μονιτορ για μπουζουκι

γεια σας παιδια συγχαρητηρια για το φορουμ! ευτυχως που υπαρχετε κι εσεις γιατι αλλιως τι θα καναμε.δωστε μου λιγο τα φωτα σας.θελω να αγορασω ενα μονιτορ αυτοενισχυομενο για Live αλλα ειμαι σε διλημμα,αλλοι μου λενε να παρω 10"αλλοι 12" αλλοι jbl αλλοι montarbo.ξερει καποιος καποιο δοκιμασμενο πανω απο 200 watt και μαλακο στο παιξιμο?
ευχαριστω πολυ.
νεκταριος!

Από έμπειρο-ψαγμένο πιετζή:
Αν το θες για κλειστό χώρο (μαγαζί), χρειάζεσαι 10’’.
Το montarbo είναι αρκετά “γλυκό”.
Πολύ καλή περίπτωση είναι και το RCF.
Αυτά σε λογικές τιμές.
Αν θες κάτι πολύ καλύτερο, πας πολύ ψηλά, υπερδιπλασιάζοντας την τιμή. Δεν υπάρχει λόγος.
Αυτά.

σε ευχαριστω πολυ αρη για τις συμβουλες σου!το rcf φαινεται και δυνατο.να εισαι καλα!

ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΕ!!!:080:

Ο,τι έγραψα παραπάνω είναι συμβουλές του φίλου Δ. Φίλντιση. Αυτός είναι ο πιετζής. Εγώ είμαι απλά …μεσάζων.:slight_smile:

Φιλαράκι, δεν υπάρχει πιο καλός ήχος για μόνιτορ από Solitaire…
Φτιάχνεις τον ήχο που θες για να ακούς και τον βγάζεις στη σάλα…
Τώρα θα μου πεις ότι ο Solitaire έχει όγκο και βάρος…Εγώ χρησιμοποιώ κονσόλα BEHRINGER χωρίς ενίσχυση και αυτοενισχυόμενο 12’’ BEHRINGER 200W RMS [με μαγνήτη protigy]…
Υπάρχει και η ALTO η οποία βγάζει καλά μόνιτορς. Αλλά προς θεού…ΟΧΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ…ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

Προσοχή!!!Μακριά από Solitaire, οτι πιο κακόγουστο δημιούργησε η ανθρώπινη…πλην όμως ελληνική φαντασία!!!

Άντε τώρα να βγάλει άκρη ο άνθρωπος!!!:090:

Φίλε…το στηρίζεις πουθενά αυτό που λες? Όλα τα μπουζούκια - παντού, δουλεύουν με κεφαλή Solitaire, σε όλα τα μαγαζιά live…και μετά στένουν στην κονσόλα [Αποστολίδης, Λιόλιος, Καμπουρίδης κλπ]. Πάντως το πρόβλημα με εμας τους μπουζουξήδες είναι οτι ποτέ δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι απο τον ήχο που ακούμε εμείς…είτε μας φταίει ο ενισχυτής, το μόνιτορ, το όργανο. ο μαγνήτης… O καθένας φτιάχνει το δικό του προσωπικό στυλ και ύφος [παίξιμο - ήχος]…
Καλή επιτυχία στους πειραματισμούς όλων…με όλα!!!

καλημερα σας!
ξεχασα να σας πω οτι με σολιταιρ παιζω στο μαγαζι αλλα λογω του οτι ο πληκτρας που ειναι πισω μου οταν μπαινουμε στο λαικο ανεβαζει στο τερμα το volume απο το μονιτορ του με αποτελεσμα να μην ακουω και να ανεβαζω και εγω και να αρχιζουν οι παραμορφωσεις και τα αρπαγματα και να μην μπορω να παιξω και να σπαει το στομαχι μου.δεν κατηγορω το σολιταιρ αλλα προσπαθω ο ηχος μου να πλησοαζει το φυσικο του οργανου.οταν υπαρχει αυτοενισχυομενο εχω το boss ad-5 με τον emg-b και μου στελνουν και λιγο εφφεδακι απο την κονσολα και βγαινει καλο αποτελεσμα θα ελεγα οχι οτι ειναι και η καλυτερη λυση.απο οτι βλεπω θα πουλησω το σολιταιρ για να παρω το ηχειο γιατι η τιμη ειναι λιγο ανεβασμενη.αυτα!
ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας
φιλικα,
νεκταριος!

Γιατί? Κουφός είναι ο πληκτράς…
Συνηθίζεται εμείς τα μπουζούκια να είμαστε “ΚΟΥΦΟΙ”…όπως μας κατηγορούν οι άλλοι μουσικοί [εμείς και τα κλαρίνα…]
Αμα έχεις SOLITAIRE , πάρε αυτοενισχυόμενο 12’’ BEHRINGER.
Έχεις δοκιμάσει την λαμπάτη προενίσχυση της ίδιας εταιρείας? Χωρίς εφέ , και έχει επιλογές για φυσικό ήχο…
Μετά άμα θές παίρνεις και την pandora της korg - ψηφιακό πολυεφέ , αλλάζεις οκτάβα και την βάζεις στη μνήμη…κάνεις το μπουζούκι σάζι-ούτι κλπ. [250 ευρώ , αν δεν κάνω λάθος] .

αυτο το pandora της korg ειναι αυτο ?

Εδώ πάντως ταιριάζει το ‘περί ορέξεως’…

Ναι, αυτό είναι!!!

αυτο ειναι κατι σαν προενυσχιση ?
βασικα αν το εχεις μπορεις να μου πεις αν για κανεις ενα μερος Phrase Trainer πρεπει να το συνδεσεις με aux ? επισεις το Phrase Trainer λεει οτι δεν παραμορφωνει το τραγουδι αν κατεβει η ταχυτητα ειναι αλληθεια αν και μονο για αυτο θα μου ειναι πολυ χρησιμο?

Βασικά το πήρα για studio ηχογραφήσεις. Σε LIVE δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν το έχω ψάξει … Ομως αν πάρεις τηλ στα παιδιά στο ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (Κώστας και Νίκος) θα σου πούνε τα πάντα!
Εάν βρω και εγώ κάτι…θα σε ενημερώσω.
Ναι , αλλά είναι και κουρδιστήρι και μπορείς να βάλεις στη μνήμη διάφορους ήχους , που σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις, και να έχεις για παράδειγμα ήχο Κωστόπουλου, Παιδιά απ΄την Πάτρα, άλλο ήχο για ζεϊμπέκικο, άλλο για ρεμπέτικο, σάζι κλπ.Θέλει πολύ ψάξιμο. Αλλά είναι κορυφή. Τα κάνει όλα και συμφέρει…

βασικα το να φτιαξεις preset δικα σου μπορεις μονο απο τις δικες του ρυθμισεις του korg να υποθεσω… βασικα εγω χρησιμοποιω guitar rig για ηχογραφισεις και γραφω με twink reverb και για reverb χρησιμοποιω ενα spring reverb… οπωτε μαλλων δε θα με βοηθισει ιδιαιτερα το μαραφετι , ασε που ειδα οτι εχει ετοιμα πρεσετ reverb … το θεμα ειναι οτι αυτο που αλλαζεις οκταβα με κεντρισε το ενδιαφερων λιγο αλλα και παλι 160 ευρω μονο για αυτο μου φαινοντε αρκετα.