εδω περιγράφεται ο τρόπος.
οι κύλινδροι, τα “κεριά τα σπαρματσέτα”.

εδω περιγράφεται ο τρόπος.
οι κύλινδροι, τα “κεριά τα σπαρματσέτα”.

Σάμπως ξέρω κι εγώ; Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις καταγραφής σε δίσκο 78στρ ο οποίος δε βγήκε σε τιράζ αλλά σε ένα μοναδικό αντίτυπο.
Η διαδικασία κατασκευής του είναι η ίδια (με μήτρα κλπ.) όπως για τους δίσκους του εμπορίου;
Εναλλακτική διατύπωση της ίδιας ερώτησης: Τι έκαναν στο Γκέρλιτς και στο θέατρο Αλάμπρα, και τους έμειναν οι δίσκοι;
Η οικιακή εγγραφή νομίζω (χωρίς να είμαι βέβαιος) ήταν αδύνατη με τους δίσκους των 78 στροφών (γραμμόφωνο). Όμως όπως φαίνεται στο βίντεο ήταν δυνατή με την προηγούμενη εφαρμογή της εφεύρεσης, με τους κυλίνδρους (φωνογράφος).
Στο 0:20 και στο 1:20 απεικονίζεται συσκευασία κυλίνδρου “TWO MINUTES RECORDING BLANK”, και ενδιάμεσα επιδεικνύεται η διαδικασία.
Οικιακή, ναι. Εργοστασιακή;
Κάπως μένω με την εντύπωση ότι πρέπει να υπήρχε κάποιο μηχάνημα που έγραφε πάνω σε δίσκους. Όχι το τρέχον γραμμόφωνο, κάτι μάλλον πιο εξειδικευμένο, ενδεχωμένως τεράστιο…
Μήπως όλα αυτά έχουν ήδη απαντηθεί στο νήμα του Γκέρλιτς; Δεν το έχω παρακολουθήσει στενά, γιατί υπάρχει πάρα πολλή πληροφορία και χάνομαι… Πάντως στο Γκέρλιτς, εκτός από κυλίνδρους, έκαναν και δίσκους. Μοναδικούς, χωρίς τιράζ.
Ρε παιδια μιλαμε για την πρωτη ηχογραφηση με μπουζουκι, οχι για κολπα με τα βινυλια. Μηπως να το μεταφερετε αλλου αυτο?
Φίλε Ανεστάκο, έκανα μίαν αναζήτηση: Εκτός από την δική σου ανάρτηση, η ρίζα βινυλ / βινύλ πουθενά αλλού στο θέμα αυτό δεν εμφανίζεται.
Μ’επιασες στα πρασα!
Έχει σημασία αν μιλάμε για ηχογραφήσεις (είτε την πρώτη είτε όχι) που κυκλοφόρησαν, ή για ηχογραφήσεις που απλώς πραγματοποιήθηκαν.