Κινητά τηλέφωνα SOS

Τα ΝΕΑ σήμερα μας ανοίγουν τα μάτια για την κινητή τηλεφωνία! Αλήθειες και ψέματα, τεστ ακτινοβολίας στα περισσότερα μοντέλα και πώς μπορούμε να προστατευτούμε! Δείτε το άρθρο:

http://www.tanea.gr//ColumnCategory.aspx?d=20080712&nid=9184473&sn=&spid=876

Είμαστε τα πειραματοζωα στο μεγαλυτερο πείραμα της ανθρωπότητας!:245:

Aυτό δεν είναι τίποτα…

που να δείτε αυτό το βιντεάκι στο youtube…

Το videάκι, αυτό, δε στέκει
Για να σκάσει, το pop-corn, χρειάζεται να λάβει θερμότητα, περίπου 180οC, το οποίο σημαίνει, πως αν βάζαν ανάμεσα στα κινητά, λίγο νερό, θα εξατμιζόταν αμέσως
Απλά, δοκιμάστε να το κάνετε, για να διαπιστώσετε, αν στέκει ή όχι
Εγώ το δοκίμασα

αυτο που λες στέκει επιστιμινικα αλλα η ακτινοβολία του κινητου έχει τέτοια αποτελέσματα που δεν απέχει απ αυτο, σκέψου τον τρόπο λειτουργείας του φούρνου μικροκυμάτων!!!

Όπως προείπε και ο αγαπητός κ Φώλιας, σκέψου τον φούρνο μικροκυμάτων. Αν ζεστάνεις ένα φαγητό και μετά ανοίξεις τον φούρνο καίει; Προφανώς και όχι… Όλα έχουν να κάνουν με τα μικροκύματα…

Φίλε Γιώργο να χαρεις ότι αγαπάς ΦΩΛΙάΣ και οχι ΦώΛΙΑΣ!!!
Αυτός ο τόνος μου έχει απομείνει για να ξεχωρίζω απ τον υπουργό και θα τον διαφυλάξω ως κόρη οφθαλμού,
όχι να μας πουν και της κυβέρνησης!:087::087::087:

Πάντως, υπάρχει μεγάλη αντιφατικότητα μεταξύ των ερευνών σχετικά με την επικινδυνότητα ή όχι της κινητής τηλεφωνίας.
Είναι σίγουρο πως τα ραδιοκύματα που εκπέμπουν και τα κινητά και οι σταθμοί βάσης τους ανήκουν στη μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, η οποία δεν διαφέρει από τα ραδιοκύματα που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί αναμεταδότες, τα συστήματα επικοινωνίας της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, ούτε από αυτά των ασύρματων τηλεφώνων και των οικιακών συσκευών που έχουμε στα σπίτια μας.
Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα των μετρήσεων του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» στόχος του οποίου είναι η παροχή απολύτως έγκυρης και άμεσης ενημέρωσης στο κοινό, σχετικά με τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο περιβάλλον.
Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» είναι ένα σύστημα 24ωρης μέτρησης και ελέγχου της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων στο περιβάλλον, από το σύνολο των πηγών (κεραίες αστυνομίας, κεραίες πυροσβεστικής, κεραίες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, κεραίες κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.) που υπάρχουν στην περιοχή της εγκατάστασης του συστήματος.
Στη χώρα μας, το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ εφαρμόζεται από το Νοέμβρη του 2002, σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Γενικά, τα αποτελέσματα των μετρήσεων του “ΕΡΜΗ” από το σύνολο των πηγών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας δείχνουν ότι η μέση τιμή της ισοδύναμης πυκνότητας ροής ισχύος είναι 1.287 φορές κάτω από το αυστηρότερο όριο που έχει τεθεί, ενώ η μέση τιμή της έντασης του ηλεκτρικού πεδίου είναι 37 φορές κάτω από το αυστηρότερο όριο.

