Μουσική στο background


(orest.xherija) #1

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω δει πολλές φορές σε βίντεο που ανεβάζουν μπουζουξήδες στο youtube, να ακούγεται background σ’ αυτό που παίζουν (αυτοί παίζουν μόνο μπουζούκι), δηλαδή ν’ ακούς κρουστό ή μπαγλαμά από πίσω. Όπως εδώ, για παράδειγμα:

Θα μπουρούσε κάποιος που ξέρει να μου πει πώς μπορώ να το κάνω κι εγώ; Νομίζω πως θα με βοηθούσε πάρα πολύ στο να κρατάω σωστούς χρόνους και να παίζω πιο οργανωμένα. Πρόκειται για κάποιο πρόγραμμα ή για κάποιο μηχάνημα;


(mih7mit5) #2

Δύο τρόπους μπορώ να φανταστώ. Είτε υπάρχει προ-ηχογράφηση με αλήθινα όργανα είτε με αρμόνιο. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω πως πρόκειται ξεκάθαρα για ακόρντα αρμονίου. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση του midi controller με την οποία δεν είμαι εξοικειωμένος και δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να δουλεύει.


(seirios) #3

Καλησπέρα!!
Αυτό είναι “backing track” (Μουσική που σε συνοδεύει καθώς εσύ παίζεις)
Τώρα για να κάνεις κάτι τέτοιο υπάρχουν δύο τρόποι:

  1. Ηχογραφείς ένα -ένα τα όργανα (εκτός από αυτό που θα παίζεις εσύ) και μετά με ειδικά προγράμματα ¨κολλάς¨ότι έχεις ηχογραφίσει. Έτσι έχεις την μουσική συνοδεία σου.
    2)Ο δεύτερος τρόπος είναι με αρχεία midi όπου με ειδικά προγράμματα μπορείς να αλλάξεις , να κάνεις πιο ρεαλιστικά ή να αφαιρέσεις
    τα όργανα που έχει το midi αρχείο.