Κομμάτι με τίτλο "Νανούρισμα"

Αγαπητοί Φίλοι,

Υπάρχει ένα τραγούδι του Μάνου Λοΐζου και Λ. Παπαδόπουλου με τον τίτλος Νανούρισμα. :241: Θα ήμουν υπόχρεως αν κανείς μπορούσε να μου το στείλει σε mp3. (damker@otenet.gr). Ξέρω, παρεκκλίνω από τα ειωθότα αλλά το θέλω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δαμιανός.

Δαμιανέ… Την καλησπέρα μου πρώτα.
Ωραίες παρεκκλίσεις είναι τούτες !!!
:088:

Το “Νανούρισμα” των Μάνου Λοϊζου και Λευτέρη Παπαδόπουλου, υπάρχει σε γνωστές εκτελέσεις με τις : Αλίκη Βουγιουκλάκη (στην ταινία: Η νεράιδα και το παλληκάρι-1969), Μαρίζα Κωχ (στις ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΕΣ-1970), Μελίνα Κανά -ζωντανό (από το JUKE BOX) και πιθανά και σε κάποιες άλλες, που δεν έχουν πέσει στην αντίληψη μου…
Είναι το γνωστό “Θα κεντήσω πάνω στ’ αλόγου σου τη σέλα… Αγόρι μου να σε χαρώ…”
Αυτό αναζητάς; - Ο “πρόεδρος” (Λευτέρης Παπαδόπουλος) έχει γράψει κι άλλα εξαιρετικά περί νανουρίσματος…

Αν ψάχνεις όμως, για τη λέξη “Νανούρισμα” γενικά σε κάποιο τραγούδι, θα σου πρότεινα και τα :

 1. Νανούρισμα (Σταύρου Ξαρχάκου-Ιάκωβου Καμπανέλλη) με την συγκλονιστική ερμηνεία του Γρηγόρη Μπιθικώτση (από το : ΚΟΣΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ)

 2. Νανούρισμα (Χρήστος Λεοντής-Λόρκα, απόδοση Λευτέρης Παπαδόπουλος) Τάνια Τσανακλίδου (από το: ΑΧ ΕΡΩΤΑ )

 3. Νανούρισμα-Νάνι το γαρύφαλλό μου (Μάνου Χατζιδάκι-Νίκου Γκάτσου) (από το : ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ) Λάκης Παππάς
  ή στην εκτέλεση με την Αρλέττα

 4. Νανούρισμα (Λουκιανού Κηλαηδόνη-Κωστούλας Μητροπούλου) με την Βίκυ Μοσχολιού (από το: Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ )

 5. Νανούρισμα (Κοιμήσου αγγελούδι μου) Μίκη Θεοδωράκη-Κώστα Βίρβου) με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη (από το : ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ )

 6. Σεβιλιάνικο νανούρισμα (Γιάννης Γλέζος-Λόρκα, απόδοση Λευτέρης Παπαδόπουλος) Γιάννης Πουλόπουλος ( από : 12 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΡΚΑ)

 7. Νανούρισμα-Νάνι του Ρήγα το παιδί (Μάνου Χατζιδάκι-Νίκου Γκάτσου) Αλίκη Βουγιουκλάκη & Τζες Κόνραντ (από την ταινία: Αλίκη my Live)
  ή καλύτερα στην ωραία εκτέλεση από την Πόπη Αστεριάδη

Κι ένα όμορφο -και αλλιώτικο :

 1. Ένα Αλλιώτικο Νανούρισμα (Διονύση Τσακνή) Βασίλης Παπακωνσταντίνου-Μαχαιρίτσας-Τσακνής-Περίδης …

Και για αυτούς που θα “αγριέψουνε” από τις παρεκκλίσεις : :slight_smile:

 1. Νινί-Νανούρισμα (παραδοσιακό) με τον Γιώργο Ασίκη ή την Μαρίκα Φραντζεσκοπούλου (Πολίτισσα) - που ο πατέρας κοιμίζει τ’ ορφανό…

 2. Νανούρισμα (παραδοσιακό, διασκευή του Γ. Μανισαλή) με την Ρόζα Εσκενάζυ - που κλαίει το σκασμένο το μωρό !!! "θα 'χει κανα πονάκι… Χριστός και Παναγία ! "

 3. Το μωρό-Νανούρισμα (παραδοσιακό) Άννα Παγανά - αυτό το μωρό κλαίει πιο ήσυχα, αλλά ψιλοφαλτσάρει στο κλάμα απ’ το αναφυλλητό !!! Κι ο άλλος, της λέει "Να πας να το κρεμάσεις σε καμια πόρτα ! "
  :019:

Για να είναι πιό πλήρης η λίστα, υπάρχει και ένας ολόκληρος δίσκος με διάφορα παραδοσιακά νανουρίσματα (που περιλαμβάνει και κάποια σύγχρονα από αυτά που ανέφερε η Ιωάννα).

Νανουρίσματα
Σαβίνα Γιαννάτου
Διασκευή - Ενορχήστρωση Νίκος Κυπουργός
ΛΥΡΑ -1985

Ιωάννα και λοιποί γειά σας.
Ναι έψαχνα για το συγκεκριμένο του Λοΐζου-Παπαδόπουλου γιατί μου ‘κατσε μια νύχτα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας καθώς με ξύπνησε στις δύο η ώρα το πρωί (είχα αποκοιμηθεί με τ’ ακουστικά στ’ αυτιά-είδες η υπνοπαιδεία;) Λόγω συναισθηματικών καταστάσεων (πάω αύριο Θεσσαλονίκη για στεφανιογραφίες και δε συμμαζεύεται πάλι) είπα ότι ο μόνος τρόπος να το ξηλώσω από το κεφάλι μου θα ήταν να το αποκτήσω. Έτσι συμβαίνει συχνά με άλλα τραγούδια: αφού αποκτήσω το έργο το ακούω πάρα πολλές φορές και στο τέλος ε το συνηθίζω και δε με κυνηγάει έτσι. Όμως μ’ αυτό η μέθοδος δεν απέδωσε και μόλις μου το 'στειλε ο φίλος Μάνος Χρισοφάκης (μέλος του φόρουμ) κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν σκούρα. Δεν άντεξα να το ακούσω παραπάνω από δύο φορές. Καταλαβαίνετε…
Λοιπόν, να μη σας στεναχωρώ με τα δικά μου.
Άντε καληνύχτα σας και ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα.
Ευχαριστώ το φίλο Μάνο και το φόρουμ για όλα όσα μας προσφέρουν.
Δαμιανός.

Μια μικρή - μόνο - προσθήκη:
Το “Νανούρισμα”, σε μουσική και εκτέλεση από τον Κ. Χατζή και σε καταπληκτικούς στίχους του Δήμου Βαλσάμη.

Επίσης, το “Νανούρισμα” από τους “Χαΐνηδες”, σε στίχους του Δημήτρη Αποστολάκη και μουσική του Μιχάλη Σταυρακάκη, επίσης καταπληκτικό.

ΥΓ: Δαμιανέ, να΄σαι καλά, καλή δύναμη!.

Νά-νι, νά-νι, νάνι-νάνι τοοοου πασά μου…
Ξεχάσατε τη Νίνου!

Ας προστεθεί και το “Βλέφαρό μου” του Κηπουργού, με τον Αηδονίδη.