Συγκριτικά, μπορούμε να αναφέρουμε την ιονίζουσα ακτινοβολία του ήλιου στην οποία υποβαλλόμαστε, και η οποία έχει πολύ ψηλότερη συχνότητα, μεγαλύτερη ενέργεια και έχει τη δυνατότητα να προκαλεί βλάβες στους ανθρώπινους ιστούς,[ …γι’ αυτό και μας συστήνουν να αποφεύγουμε το μαύρισμα τώρα το καλοκαίρι], ενώ αυτή των κινητών είναι πολύ χαμηλότερη.

Επειδή όμως δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ακόμα και για τα αποτελέσματα της έκθεσής μας σε πεδία χαμηλής συχνότητας και ενέργειας,

  • ας ενημερώνονται -ειδικά τα παιδιά και οι έφηβοι - για τις πιθανές βλάβες που μπορεί να προκύψουν
  • ο χρόνος χρήσης των κινητών τηλεφώνων να είναι όσο το δυνατό συντομότερος από όλους μας
  • ας χρησιμοποιούνται τα ειδικά ακουστικά τύπου hands free, τα οποία προστατεύουν τον εγκέφαλό μας περισσότερο κατά τη χρήση του κινητού
  • και ας μην χρησιμοποιούμε κινητά κατά την οδήγηση, ακόμη και εάν υπάρχει hands free, για το φόβο ατυχημάτων.

Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Άλλη ζημιά που προκαλούν τα μικροκύματα, και άλλη η ζημιά που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία. Το ότι τα μικροκύματα είναι πολύ χαμηλότερης συχνότητας δεν τα καθιστά ακίνδυνα.
Τα μικρομκύματα προκαλούν υπερθέρμανση του ανθρώπινου ιστού (πχ, στον εγκέφαλο - εδώ να σημειώσουμε πως τα κινητά επιβαρύνουν πολλαπλάσια τον εγκέφαλο μικρών παιδιών).
Η δε υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί σημαντικές καταστροφές σε “λεπτές” δομές του ανθρώπινου ιστού. Εντελώς άλλος μηχανισμός.

Όπως είπε και ο tsoufiaw παραπάνω το video στο youtube με τα pop corn δεν ισχύει:

Υπάρχουν και άλλα τέτοια video-hoax στο youtube π.χ. με αυγό που «βράζει» λόγω ακτινοβολίας κινητών κλπ.
Οπωσδήποτε ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι «διαφανής» στις ακτινοβολίες αυτές. Στα καθ’ ημάς, σχετική επίδειξη έγινε από ερευνητές του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του «Δημόκριτου» σε μαθητές πέρυσι το Δεκέμβρη για να αναφερθώ εντελώς πρόχειρα. Επίσης στο τμ. Βιολογίας του Παν. Αθηνών γίνεται σχετική έρευνα και ο υπεύθυνος (καθ. Λουκάς Μαργαρίτης) βγαίνει περιστασιακά στα κανάλια για ενημέρωση του κόσμου. Είναι γεγονός ότι οι επιπτώσεις της ακτινοβολίας στον άνθρωπο δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς όπως επισημαίνει και η Ελένη παραπάνω. Δυστυχώς, όπως και στην περίπτωση της ραδιένεργειας στις αρχές του 20ου αιώνα ή των βλαβερών παρασιτοκτόνων, η προσέγγιση των πολιτικών-εταιριών είναι, αφού αρχικά πάρουμε κάποιες στοιχειώδεις προφυλάξεις (π.χ. θέσπιση ορίων), «παρακαλουθούμε» στη συνέχεια την εξέλιξη του φαινομένου μετρώντας τα θύματα, μετά ερμηνεύουμε επιστημονικά τα αποτελέσματα, και στη συνέχεια επαναπροσδιορίζουμε τη στάση μας (να μη ξεμείνουμε και από πελάτες). Μέχρι τότε οι εταιρίες δρουν ανεξέλεγτα και ασύδοτα συσσωρεύοντας όσο πιο πολλά κέρδη μπορούν. Το βασικό τους επιχείρημα είναι του τύπου «έλειψη επαρκών στοιχείων επικινδυνότητας => απόδειξη μη επικινδυνότητας». Με την πρόοδο της επιστήμης ας ελπίσουμε ότι δε θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να φτάσουμε σε πραγματικά ασφαλή χρήση.
Για να επανέλθουμε στα video που κυκλοφορούν και ενσπείρουν εντυπώσεις, αυτά δρουν αποπροσανατολιστικά. Η αποκάλυψη ότι τελικά πρόκειται για απάτη τελικά ισχυροποιεί τα επιχειρήματα των εταιριών όσον αφορά την ψυχολογική ανα-διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Κατά τα άλλα, όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο παππούς μου “Πίνετε καμιά κούπα;”

