Μπουζούκι τετράχορδο από τον Σαμουελιάν στο Μοναστηράκι

Καλησπέρα το όργανακι το πήρα από τον Σαμουελιάν έναν που έχει ένα μαγαζάκι στο Μοναστηράκι που φτιάχνει και πουλάει χειροποίητα όργανα. Όποιος τον ξέρει ας μου πει ή έχει κάποιο όργανακι από αυτόν το μπουζούκι του πάντως κελαηδάει.

Καλές πενιες! Μπορούμε να το δούμε :slightly_smiling_face:

Δεν έχω φωτογραφία να σου δείξω πάντως είναι ωραίο χειροποίητο με στόλισμα ωραίο με τριαντάφυλλα η ροζέτα σκέτο κουκλί. Εάν καταφέρω θα στείλω φωτό.

αυτό είναι το οργανακι

4 «Μου αρέσει»

Καλόπαιχτο να είναι, πριν κάνα τετράμηνο, σε επίσκεψη μας με την Οικογένεια στο Μοναστηράκι, έπεσε το μάτι μου στο κατάστημα αυτό… Μπήκα μέσα απλά να πάρω μια ιδέα, ο ευγενικότατος Κύριος μου έδειξε κάτι οργανάκια από απλά έως και πιο ακριβά… Από εκείνη την μέρα μου καρφώθηκε η ιδέα, έβαλα λυτούς και δεμένους, βρήκα όργανο και ξεκίνησα. Σου εύχομαι να βγάλεις τα μεράκια σου :ok_hand:t3: :clap:t3:

Ευχαριστώ πολύ να σαι καλά φίλε Πετράν. Επίσης εάν ξέρεις να μου προτείνεις κανένα εύκολο τραγούδι του Άκη Πάνου να παίξω (όχι το ρολόι κομπολόι το ξέρω ήδη ) γιατί είναι όλα οι εισαγωγές μου φαίνονται βουνό

1 «Μου αρέσει»

@Panos_Kladas1 Πάνο μου και εγώ νεούδι είμαι :smile: Ακόμη ασκήσεις για να ανοίξουν τα δάχτυλα κάνω, ένα κομμάτι παίζω (Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας) και αυτό σε πολύ απλή μορφή, ξεκίνησα με Δάσκαλο αλλά ένα δυσάρεστο γεγονός που είχα με τον Πατέρα μου με σταμάτησε. Σιγά σιγά επανέρχομαι όμως και θα ξεκινήσω πάλι. Θα σου πρότεινα αν μπορείς ψάξε βρες έναν Δάσκαλο να σου μάθει βασικά πράγματα, θα βοηθηθείς πολύ.

1 «Μου αρέσει»

Δεν χρειάζεται ευτυχώς τα βασικά τα ξέρω παίζω κιθάρα έξι χρόνια και φαντάσου μόλις το επιακα το έλιωσα

1 «Μου αρέσει»

Ναι… έχεις δίκιο, όταν έγραφα το προηγούμενο ποστ δεν είχα δει το προφίλ σου. Καλή πορεία σου εύχομαι. :ok_hand:t3:

Εγώ αυτό έχω να προτείνω, νομίζω με λίγη εξάσκηση βγαίνει

Δεν πειράζει ρε δεν παρεξηγούμαι.

1 «Μου αρέσει»

Γνωστό και ωραίο τραγουδάκι ευτυχώς το έχω και σε παρτιτούρα. Αλλά να πω την αλήθεια θα προτιμούσα κάτι πιο απαιτητικό ( από ρεπερτόριο φαντάσου πιτσιρικακι,τα καβουράκια,συννεφιασμένη Κυριακή,Χατζηκυριάκειο,αυτά )

Απλά επειδή είπες Άκη Πάνου. Άρα θες ποιο προπολεμικα ρεπερτόριο;

Ναι φαντάσου ακούω πέντε μάγκες στον Περαία,Καζαντζίδη και Μητροπάνο. Α και επίσης παίζω το κάτω στα λεμονάδικα,κάντονε Σταύρο κάντονε,στου Θωμά το μαγαζί τέτοια πράγματα. Και Χιώτης δεν είναι και άσχημος μου αρέσει αρκετά.

Του Γιώργο μητσακη είναι ωραία όπως το κομπολογακι, ο Νικόλας ο ψαράς, ο διαβατης, δεν είμαι ο Γιώργος που αγαπούσε μια φορά. Από μάρκο νομίζω τραγούδια όπως το με μια μονάχα σου μάτια, δεν τον θέλω μάνα μου, μου είπαν να μην σ αγαπώ και το πρέπει να ξέρεις μηχανή. Από Χατζηχρήστο την πενταμορφη, τον καροτσέρη, το μαγκαλακι και τον καιξη. Από τσιτσανη υπέροχα προπολεμικα και μετάπολεμικα είναι η ματσαραγκα, θα έλθω μια γλυκιά βραδιά, γιατί με ξύπνησες πρωί, φάνταζες σαν πριγκηπεσσα και άλλα. Αγαπημένος επίσης είναι ο Σταύρος τζουανακος με τραγούδια όπως το παράπονο, η νοσταλγία, παλιό μεράκι και ο μαχαραγιας. Αυτά σε γενικές γραμμές για μένα είναι από τα πιο ομορφα. Βεβαια πολύ υποδείγματικα σου τα λέω για να πάρεις μια γεύση που λένε. Ξέρω πολλά είναι προπολεμικα αλλά ε νομίζω πως όλο και κάποιος θα σε καλύψει στα μετάπολεμικα. Σου εύχομαι καλή ακρόαση και καλές πενιες!!!

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ φίλε να είσαι καλά.

1 «Μου αρέσει»