Με δολλάρια και λίρες την Αγγελική την πήρες

Ψάχνω πολύ καιρό ένα τραγούδι -μάλλον παραδοσιακό-που το άκουσα από τον Νίκο τον Πουρπουράκη σε μια εκπομπή αφιέρωμα.Πρόκειται για το παρακάτω.Δεν κατόρθωσα να βρώ καμία άλλη εκτέλεση.Ευχαριστώ εκ των προτέρων

1 «Μου αρέσει»

… και δεν πρόκειται, φαντάζομαι, να βρεις. Το τραγούδι πρέπει να το έφτιαξε ο Πουρπουράκης, τραγουδώντας τους στίχους αυτούς που ακούμε πάνω σε γνωστή του παλαιότερη μελωδία. Το συγκεκριμένο πάντως τραγουδάκι δεν νομίζω να «πέρασε ποτέ τον Ατλαντικό» ώστε να γίνει γνωστό και στην Ελλάδα και οπωσδήποτε «παραδοσιακό» δηλαδή δημοτικό, δεν είναι.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας.Υπάρχει βέβαια ένα τραγούδι που κάπως φέρνει σε αυτό,ο ¨γερο αμερικάνος"του Περδικόπουλου αλλά σαφώς δεν είναι ίδιο.

1 «Μου αρέσει»

Εδώ είναι το τραγούδι:

3 «Μου αρέσει»

και με ουτι ο Τ.Λευτέρης ?

Βιολί: ΛΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Κιθάρα: ΠΑΝΟΣ, Μπουζούκι: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΕΣΤΟΣ, Μπουζούκι: ΠΟΥΡΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, Ούτι: Τ.ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Το μόνο όνομα που μου έρχεται στο μυαλό είναι Λευτέρης Τσαγκάρης αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι μπορούμε να προχωρήσουμε αυτή την υπόθεση. Μπουζούκι έπαιζε.

εδω: Kalos Diskos: Greek Folk & Popular Songs in NYC ca. 1952-56 | Nikos Pourpourakis, Thodoros Kavourakis, Angeliki Palagoudi, Andreas Poggis & friends | Canary Records

ο ερευνητής κάνει λόγο για κάποιον Λεντέρη ουτίστα χωρίς να μας δινει περισσότερες λεπτομέριες.

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.