Καλημέρα

Και ερχόμαστε πάλι σε αυτά που λέγαμε την περασμένη εβδομάδα για το θέμα “κίνδυνοι από το διαδίκτυο”.Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι η αλόγιστη χρήση των κινητών τηλεφώνων (νά το πάλι το μέτρο που χάνεται, όπως έλεγα).Τα κινητά τηλέφωνα όταν ήρθαν στην ζωή μας, πριν 15 χρόνια περίπου, φάνηκαν τόσο σημαντικά και χρήσιμα που όλοι πίστευαν ότι θα διευκόλυναν την καθημερινότητά μας. Και τη διευκολύνουν, δεν το αμφισβητεί κανείς. Αλλά βρε παιδιά, με μέτρο. Να μιλήσεις με τον συνεργάτη σου, με τον φίλο σου, να μάθεις που βρίσκεται και τι κάνει το παιδί σου, να ζητήσεις μια βοήθεια, αλλά μη πεις και την ιστορία της ζωής σου από το κινητό. Επειδή δηλαδή οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας “νοιάζονται” να σε “βοηθήσουν” οικονομικά και σου κάνουν “δώρο” 1000 !!! λεπτά χρόνο ομιλίας το μήνα, πρέπει να τα μιλήσεις όλα και ακόμη παραπάνω;Αυτά τα χίλια λεπτά είναι 16 ολόκληρες ώρες, το έχει συνειδητοποιήσει αυτό κανείς; Είδα πριν από μέρες έναν τύπο στον δρόμο και είχε ένα bluetooth σε κάθε αυτί. Και περπάταγε στον δρόμο, μιλούσε με όποιον μιλούσε, φώναζε, έκανε χειρονομίες, μετά από λίγο σταμάτησε, ενεργοποίησε το άλλο bluetooth και ξανά τα ίδια!!! Τι είναι αυτά; Πάμε καλά;Τι να σου κάνουν οι επιστήμονες και τα ερευνητικά κέντρα και τα πειράματα και τα συμπεράσματα και οι αναλύσεις επί ανλύσεων κλπ. Οι εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Την δουλειά τους κάνουν για τα οικονομήσουν. Η ευθύνη για την δική μας ασφάλεια και προστασία και πιο πολύ των παιδιών μας, είναι αποκλειστικά δική μας.Όπως είπε και η Ελένη περιορισμό στην χρήση και ένημέρωση των παιδιών από μικρή ηλικία. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε σε 10, 20 χρόνια.

Ρίξτε μια ματιά και εδω ^

http://www.physics4u.gr/news/2004/scnews1259.html

Stin Ellada to problima me ta kinita tilefona einai poly eidiko.
Syndeeetai kat’ arxin me thn poiotita ton yphresion toy OTE mexri ti mera poy irthane ta kinita.
Htan mia anasa ZOHS!
Fantasteite oti eixa kanei aitisi gia deftero tilefono sto grafeio mou sta Exarxeia apo to 1992 (perimeno akoma) kai otan bgikan ta kinita ekana aitisi stin telestet kai moy dosane kinito + grammi se 2 (dyo) meres. Kontepsa na patho emfragma! Den mporeite na fantasteite poso me apogeiose afto to rimadi. Mporoysa epiteloys na milso me tous pelates mou! Ligo to exete? Fantasteite oti me to kinito mporesa kai apektisa allous dyo pelates (tote ekana to symboulo mixanorganosis).
Apo to tote eimai latris tis kinitis tilefonias.
Kai - NAI - to parakano, alla me bluetooth kai poly prosektika epilegmano programma poy TO ELEGXO kathe toso gia na do an mou rixnoun prosthetes xreoseis ap’ tin piso porta|

Episis, XORIS na enoxlo tous parebriskomenous (bgaino exo ap’ to domatio na miliso) kai PANTA me programma (to kinito SBHNEI meta tis 9 to brady kai anabei meta tis 9 to proi). Osoi theloun na me broun, exoun to tilefono tou spitiou .or. tou grafeiou kai to 8aros na to sikosoun kai na me paroyn.

