Μπαγλαμάς γόνατο

Δεν εχω βρει πληροφοριες πολλες για το μπαγλαμα-γονατο.
Γονατο,απο ότι ξέρω, το ελεγαν επειδη το πίσω μέρος του ηχείου έκανε γωνια οπως το γονατο στο ποδι οταν καποιος καθεται.
Επίσης οτι τον εφτιαχναν στην φυλακη απο απλά υλικα ακομα και καρυδες .

Ξερει κανεις που μπορω να βρω περισσοτερες πληροφοριες?
Για το μηκος χορδης, το κουρδισμα π.χ. ηταν το ιδιο με τον μπαγλαμα (ρε-λα-ρε) κτλ…
Έχει πιο πριμάτο ήχο απο τον μπαγλαμά? πιο μπάσο?
Επισης η σωστη ονομασία ειναι μπαγλαμας - γονατο η τζουρας -γονατο? :090:

Εχουμε προσπαθήσει πολλές φορές να βρούμε άκρη για το πόσα και ποιά είναι τα τρίχορδα αλλα πάντα καταλήγουμε οτι, αφού πολλά ήταν κατασκευές απο ερασιτέχνες δεν υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες φόρμες. Το ίδιο με το μισομπούζουκο-τζουρομπούζουκο-τζουρά… τρέχα γύρευε.
Το ποιό γνωστό “γόνατο” στην πιάτσα μάλλον θα είναι αυτό του Γεννίτσαρη. Υπάρχουν βιντεάκια στο ίντερνετ, κυρίως απο το μινόρε της αυγης. ΓΕνικότερα, το ηχείο θα είχε περίπου μέγεθος μπαγλαμά(όχι οτι υπάρχει στάνταρ ηχείο μπαγλαμά) και το μανίκι μήκος τζουρά(όχι οτι υπάρχει στάνταρ μήκος μανικιού τζουρά) Υποθέτω, μήκος χορδής γύρω στο 64 η λίγο παρακάτω. Επίσης υποθέτω οτι διάφοροι θα πειραματίστηκαν αρκετά με το μήκος χορδής και το μέγεθος του ηχείου και αυτό είναι και το ενδιαφέρον: Υπάρχει γενικότερα μεγάλη ποικιλία ηχοχρωμάτων σε όργανα που παίζουν στην ίδια έκταση. Ακρη πάντως δεν θα βρεις για το τι είναι το καθε τρίχορδο.