Μικρή συμμετοχή μελών;

Μικρή αντίδραση. Δεν συμμετέχουν τα μέλη.
Ίσως εκτός από like χρειαζόμαστε και επιλογή dislike.μηπως τα θέματα μας είναι πολύ βαρυά?
Μας λέει το σύστημα, το πόσοι συνολικά επισκεύτικαν την σελίδα, ή πόσα ανοίχτηκαν (διαβάστηκαν)?
Το μέγιστο που είδα ήταν 11 μέλη. Πόσοι είναι κρυφοί στο 24ωρο?

Με το συμπάθιο που λένε.

Έχοντας πρόσβαση στα στατιστικά, παρατηρώ το αντίθετο αυτή την περίοδο, το φόρουμ κοντεύει να φτάσει στην πιο ενεργή περίοδό του από γεννησιμιού του…

Θα απαντήσω με συγκεκριμένα νούμερα:

Τις τελευταίες 7 ημέρες είχαμε συνολικά 258 μέλη που συνδέθηκαν στο φόρουμ, τις τελευταίες 30 ημέρες είχαμε 437 ενεργά μέλη.

Μοναδικές επισκέψεις μελών του φόρουμ από το 2018 έως και σήμερα

Νέες αναρτήσεις στο φόρουμ ανά μήνα από το 2000 έως και σήμερα

Νέα θέματα στο φόρουμ ανά μήνα από το 2000 έως σήμερα

Εγγραφές νέων μελών από το 2007 έως και σήμερα

Προβολές των σελίδων του φόρουμ ανά μήνα από το 2018 έως και σήμερα


Όλα αυτά βέβαια δεν αποτελούν δικαιολογία για να μην συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, χθες κιόλας ξεκινήσαμε ένα νέο πλάνο προώθησης του φόρουμ στα κοινωνικά δίκτυα μαζί με τον @Panos και υπάρχουν σκέψεις και για περισσότερες δράσεις στο κοντινό μέλλον.

Δυστυχώς οι μαζώξεις που σίγουρα αυξάνουν την ενεργητικότητα του φόρουμ, αυτή την περίοδο είναι αδύνατο να γίνουν…

Αλήθεια, πώς αισθάνεστε το φόρουμ την τελευταία περίοδο;

@Spyros_Tsianakas με τι κριτήριο είδες ότι τα μέλη επιδεικνύουν μικρή αντίδραση;

5 «Μου αρέσει»

Δε θα βελτιωθούμε με την προώθηση. Θα βελτιωθούμε με τη βελτίωση.

Με την προώθηση θα προωθηθούμε, έτερον εκάτερον.

Προσωπικά δεν έχω παράπονο όταν:

  • αρχάριος μουσικός ζητάει συμβουλές και βρίσκονται μπόλικοι να του δώσουν
  • κάποιος αναζητεί μια πληροφορία (ποιος παίζει στο τάδε…) και βρίσκεται η απάντηση
  • μέλος με εξειδικευμένες γνώσεις ανοίγει εξειδικευμένο θέμα και συμμετέχουν τουλάχιστον δυο-τρεις
  • μαθαίνω παλιά τραγούδια και καινουργιους μουσικούς (μακάρι να μάθαινα και τα λάιβ τους, αλλά πού θα πάει, θα τελειώσει η καραντίνα)
  • οι συζητήσεις διεξάγονται πολιτισμένα

…κλπ.

3 «Μου αρέσει»

Δεν έχω καμία σύγκριση με το πριν.
Βλέπω πχ του Ανθιμου τα πολύ χρησημα και δεν αντιδρούν. Εμείς μετάξι μας αντιδρούμε.

2 «Μου αρέσει»

Μόνο τέτοιες χρηστικές πληροφορίες ψάχνουν. Θεμητο.