Geia sou re Pano Karagiorgo!


Από webmaster: Φίλε Kostas™ προσπάθησε να μην γράφεις με greeklish και κεφαλαία διότι είναι κουραστικά και δυσχεραίνουν την αναζήτηση του Φόρουμ. Τα flamingo δεν εξαιρούνται.

Μα δεν είναι μπούρδα,να έχεις το κινητό μέρα νύχτα ανοικτό;

Εκτός βέβαια εάν είσαι γυναικολόγος… :237:

Μα, δεν έχει σημασία αν το έχεις ανοιχτό ή κλειστό, σημασία έχει πόσο και πώς το χρησιμοποιείς. Εγώ το αφήνω και τη νύχτα ανοιχτό σε περίπτωση (1/10000000) που κάποιος με χρειαστεί. Πολλοί φίλοι μου δουλεύουν νύχτα.

Ή έχεις γραφείο τελετών, επίσης…(μακριά από μας)!!!

Στην Κρήτη συνηθίζουμε μία μαντινάδα που λέει :«Λαός που την παράδοση ξεχνά και δεν θυμάται,στον λήθαργο του μαρασμού παντοτινά κοιμάται»Επιτρέψτε μου να αλλάξω την λέξη «παράδοση» και να βάλω την λέξη «ιστορία», για να σχολιάσω το πολύ ενδιαφέρον site του Φωλιά Άρη.Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες σαν λαός έχουμε την καχυποψία έμφυτη μέσα μας. Και αυτό δικαιολογείται από την μακραίωνη και ενδιαφέρουσα ιστορία μας. Μια ιστορία μοναδική κληρονομιά, η οποία πρέπει να είναι καθημερινός μας σύμβουλος και εμπνευστής. Αλίμονο δηλαδή αν δεν παραδειγματιζόμαστε από αυτά που έχουν προηγηθεί. Θα γίνουμε και εμείς (αν δεν έχουμε γίνει ήδη), σαν ορισμένους λαούς (παραδείγματα δεν λέω αλλά πιστεύω καταλαβαίνετε) που η αφέλειά τους φτάνει σε επίπεδα βλακείας, με αποτέλεσμα να «τρώνε» ότι τους σερβίρουν.Γιατί τα γράφω όλα αυτά;Όλες οι έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς από διάφορους φορείς για τα κινητά τηλέφωνα, είναι της μορφής του «ναι μεν, αλλά». Και στην περίπτωση αυτή, μία ανεξάρτητη (;;:wink: επιθεώρηση βγάζει κάποια συμπεράσματα στα οποία όμως αφήνει και αμφιβολίες. Στα χρόνια που τα κινητά τηλέφωνα έχουν μπει στην ζωή μας, έχουν γίνει τόσο ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία, την κατασκευή και την χρήση τους, που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα αποτελέσματά τους.Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε κάθε τι που δεν ελέγχεται από εμάς.Αν ανατρέξουμε πίσω στην ιστορία, με τις γνώσεις που έχει ο καθένας, θα βρούμε σημαντικά ή και ασήμαντα παραδείγματα από δεδομένα από την τότε ζωή, που ανατράπηκαν με το χρόνο και αποδείχτηκαν επιζήμια για τον άνθρωπο.Παν μέτρον άριστον, λοιπόν. Τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε για να διευκολύνουμε την ζωή μας και όχι η ζωή μας να εξαρτάται από αυτά.Οι Η/Υ, τα κινητά τηλέφωνα και κάθε τι συναφές, είναι ανθρώπινα επιτεύγματα που ανακαλύφθηκαν για να μας υπηρετούν και όχι να τα υπηρετούμε.

