Νέα δυνατότητα: Αντιδράσεις στα μηνύματα (Reactions)

Καλημέρα σε όλους!

Πολλές φορές μπορεί να μην έχουμε κάτι να γράψουμε σε ένα μήνυμα, αλλά θέλουμε να εκφράσουμε κάποιο συναίσθημα το οποίο αυτό μας προκάλεσε. Μέχρι στιγμής είχαμε το “λάικ” :heart:, το οποίο όμως πολλές φορές δεν μας έδινε τη δυνατότητα να εκφράσουμε πλήρως το συναίσθημα που μπορεί να μας προκάλεσε μία ανάρτηση. Για παράδειγμα, προσωπικά είχα πολλές φορές το δίλημμα αν θα πρέπει να πατήσω “λάικ” σε μια ανάρτηση που μου προκαλεί λύπη.

Τώρα λοιπόν προσθέσαμε περισσότερες δυνατότητες έκφρασης στο μηχανισμό των “λάικ”. Σε κάθε ανάρτηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα παρακάτω emoji για να αντιδράσετε σε αυτές!

  • “μου αρέσει” :heart:
  • “συμφωνώ” :+1:
  • “χαχα” :laughing:
  • “έκπληξη” :open_mouth:
  • “μπράβο” :clap:
  • “λύπη” :cry:
  • “μουσική” :notes:

Επίτηδες δεν έχουμε προσθέσει κάποια αρνητική αντίδραση (πχ “δεν συμφωνώ” :-1:) καθώς αν κάποιος νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τη διαφωνία του, τότε είναι καλύτερα να απαντήσει στο μήνυμα εξηγώντας και τους λόγους.

Φαίνεται ήδη από τις πρώτες μέρες που προσθέσαμε αυτή τη δυνατότητα ότι πολλοί την χρησιμοποιούμε! Αν έχετε κάποια αντίδραση που πιστεύετε ότι θα πρέπει να προστεθεί ή κάποια που πιστεύετε ότι δεν είναι χρήσιμη, μπορούμε να το συζητήσουμε εδώ :slight_smile:

3 «Μου αρέσει»

ευγε!
πολυ χρήσιμη δυνατότητα.
καιρος ηταν!

1 «Μου αρέσει»

Διαλέγω μόνο ένα όμως, ε; Αν πάω να βάλω και δεύτερο (π.χ. μου αρέσει και εκπλήσσομαι), το δεύτερο απλώς αντικαθιστά το πρώτο.

(Δεν ξεκίνησα την απάντησή μου με τα δέοντα «μπράβο, μου αρέσει» κλπ. γιατί γι’ αυτό έχουμε τα εμότικον!)

1 «Μου αρέσει»

Ναι ακριβώς… είπαμε περισσότερη έκφραση… αλλά όχι και απόλυτη :joy:

Κι όμως, στο καφενείο μου έχει φανεί χρήσιμη αυτή η λειτουργία (της ήπιας αποδοκιμασίας), σε περιπτώσεις που δεν ήθελα να ξεκινήσω ή να συνεχίσω μια έριδα.

Ναι αλλά για καφενειακού τύπου συζητήσεις :upside_down_face:

Το επίπεδο το καθορίζουν οι συνομιλητές πρωτίστως, χωρίς να παραγνωρίζω τις παραμέτρους που ορίζει ο εκάστοτε χώρος.

Σαφώς καλύτερο το “thumbs down” από το “έλεος” που υπήρχε παλιά στο φόρουμ και ήταν αιτία έντονων αντιπαραθέσεων.

3 «Μου αρέσει»

Σίγουρα!

Απλά στο φόρουμ που σκοπός είναι η ανταλλαγή απόψεων, η έκφραση διαφωνίας είναι πάντα σημαντικό να περιλαμβάνει και ένα γιατί… Όταν συμφωνείς πολλές φορές δεν χρειάζεται ούτε έχεις να πεις κάτι, πέρα από ένα “εύγε” κτλ.

Ενώ στη διαφωνία είναι πολύ πιο πιθανό να έχεις να πεις κάτι…

Συμφωνώ, απλά η διαχείρηση της διαφωνίας είναι πιο δύσκολη από την διαχείρηση της συμφωνίας. Με ένα απλό :-1: ή ένα ιταλικό :pinched_fingers: εκφράζεται ανώδυνα και αναίμακτα, σε σχέση με ένα :fu: ή με μία :raised_hand_with_fingers_splayed::rofl: :rofl: :rofl:

Χρόνια πολλά Χρήστο με υγεία και ευτυχία και ρεμπέτικα πολλά!

1 «Μου αρέσει»

Μετά από τις τελευταίες αντιπαραθέσεις με κλειδώματα κλπ, μου ξαναήρθε η ανάγκη για το “thumbs down” ( :-1:)… Προς το παρόν βολεύομαι με το να βάζω :+1: στις απαντήσεις που μου αρέσουνε.
Ειδικά σε θεματολογία εκτός φόρουμ, μπορεί να έχει μόνο ένας την όρεξη να απαντήσει αναλυτικά σε κάποιο μήνυμα, αλλά αν το ίδιο μήνυμα έχει μερικά :-1: από κάτω κάτι θα σημαίνει για την γενικότερη αποδοκιμασία του (που η σιωπή μπορεί να μην την αποδίδει ικανοποιητικά).

griniaris
Μου τη δίνει αυτή η πολυπλοκότητα, εγώ θα βάζω μόνο καρδούλες. Άσε που η <<έκπληξη>> είναι δυσάρεστη και το <<χαχά>> χαιρέκακο.

Ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιεί όπως τον εκφράζει !

Για το thumbs down, έχει υπάρξει πολύ σκέψη για αρνητικό emoji, αλλά η εμπειρία έχει δείξει ότι συνήθως προκαλεί περισσότερους καβγάδες και ανούσιες συζήτησεις, παρα ουσιώδη συνεισφορά. Οποτε θα το αποφύγουμε …

1 «Μου αρέσει»

Έχε χάρη Χρήστο, που δεν έχει :-1: να σου βάλω :rofl: :rofl: :rofl:

2 «Μου αρέσει»