Μια γρηγορη κιθαριστικη ερωτηση

λοιπων , γραφω ενα τραγουδι αυτην την στιγμη και αντιμετωπιζω ενα προβλημα το κομματι ειναι φα+ σε καποια στιγμη θελω να κρατησω το φα+ και να κανω ενα ταξιμι στο κομματι θελω να ρωτησω η κιθαρα τι ακορντα πρεπει να παιζει μονο φα μαντζορε οση ωρα κανω το ταξιμι η να παιζει κανονικα ολα τα ακορντα του τραγουδιου η μπορει να παιξει φα και λα που ειναι το σεκοντο … καποιος φιλοτιμος κιθαροποιος ας με δωσει τα φωτα του.

Οχτάχορδε, δεν νομίζω να είναι θέμα κιθαροποιού, ενορχηστρωτή ή οποιουδήποτε άλλου η ερώτηση. Θέμα δικό σου είναι, από τη στιγμή που εσύ θα παίξεις το ταξίμι.

Κατά τη διάρκεια του ταξιμιού, όσο η μελωδία κάθεται στο φα ματζόρε, η κιθάρα θα παίζει αυτή τη συγχορδία. Όταν αλλάξει το τονικό κέντρο πρέπει αντίστοιχα να αλλάξει και η συγχορδία. Και επειδή φαντάζομαι ότι θα σου είναι δύσκολο να καταγράψεις τη μελωδία που θα παίζεις, δεν θα ήταν και ταξίμι τότε, άλλωστε, ας αρκεστείς να σημειώσεις «ταξίμι μπουζουκιού σε φα ματζόρε» και τίποτα άλλο. Στην εκτέλεση ο κιθαρίστας, που θα σε προσέχει βέβαια, θα αλλάζει ακκόρντα ανάλογα με την εξέλιξη της μελωδικής σου γραμμής.

θα περιοριστω σε ενα φα ματζορε μονο ταξιμακι thanks

ρε φίλε οχτάχορδε, με βάση αυτά που ανέφερες, η απάντηση είναι αυτή που σου έδωσε ο Πολίτης, Αλλά θεωρώ εξ αρχής λάθος τον τρόπο με τον οποίο έθεσες το ερώτημα. Θα μπορούσες παίζοντας με κάποιον κιθαρίστα να πάρεις μια πολύ ουσιαστικότερη απάντηση απ’ ότι ρωτώντας το φόρουμ, ΄που δεν έχει ακούσει το ταξίμι.