστώ πολύ. Θα το προσπαθήσω!

1794ee3e-c89a-4516-b7c5-7e042b5062ff