Δεν πειράζει, δεν έχουν όλοι να γράψουν κάτι. Ποτέ δεν ξέρεις όμως αν η πληροφορία αυτή μπορεί 1 - 2 - 10 χρόνια μετά να αποδειχτεί χρήσιμη σε κάποια μεταγενέστερη συζήτηση στο φόρουμ! Οπότε ανεβάστε και ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα αντιδράσει :wink:

Το φόρουμ είναι για όλες τις κατηγορίες ρεμπετόφιλων, αυτούς που μόλις γνώρισαν το ρεμπέτικο, τους αρχάριους, τους προχωρημένους και… τους πολύ ψαγμένους! Προφανώς, οι πιο ψαγμένοι είναι και οι λιγότεροι…

2 «Μου αρέσει»

Έχεις δίκαιο. Έτσι είναι. Εγώ βιάζομαι ίσως.
Να πούμε στον Άνθιμο να τα κρατάει αυτά χρονολογικά, ίσως μπορούν να μπουν καπου, χωρίς τα σχόλια μας.
Πχ " Δημοσιεύματα σχετικα με μουσικη/χορό.

Καλά είναι και εκεί προς το παρόν, αν κάποιο από αυτά χρησιμεύσει αλλού ή από εκεί προκύψει κάποια πιο μεγάλη συζήτηση, θα μεταφέρουμε τα απαραίτητα τεκμήρια σε ξεχωριστό θέμα. :slight_smile:

Και αν κάτι δεν βολεύει στο μέλλον, εδώ είμαστε να το διορθώσουμε!

1 «Μου αρέσει»

Ναι, η πρόθεσή μου αυτή είναι (η χρονολογική τάξη) όπως άλλωστε φαίνεται.

Από εκεί και πέρα, ως προς τα περί αντιδράσεων κλπ, ε…κάποιοι μπορεί να είναι πιο εκδηλωτικοί, κάποιοι απλώς να ρίχνουν μια ματιά, κάποιοι ίσως δεν έχουν κάποιο ειδικό ενδιαφέρον για τούτο ή εκείνο που ανεβάζω εγώ ή άλλοι φίλοι.

Ας υπάρχουν και ποτέ κανείς δεν ξέρει σε ποιον διαδικτυακό περιηγητή θα κάνουν κλικ τώρα ή στο μέλλον.

Η προστιθέμενη πάντως αξία αυτών των τεκμηρίων είναι νομίζω πως για πρώτη φορά παρουσιάζονται (αν δεν κάνω κάνα χοντρό λάθος)

2 «Μου αρέσει»

Ποιοί είναι αυτοί και ποιοί εμείς; Στο νήμα του Άνθιμου τώρα βλέπω

  • 81 απαντήσεις
  • 185 προβολές
  • 8 χρήστες
  • 66 μου αρέσει
  • 5 σύνδεσμοι

και δεν είναι μόνο αντιδράσεις τύπου μπράβο, αλλά συζήτηση και ψάξιμο.

4 «Μου αρέσει»

Ωραία. Θυμηστε μου, πόσα είναι τα μέλη μας?

Κατά τη γνώμη μου τα Αστικολαϊκά παραλειπόμενα είναι η περίπτωση:

Μπορεί να είναι πολλοί αυτοί που θα διαβάσουν με ενδιαφέρον τις αναρτήσεις του, αλλά λίγοι αυτοί που θα έχουν κάτι να απαντήσουν. Αν από αυτούς τους λίγους έχουν εκδηλωθεί ήδη 8, (ή 7, δεν ξέρω αν μετριέται κι ο ίδιος ο Άνθιμος μέσα στους 8), είναι ένα ρεαλιστικά καλό σκορ. Ιδίως που δεν πρόκειται για το είδος των αναρτήσεων που οι σχετικές συζητήσεις να ολοκληρωθούν μέσα στις άμεσα επόμενες μέρες.

