Μπουζούκι από Thomann

Καλησπέρα ρεμπέτες :smiley:

Αν και μεταλάς, πάντα μου άρεσε το παλιό καλό ρεμπέτικο. Ετσι λοιπόν πέρυσι πηρα εναν μπαγλαμά όταν ήμουν Ελλάδα. Πλέον, και με την καραντίνα όλη μέρα μες το σπίτι, σκέφτομαι να εκμεταλλευτώ τον χρόνο μου μαθαίνοντας μπουζούκι (4χορδο). Καθότι είμαι Γερμανία, το μόνο μουσικό κατάστημα (που είναι ανοιχτό αυτές τις μέρες λόγω COVID-19) και εμπιστεύομαι είναι το Thomann.de

Εκεί βρήκα μόνο μπουζούκια του Μάτσικα. Με μία πρόχειρη αναζήτηση που έκανα στο φορουμ, είδα ότι αρκετοί έχετε πει τη γνώμη σας για τα συγκεκριμένα. Με λίγα λόγια, είναι ένα εργοστασιακό generic μπουζούκι, ικανό να ικανοποιήσει τον ερασιτέχνη – σαν εμένα.

Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω ένα από τα δύο:

Δεν εχω τις γνώσεις να κρίνω ποιο από τα δύο είναι καλύτερο. Το ιδανικό θα ήταν να παίξω και με τα δύο, αλλά δεν έχω αυτή την δυνατότητα. Αν και δεν γνωρίζω μπουζίκι, παίζω αρκετά χρόνια κιθάρα (πάνω απο 10) και άλλα τόσα πιάνο, οπότε γνωρίζω μουσική και θα ήθελα ένα όργανο που θα το κρατήσω αρκετό καιρό και δεν θα με περιορίσει παικτικά. Σαν εμφάνιση μου αρέσει περισσότερο το πρώτο. Εσείς, αν ήσασταν στην θέση μου (ανεξαρτήτως τιμής), ποιο θα επιλέγατε;

Πέρα από το μπουζούκι, επειδή στο σπίτι έχω καμποσες ηλεκτρικές κιθάρες, ενισχυτές, μηκτες, και γω δεν ξερω τι αλλο, είναι σημαντικό για μένα να κάνω ηχογράφηση. Για αυτό και θέλω να μπορώ να συνδέσω το μπουζούκι με το PC. Για να το κάνω αυτό, βρήκα τον EMG B στο Thomann

Το μόνο μου πρόβλημα είναι οτι θα πρέπει να τον εγκαταστήσω εγώ. Η συνδεσμολογία (δεν χρειάζεται 9βολτ μπαταρία αυτός) είναι υπερβολικά εύκολη. Το μόνο πρόβλημα μου είναι οτι λογικά θα πρέπει να τρυπήσω το σκάφος. Το μόνο βιντεο/πληροφορία που βρηκα μεχρι τωρα ειναι αυτο το βιντεο: https://www.youtube.com/watch?v=VknfC0XjuRw

Στη περίπτωση που έχετε καποιες αλλες πληροφοριες ή συμβουλές σχετικές με την εγκατάσταση, μην διστάσετε να γράψετε την γνώμη σας.

3 «Μου αρέσει»

Φίλε drpaneas, καλωσήρθες στο φόρουμ.

Σχετικά με τον μαγνήτη: Δεν είμαι καθόλου ειδικός στο θέμα (ούτε καν …γενικός!), αλλά, μιας και διανύουμε περίοδο που δεν μπορούμε να ψωνίζουμε παρά μόνο ετοιμοπαράδοτα, χωρίς δοκιμή, δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις μπουζούκι που να έχει ήδη ενσωματωμένο;

καλώς ήρθες!
κατ’αρχήν δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα χρήματα για μαζική παραγωγή, και με φτηνότερες σειρές του μάτσικα μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου. ανάμεσα στα δύο πάντως, βλέπω πως η μόνη διαφορά είναι η καρυδιά στο σκάφος που στο ακριβό είναι βαμμένη (δεν νομίζω ότι εννοεί μαύρη μουριά). νομίζω η διαφορά στην τιμή έχει να κάνει κυρίως με τις δούγιες και τα όστρακα, που καμία σχέση δεν έχουν με τον ήχο και την ποιότητα. αφού σου αρέσει κιόλας το πρώτο, δεν έχεις κανένα λόγο να πας στο δεύτερο.
αν νομίζεις πως δεν θα μπορέσεις να εγκαταστήσεις μόνος σου τον μαγνήτη, τότε πάρε μια κάψα που μπαίνει πάνω στο καπάκι. βγάζει πιο φυσικό ήχο, και αν δεν παίξεις σε μαγαζί με μεγάλες εντάσεις δεν θα σου κάνει πρόβλημα μικροφωνισμού.

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Αυτή ήταν και μένα η πρώτη μου σκέψη, αλλά δυστυχώς δεν έχει κανένα μπουζούκι το Thomann με ενσωματωμένο μαγνήτη ή έστω υποδοχή για καλώδιο.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα το κάνεις με το “παραδοσιακό” τρόπο, με μικρόφωνο. Στην άνεση του σπιτιού θα είσαι. Δε το θες για μαγαζί. Άρα με ένα μικρόφωνο άνετα μπορείς να περάσεις τον ήχο στον υπολογιστή. :wink: Ούτε τρύπες ούτε τίποτα!

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές :slight_smile: Όταν λες “κάψα” τι εννοείς; Είναι κάτι σαν passive (χωρίς μπαταρίες) pickup?

Βλέπεις μήπως καμιά τέτοια κάψα στο παρακάτω λινκ?

https://m.thomann.de/intl/search.html?q=bouzouki%20pikcup&i11l=en_GB%3ADE.EUR%3AEUR

Και αν ναι, γιατί νομίζεις ότι αυτό θα είναι πιο εύκολο στην εγκατάσταση; Νομίζω δεν καταλαβαίνω την πρόταση “μπαίνει πάνω στο καπάκι”.

Στην κιθάρα τα δύο μαυράκια από κάτω είναι η κάψα. Είναι ουσιαστικά σαν passive pickup, μόνο που πιάνει απλά τις δονήσεις πάνω στο καπάκι. Δηλαδή είναι πιο πολύ μικρόφωνο απ’ ότι μαγνήτης.

Είναι πιο εύκολο στην εγκατάσταση διότι δεν χρειάζονται επεμβατικές διαδικασίες πάνω στο όργανο (τρυπήματα κτλ) και αφαιρείται σχετικά εύκολα από πάνω.

2 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα.
Μιλάμε για κάτι τέτοιο:

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ όλους για την βοηθεια. Θα παρω για την ωρα μια “καψα” να την δοκιμασω.

2 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ και γω να πας σε οικονομική λύση στα 600-700 ευρώ. Να επισημάνω όμως ότι το οικονομικό που παρέθεσες δεν είναι σε διαθεσιμότητα (θα το παραγγείλει το κατάστημα από Ελλάδα). Οπότε ή πας σε άλλη λύση ή το παραγγέλνεις κατευθείαν από Ελλάδα. Μήπως αυτό είναι σημάδι για να πας σε τρίχορδο; (Κάποιος έπρεπε να το πει… :stuck_out_tongue:)

4 «Μου αρέσει»

3 posts were split to a new topic: Εγκατάσταση μαγνήτη EMG B σε μπουζούκι