Μάρκος: Μ΄αρέσουν οι καρδιές σαν την δική μου

Γειά σας μάγκες,

ποιός γνωρίζει γιά το Video με τον πιό πάνω τίτλο; Αξίζει τον κόπο να το αγοράσει κανείς;
Το βρήκα σήμερα στο www.protoporia.gr αλλά δυστυχώς δεν είχε κανένα επεξηγηματικό σχόλιο.

Μάνος

Συμπληρωματική ερώτηση:

ποιά είναι τα ακριβή στοιχεία της αυτοβιογραφίας του Παπαιωάννου (τίτλος, εκδόσεις, ISBN κλπ.);

Χαίρε Μάνο,
Η ταινία νομίζω πως θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά δεν υποτιμά τον θεατή που δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, επ’ αυτού. Σε εσένα προσωπικά, όσο θυμάμαι, πολύ ολίγα θα σου προσέθετε.
Ως προς τη δεύτερη ερώτηση: Γιάννης Παπαϊωάννου, “Ντόμπρα και σταράτα” (επιμ. Κ.Χατζηδουλη), εκδ. Κάκτος (Θα σου πω καμμια κουβέντα, που μου θες και ISBM…)

Χαίρε Γερμάνιε…

Κώστα να΄σαι καλά γιά τις πληροφορίες! Το ISBN βοηθά στις online παραγγελίες. Εδώ στα εξωτερικά που μου έλαχε η μοίρα να στεριώσω είναι ολίγον δύσκολο να προμηθευτώ τέτοια είδη πολυτελείας!

Χαιρετώ …

Εχει γύρω στα δυόμισυ χιλιάρικα. Πληκτρολόγησε “ΝΤΟΜΠΡΑ” στην Αναζήτηση και θα στο βγάλει.
ΑΝ

“Μ’ αρέσουν καρδιές σαν τη δική μου”.
Είναι βιογραφικό κινηματογραφικό του Μάρκου, από το Ζερβό, παραγωγής 2000-2001, διάρκειας μιας περίπου ώρας. Παρουσιάστηκε στο προηγούμενο φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ.
Πολύ καλή δουλειά. Εχει καταπληκτική φωτογραφία και γι’ αυτό βίντεο χάνει αρκετά. Την παραγωγή βοήθησαν αρκετοί σοβαροί άνθρωποι (Σπ. Παπαϊωάννου κλπ.). Ετσι αποφεύχθηκαν γελοιότητες και “κιτς” παρουσιάσεις άλλων δουλειών σχετικά με το θέμα (να μην τις ανεφέρω τώρα και γίνω πάλι κακός).
Πέρα απ’ τις εικόνες, τις παλιές ηχογραφήσεις και τις αφηγήσεις, εμφανίζονται και παίζουν ζωντανά ο Στέλιος Βαμβακάρης, Κώστας Παπαδόπουλος κ.ά.
Στα κατά του, η μικρή εμβάθυνση σε ζητήματα μουσικής και αξίας του ρεμπέτικου. Ισως γιατί κεντρικό θέμα ήταν ο Μάρκος, αλλά πιο πολύ γιατί -υποψιάζομαι- θέλουν να “πουλήσουν” και στο εξωτερικό. Εξ ου και η προσπάθεια να σοκάρουν με ατελείωτες σκηνές …αίματος απ’ τα σφαγεία.
Φυσικά, αξίζει τον κόπο να το δεις.
ΑΝ

1 «Μου αρέσει»