Και τέλος πάντων, παιδιά, στην ψηφιακή φωτογραφία και τον ψηφιακό ήχο «ποιότητα» λέμε το μέγεθος της ανάλυσης, αυτό όμως δεν είναι λόγος να συγχέουμε την ποιότητα με την ποσότητα. Στο γενικό λεξιλόγιο παραμένουν διαφορετικές έννοιες.

Το να μπορείς να βρεις μέσα στο φόρουμ συγκεντρωμένα τέτοια δημοσιεύματα σαν αυτά που (στο παρόν παράδειγμα) ανεβάζει ο Άνθιμος είναι ποιότητα. Το αν έχουν πολλές ή λίγες απαντήσεις είναι άλλο θέμα.

Πιθανόν μάλιστα, αν ήμουν ο Άνθιμος, να ευχόμουν να υπάρχει ένας τόπος στο φόρουμ όπου να μπορώ να τα ανεβάζω όλα αυτά χωρίς καθόλου συζήτηση. Απλώς να υπάρχουν. Και ας γίνουν επιμέρους συζητήσεις αλλού, αν υπάρξει ενδιαφέρον και από όποιον / όσους.

5 «Μου αρέσει»

Καλό ακούγεται. Και από εκεί μπορούν να να γεννηθούν άλλα θέματα προς κοινοποίηση.

Τι αντίδραση περιμένεις?

Και λαικ στα κάναμε στα σχόλια με ζουμι και το διαβάζουμε με πολύ ενδιαφέρον το νήμα. Δυστυχώς αρκετοί δεν έχουμε να συνεισφέρουμε κάτι στο νήμα αυτό.

Το γράφω αυτό γιατί φαντάζομαι υπάρχουν και άλλοι σε παρόμοια φάση.

4 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ
Υπάρχουν ντουζίνες θέματα για μπουζούκια κιθάρες εναρμονίσεις βυζαντινές κλπ που έχω μεσάνυχτα και δεν θα μπορούσα να προσφέρω κάτι αλλλα τα διαβάζω με ενδιαφέρον

4 «Μου αρέσει»

Σκεφτείτε ότι ένα σημαντικό ποσοστό μελών (κι εγώ μέσα) μπορεί να διαβάζουμε πολλά θέματα, στα οποία δεν έχουμε τη δυνατότητα να πούμε κάτι. Πολλές φορές τα θέματα για εμάς είναι πηγή γνώσης, αλλά δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε κάτι. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Μπορώ να πω πως η άγνοια μου είναι τόση που πχ όταν προκύπτουν διαφωνίες σε ένα μουσικό ζήτημα, διαβάζω μεν με ενδιαφέρον όσα έχουν γραφτεί, αλλά δεν έχω ούτε στοιχειωδώς το κριτήριο να κάνω like σε μια απάντηση, γιατί η άγνοια μου είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορώ να κρίνω. Θέλω να πω πως ακόμα και αν η συμμετοχή σε κάποια θέματα είναι μικρή ποσοτικά, η συνεισφορά τους ποιοτικά είναι πολύτιμη.

5 «Μου αρέσει»

Ας μην γκρινιάζουμε, μια χαρά τα πάει το φόρουμ και θα πάει και καλύτερα. Δεν είναι φβ να γίνεται καφενείο με αναμασήματα μύθων και ξεκατινιάσματα, ούτε να ψάχνεις το ποστ με τις σωστές πληροφορίες ανάμεσα σε σπαμ και χαβαλεδιάσματα.

7 «Μου αρέσει»

Από τη συμμετοχή μου σε άλλα 3 φόρουμ, πάντως, έχω “βγάλει” έναν μέσο όρο, που έχω την εντύπωση πως ισχύει και γενικότερα.

Αυτά λοιπόν τα 3 φόρουμ, όπου συμμετέχω χρόνια τώρα, έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, οι τακτικοί-τακτικοί σχολιαστές είναι γύρω στους 15 με 20. Αυτός είναι ο “σκληρός” πυρήνας που κρατάει ζωντανά και τροφοδοτεί τα φόρουμ.

5 «Μου αρέσει»