Μετρονόμος μηχανικός ή ψηφιακός?

Γειά σας ασχολούμαι με μπουζούκι και ψάχνω για έναν μετρονόμο μέρχι 45 ευρώ θα ήθελα τη γνώμη σας να πάρω τον κλασικό(μηχανικό) ή ψηφιακό?

Αν εχεις καινουριο κινητο ισως παιρνει προγραμμα μετρονομου. (για να αποφυγεις τα εξοδα). Επισης υπαρχει και μετρονομος στον υπολογιστη. Κριμα να δινεις χρηματα αφου μπορεις να το αποφυγεις. link μετρονομου για υπολογιστη εδω. Καλη μελετη!

Ισχύει. Αλλά με αυτά τα χρήματα και λιγότερα βρίσκεις ψηφιακό που κάνει μια χαρά την δουλειά του, αν δεν θες να είσαι μπροστά στον υπολογιστή ή να τελειώνεις την μπαταρία του κινητού σου : )

Θα σου πρότεινα ψηφιακό ΜΕ κουρδηστήρι, για να έχεις 2 σε 1.

Εμένα με βολεύει αυτό γιατί ακούγεται και όσο αρκετά δυνατά απο τα ηχεία

http://bestmetronome.com/

Εκτός του οτι υπάρχει μετρονόμος για κινητό, πλέον σε κάτι περίεργα κινητά έχω δει κουρδιστήρι.
Έχω ένα μικρό σε μέγεθος - τσέπης- με 18 ευρώ αν θυμάμαι, με μετρονόμο και κουρδιστήρι που μπαίνει στο καράουλο. Απλό και καλό.
Ο κλασικός μετρονόμος όμως όπως και να 'χει έχει άλλη ομορφιά…

Θα συμφωνήσω με τον προλαλίσαντα. Ο μηχανικός μετρονόμος είναι ένα στοιχείο με άρωμα παλαιάς εποχής και με μια δόση ρομαντισμού εάν προτιμάς. Πρακτικά το αποτέλεσμα (όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς) είναι το ίδιο. Ίσως η τεχνολογία να σου δίνει και ένα μικρό πλεονέκτημα (βλέπε σύνδεση με ηχεία - άρα δυνατός ήχος - σταθερότητα στις συχνότητες κλπ). Άρα εάν σε ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα μια λύση του τύπου που προτείνει ο Νίκος με κουρδιστήρι (συνήθως και ακουστικό και χρωματικό) με ενσωματομένο μετρονόμο, να είναι αυτό που ζητάς. Από εκεί και πέρα εάν είσαι πιο high-tech άνθρωπος, υπάρχουν και software με web interface (για υπολογιστές και κινητά) ή σαν application για φορητές συσκευές (βλέπε ipod) και κινήτα (με λειτουργικό iOS / Android κλπ).

Πιο όμορφος μπορεί να είναι αλλά τι διάρκεια ζωής έχει ένας ψηφιακός και τι ένας αναλογικός ; )

Λοιπόν φίλτατε έχεις δίκιο στον παράγοντα “φθορά” που αναφέρεσαι. Να σου υπενθυμήσω όμως και την διαφορά στην τιμή εις εκάστον των ειδών. Επίσης θα πρέπει να συνυπολογίσεις ότι το κόστος πια μιας ψηφιακής συσκευής είναι πολύ μικρό, τόσο που στις περισσότερες των περιπτώσεως δυσλειτουργίας είναι ασύμφορο επισκευής (κοινώς το πετάς και πέρνεις άλλο). Στην περίπτωση των μηχανικών δεν νομίζω ότι θα έμπαινε κανείς σε αυτή την λογική. Άρα ο καθένας αναλογίζεται τι πραγματικά του αρέσει και τι του ταιριάζει και προχωρά στην αντίστοιχη αγορά.