Κουρδιστήρι Μπουζουκιού

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό να μαθαίνω μπουζούκι. Και ξεκινώντας είπα να πάρω και ένα κουρδιστήρι έτσι ώστε να το κουρδίζω μόνος μου !!! Το κουρδιστήρι που έχω αγοράσει είναι αυτό:

http://www.cherubtechnology.com/product_detail.php?id=11

Και θέλω αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει για το πώς κουρδίζουμε το μπουζούκι(4χορδο) με αυτό το πράμα. !!! Ναι μεν εμφανίζει διάφορα χρώματα στην οθόνη, αλλά επειδή αυτό είναι κατά κύριο λόγο για κιθάρα προφανώς και τα αντίστοιχα χρώματα αντιστοιχούν στα κουρδίσματα της κιθάρας.

Παρ’όλα αυτά εμφανίζει στην οθόνη και τα γράμματα C,F,B,E, G, B, V, U, και συχνότητες στο φάσμα από 27.5 ΗΖ έως 1760 Hz. Αν μπορεί κανείς να δώσει καμιά πληροφορία για το πώς χρησιμοποιείται αυτό το κουρδιστήρι θα ήμουν ευγνώμων. !!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!

:):):slight_smile:

Από το μαγαζί που το αγόρασες, δεν σου έδοσαν τις κατάλληλες πληροφορίες;

Όχι. Όταν ρώτησα τον μαγαζάτορα το μόνο που μου είπε είναι ότι κάνει και για μπουζούκι, παρόλο που έλεγε πάνω ότι είναι για κιθάρα, και ότι θα πρέπει να κοιτάζω απλά το χρώμα στα γράμματα που εμφανίζει στην οθόνη να είναι πράσινο, αλλά όταν το έκανα κάποια στιγμή έτσι έπαιζε άθλια, και νομίζω ότι είναι λογικό μιας και το συγκεκριμένο εμφανίζει χρωματικά σωστές νότες για κιθάρα… Οπότε κάτι πρέπει να παίζει με τις συχνότητες και τα γράμματα λογικά ??? Σε ένα άλλο μαγαζί που είχα πάει για να αλλάξω χορδές και του είπα να μου το κουρδίσει και να μου δείξει αν ξέρει πώς δουλεύει και το κουρδιστήρι, μου το κούρδισε το μπουζούκι με βάση τις νότες που έπαιζε σε ένα πιάνο που είχε !!! Οπότε μάλλον ούτε αυτός ήξερε το συγκεκριμένο κουρδιστήρι. :slight_smile:

Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δόσω, με αυτές τις πληροφορίες, είναι να ξαναπάς εκεί που το αγόρασες, μαζί με το μπουζούκι σου (γιατί, σίγουρα κάνει και για μπουζούκι αλλά δεν έπρεπε να αρκεστείς μόνο στη διαβεβαίωση) και να απαιτήσεις να σου δείξουν επί τόπου πώς χρησιμοποιείται το κουρδιστήρι. Λογικά, δεν θα τους πάρει περισσότερο από πέντε λεπτά. Αν αρνηθούν, να ζητήσεις αναστροφή πωλήσεως (τα λεφτά μας πίσω, που λένε).

Φίλε, κανέναν κουρδιστήρι δεν κάνει όλη τη δουλειά αντί για εσένα.
Αυτό που αγόρασες φαίνεται να κάνει για μπουζούκι. Αν το μπουζούκι σου είναι υπερβολικά ξεκούρδιστο και δεν έχεις ιδέα για τις νότες, πρέπει να το κουρδίσεις μια φορά με κάποιον και να σου δείξει τα βήματα.
Δες και αυτό το βίντεο, ειδικά στο τρίτο μέρος θα σε βοηθήσει

Δες εδώ κάποια δωρεάν κουρδιστήρια για τον υπολογιστή και το κινητό

Καλησπέρα και πάλι. Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας !!! Κατά δεύτερον, μάλλον έβγαλα άκρη με το κούρδισμα. μπορώ να πώ ότι βοήθησε αρκετά το βιντεάκι από το link που έδωσε ο babis. Έκανα μια δοκιμή και το κούρδισα με βάση το βίντεο και μπορώ να πω ότι ο ήχος είναι ικανοποιητικός !!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους !!

Στον σύνδεσμο που έδωσες υπάρχει επιλογή για να κατεβάσεις το εγχειρίδιο χρήσης του οργάνου. εκει εξηγεί τι είναι τα γράμματα που βλέπεις. Για παράδειγμα το V = Violin tuning mode.

Επίσης με μια γρήγορη ματια είδα ότι έχει δυνατότητα για κούρδιαμα σε χρωματική κλίμακα, δήλαδη μπορεις να κουρδίσεις ότι νότα θέλεις.