Λιστα εργαλειων & αγορα μεταχειρισμενων εργαλειων

Καλημερα σε ολους,

Προσφατα εχω ξεκινησει να διαβαζω διαφορα αρθρα για την οργανοποιια και θα ηθελα να προσπαθησω να φτιαξω καποια οργανακια. Εχω βρει παρα πολλες πληροφοριες ηδη στο φορουμ, καθως και σε αλλα blogs, πηρα το βιβλιο “Το Σκαφτο μπαγλαμαδακι” και εχω παραγγειλει και το βιβλιο του κου Φρονιμοπουλου. Εχω σχεδιασει το πρωτο σχεδιο σχεδιο ενος σκαφτου μπαγλαμα στο χαρτι.

Εχω δυο θεματα ομως. Ο χωρος που εχω για να δουλεψω ειναι περιορισμενος και το budget μου το ιδιο. Ποια εργαλεια χρειαζονται χωρις να ειναι πολυ μεγαλα;
Επισης μπορω να βρώ καπου μεταχειρισμενα εργαλεία;

Νικος

Απο εργαλεια για αρχη χρειαζεσαι ενα σετακι λιμες και 1 ρασπα
Σκαρπελα, σφυρι, ματσολα, πριονια, μεγγενη, τρυπανι
πλανη μικρη ισως, και σφιγκτηρες!

:)Σας εχω και τους 2 στα favorites:) ηδη

Ειδικα το blog σου Δημητρη με εχει βοηθησει πολυ.
Μηπως ξερεις που μπορω να βρω μεταχειρισμενα εργαλεια;

Ευχαριστω

Νικος

Αχ αυτή η περίοδο κρίσης είναι αστα να πάνε. Πόσοι φίλοι επαγγελματίες ξυλουργοί σκοτώνουν με πολυ χαμηλές τιμές, τα εργαλεία τους, αλλά και πόσοι ερασιτέχνες σαν και εμάς προσπαθούν να χτίσουν με τις λίγες περίσσες οικονομίες που έχουν να αγοράσουν αυτα τα εργαλεία και δεν δύνανται να το κάνουν.
Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ενας φίλος μαραγκός που με έχει εξυπηρετήσει αφιλοκερδώς με την 90άρα κορδέλα του στο να τετραγωνήσω ξύλα που ξεραίνονται για να μπορέσω να τα μεταφέρω στο τόπο που διαμένω. Ξεκινώντας τα ξύλα αυτα από τις Πηγές Άρτας, πηγαίνοντας στο Μαραθώνα στο ξυλουργείο του φίλου μου και να καταλήξουν στο Ρέθυμνο που μένω τα τελευταία χρονια ως φοιτητής με το αμάξι του μπαμπά στο πορτ μπαγκάζ τετραγωνισμένα, στο χωριό (μιας και εχω καταγωγή απο Ρεθυμνο), όπου εχω στήσει και το εργαστήρι μου τα τελευταία δυόμισι χρονια που ασχολούμαι με την οργανοποιία.
Με παίρνει που λέτε ο φίλος μου να μου πει για πλάνη γύρω στα 800 κατοστάρικα τριφασικιά με ξεχονδριστηρα και τρυπάνι στο πλάι. Και κορδέλα 90άρα στα στα ίδια περίπου λεφτά. Να θες να τα πάρεις και να χρωστάς ήδη τα προηγούμενα που έχεις πάρει.
Εγώ είχα πάρει μια πλάνη και ξεχονδριστηρα μονοφασική της elu και μια κορδέλα SN400 στα 1700 ευρώ μεταχειρισμένα. Καλά εργαλεία για ένα οργανοποιο με το παραπάνω. Ειδικά αν δουλεύεις με αγοραστή ξυλεία. Η πλάνη είναι ίδια εταιρεία με την De Walt με τη πλάνη των 2000 και κάτι βατ αλλά μοντέλο του 97’. Το μονο πρόβλημα με την πλάνη, είναι όταν θέλω να ξεχονδρίσω ένα σκληρό ξύλου πάχους από 6 εκατοστά και πάνω και πλάτους 26 εκατοστών. Στη κορδέλα που είναι πράσινο χρώμα μοντέλο SN400, 1100Watt, ιταλική, με ύψος κοπής 28 εκατοστά έως 35 αν βγάλω τον προστατευτικό οδηγό σε μεγάλο ξύλο, αν γνωρίζει κανείς γι’ αυτο το μοντέλο κορδέλας ή του λέει τίποτα ποια εταιρεία είναι ας με ενημερώσει απλα πληροφοριακα γιατί ακόμα δεν την εχω εντοπίσει στο διαδίκτυο (μοντέλο 97), τα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι όταν θέλω να κόψω μεγάλα ξύλα των 30 και πάνω εκατοστών διαμέτρου. Γι’ αυτο έχω μπει στη σκέψη να βάλω τριφασικό ρεύμα στην αποθήκη και να αγοράσω τριφασικά εργαλεία, όταν θα δύναμαι να το κάνω.
Ωστόσο ήθελα να ρωτήσω αν στην πλάνη τα κομμάτια για Κρητική λύρα τα ξεχονδρίζετε ή τα πλανιάρετε μέχρι να έρθουν στο επιθυμητό πάχος. Επίσης μεγάλες κορδέλες 60άρες και 90άρες, εφόσον ο χώρος υπάρχει, χρησιμοποιούνται στην οργανοποιία, ή είναι δυσκολόχρηστες στην οργανοποιία λόγω του μεγάλου μεγέθους τους. Ακόμα εσείς τι κορδέλες και πλάνες χρησιμοποιείτε. Ξέχασα να αναφέρω ότι η πλάνη είναι 26 εκατοστά πλάτος και 1 μέτρο και 5 εκατοστά μήκος και απο τη λειτουργία τους σε λογικα πλαίσια είμαι ικανοποιημένος καθώς επίσης ότι ο πρώτος που τα δούλεψα ήμουν εγώ. Καθώς από αυτόν που τα πήρα ήταν μέρος Ευρωπαϊκής επιδότησης.