[directive] Tα φλαμίγκο εξαιρούνται σε κάθε περίπτωση.[/directive]

[observation] Γράφεις με υπερμεγέθη / φωνακλάδικη γραμματοσειρά. [/observation]

Νομιζω ο φιλος Ρε Μινορε εχει δικιο και μπραβω του…:088: Μην τρωτε οτι Σας Σερβιρουν…

στο χέρι μας είναι να έχουμε τον έλεγχο της χρήσης!άν και εφόσον έχουμε το κουράγιο και την διάθεση να δώσουμε και στους υπόλοιπους(σε όσους επικοινωνούν μαζί μας) να καταλλάβουν πως δεν?πάθαμε κακό?επειδή δεν το σηκώσαμε αμέσως…πως όχι!δεν θα το παίρνουμε και στην τουαλέτα…πως δεν φταίμε εμείς άν '‘κόλλησε’'και στέλνει μήνυμα πως είχαμε κλήση ενώ σε αυτόν που καλεί φαίνεται απενεργοποιημένο…πως όχι δεν έχουμε το νού μας μονίμως επάνω του μή και έρθει μην…και δεν το δούμε αμέσως.πως παρότι είναι κιν,δεν μπορούμε πάντα να μιλάμε ελεύθερα(βρισκόμαστε ανάμεσα σε ανθρώπους συνήθως).πως όχι, δεν το θέλουμε ανοιχτό το βράδυ διότι γίνονται και λάθος κλήσεις και…πάει ο ύπνος!και…και…μόνο πρόβλημα υγείας είναι το κινητό?μας έχει ανακατέψει ωραιότατα την καθημερινότητά μας!ανησυχούμε για το παραμικρό!εκεί που για να να ανησυχήσουμε περναγανε μέρες!(σαν φοιτήτρια, επικοινωνούσαμε όλοι τότε…όποτε θέλαμε…κανείς δεν ανησυχούσε)τώρα?καθε μέρα τηλεφωνιούνται!δείτε τα παρεάκια…πόσοι επικοινωνούν και πόσοι ασχολούνται με τα κινητά!τί παρεάκια γινόντουσαν παλαιότερα?..πόσο δοσμένοι είμασταν στην παρέα πρό κινητης τηλεφωνίας?)άν και τώρα πιά κανείς δε τολμά να το κλείσει(παρότι πολύ θα΄τόθελα προσωπικα,μένει ανοιχτό στη τσάντα και ασχολούμαι αργότερα με όποιον με θυμήθηκε,οχι ούτε εγώ το κλείνω,διότι σημαίνει ή έπαθα κακό,ή κανω κατι κακό).γεγονός:καθαρά δευτέρα βλέπω στις 12.00 κλήση που είχα στις 8.00 από το αφεντικό,όχι δεν τηλ.βέβαια.επόμενη ημέρα΅:γιατί δεν απαντάς?δεν το άκουσα!δεν το έχεις μπροστά σου!!!μπορεί να σε χρειαστώ κάποια στιγμή,να απαντάς…(καθαρά δευτέρα!)το άλλο αφεντικό μου(έχω δυό)σεένα γερότσακωμ’ό μας μου είπε πως δεν θέλει να έχω το κινητό στο γραφείο?!(η αιτηση? απορριφθηκε διότι θα έπρεπε να σβήσουνε το νούμερο μου…οπότε…)δεν λέω, για τους ανθρώπους που είναι η φύση της δουλειάς τέτοια(όσοι κινούνται συνεχώς εκτός γραφείων)είναι πιά απαραίτητο…για τους ηλικιωμένους(να μπορούν να βρούνε οικείους άμεσα)αλλα΄γενικά εχουμε ξεφύγει πάρα πολύ!

ΜΠΡΑΒΟ anna.

Απλά να συμπληρώσω το πολύ σοφό…

“η κινητή τηλεφωνία και το internet έφεραν τους ανθρώπους τόσο κοντά που χάθηκαν μεταξύ τους” !!!