Μαντολίνο του Γεωργίου Χ. Ευαγγελίδη του 1898

Καλησπέρα σε όλους.
Έχω στην κατοχή μου αυθεντικό μαντολίνο του Γεωργίου Χ. Ευαγγελίδου κατασκευής 1898 σε καλή κατάσταση. Εάν ενδιαφέρεται κάποιος να το αγοράσει, άς μου στείλει ένα mail στο anel521@gmail.com

Για να μην καταχραστώ την φιλοξενία του site και θεωρηθεί ότι το χρησιμοποιώ μόνο για πώληση (έτσι και αλλιώς μόνο αυτό έχω και δεν κάνω εμπόριο), εάν κάποιος φίλος θέλει περισότερες φωτογραφίες, ή κάπου zoom από το μαντολίνο για ενημερωσή του, με ευχαρίστηση να το κάνω. Δεν το αγόρασα από κάπου, είναι οικογενειακό κειμήλιο, και το έχω ακούσει να κελαιδάει από τότε που ήμουν παιδί. Τραγούδια που δεν πολυακούγονται πια. “Πάολα”, “Γλυκειά Μαράτα”, Αττίκ κλπ.
Για την Ιστορία, το 1898 που κατασκευάστηκε, γεννήθηκε ο Λόρκα και η Κρήτη ελευθερώθηκε από τους Τούρκους (δεν ενώθηκε με την Ελλάδα, αλλά στην ουσία μπήκε υπό επιτροπεία).
Κάποια στιγμή, θα ανεβάσω και φωτογραφίες από ένα μπαντζολίνο που έχω παμπάλαιο που παίζει ακόμη (όχι, αυτό δεν θα είναι για πώληση).

Από ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν έχει γίνει ποτέ επισκευή/τροποποίηση. Το άνοιγμα στις δούγιες κλείνει τελείως εάν πιεστούν ελαφρά τα 2 ημισφαίρια του σκάφους, άρα θεωρώ ότι δεν είναι κάτι εξωτικό η αποκατάσταση. Δεν παίζω μαντολίνο, η εμφάνισή του ήταν και είναι ενός παλιού αλλά λειτουργικού μαντολίνου, και έτσι δεν έχω αποπειραθεί να το δώσω για επισκευή (ούτε ακόμα και να το κουρδίσω). Αυτός που θα το πάρει θα έχει την ευχέρεια των επιλογών. Η τελευταία φορά που έπαιξε ήταν πριν από 30 χρόνια.

image

1 «Μου αρέσει»

περιμένουμε και το μπαντζολίνο!

Υπάρχει και στο car.gr και έχει και την τιμή πώλησης:Πωλείται Μαντολίνο του 1898 του οργανοποιού Γεωργίου Χ. Ευαγγελίδου - ? 4.000

https://www.car.gr/parts/view/10815348/

Φοβερός οργανοποιος, φοβερό όργανο. Να το χαίρεσαι…