συνεχίζω με δυο καινούργιους “μικρούς” (“Bonsai” όπως τους βάφτισε ένας φίλος και έγιναν της μόδας, τουλάχιστον στο luthier.gr)
Το κοινό τους είναι τα σκάφη από Αφρικάνικη καρυδιά.
Οι διαφορές τους είναι στην κλίμακα και στα υπόλοιπα υλικά (καπάκι, ταστιέρα κτλ.).
Ο πρώτος που εμφανίζεται στο video έχει 35 εκ. κλίμακα, καπάκι έλατο, ταστιέρα βένγκε και διακόσμηση από κουκούτσια (μου τα έδωσε ένας φίλος που φτιάχνει κοσμήματα με αυτά και είπα να τα δοκιμάσω για διακόσμηση).
Ο δεύτερος 36 εκ., καπάκι κέδρο, ταστιέρα έβενο και διακόσμηση από καπλαμά παλίσανδρου και ασετόπαστα (απομίμηση m.o.p. και paua).
Στο video υπάρχουν και εικόνες από τα στάδια κατασκευής. Αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες, υπάρχει σχετικό θέμα εδώ
Οι αγγλικοί υπότιτλοι εμφανίζονται λόγω δημοσίευσης και σε forum έξω.
έχω πάρα πολύν καιρό να ανεβάσω νέα κατασκευή - αν και μεσολάβησαν αρκετές, βέβαια.
Αυτή όμως η αναφορά αξίζει - μάλλον επιβάλλει - μια δημοσίευση κι εδώ, μαζί με τις ευχαριστίες μου στον SDimis (μέλος) και στην Βερονίκη (που απ’ ο,τι ξέρω διαβάζει το φόρουμ αν και δεν συμμετέχει)
Ευχαριστώ! Τώρα φτιάχνω δυο λίγο μεγαλύτερους (αυτούς που λέω ‘bonsai" παραπάνω).
Ο άλλος ο μικρός - το “σπίρτο” που λέει ο Μπάμπης - έτοιμος, δεν υπάρχει. Όμως πάντα ξετρυπώνει κι ένας μπαγλαμάς ανάμεσα στις κιθάρες - μ’ αρέσει η κατασκευή (μόνο σκαφτούς φτιάχνω) και συχνά μου πέφτουν ξύλα κατάλληλα. Αφού το αναφέραμε κι έχω καιρό να φτιάξω, θα είναι το επόμενο.