Καλησπέρα είμαι νέο μέλος τ όνομα μου Γιάννης
Μιλάω γ πρώτη φορά στ ρεμπέτικο φόρουμ κ χαίρομαι για αυτό αν κάποιος τ βλέπει θ περιμένω ένα γεια γιατί έχω κ κάτι ενδιαφέρον ν πω για ένα παλιό ρεμπέτη μουσικο
γεια σου.
καλώς ήρθες στην παρέα μας.
σε βλέπουμε και σε διαβαζουμε.
για πες μας για τον παλιό ρεμπέτη μουσικό…
Γιάννη, καλωσήρθες στο φόρουμ.
Μετακίνησα τον χαιρετισμό σου σε πιο κατάλληλο σημείο.
Δεν έχω ασχοληθεί έτσι πρώτη φορά μπαίνω δε ξέρω τώρα αν διαβάζεται τ μυνήματα μου
Μια μέρα που μπήκα στ φόρουμ είδα ν ψάχνουν γ ένα παλιό κιθαρίστα τ Κωνσταντινίδη η Μακαρονα απ’ τον Πειραιά αν κάποιος τ θυμάται ν μου πει
Επειδή γνωρίζω για τον Κωνσταντινίδη πολλα
Αν με βλέπετε σε μου απαντήσει κάποιος φίλος απ’ τη παρέα ν σας πω τι ξερω
και εδω εχουμε ασχοληθεί με τον Κωνσταντινίδη (Μακαρόνα).
διαβασε τα να δεις για ποιον γράφουμε.
Πολύ ωραία χαίρομαι φίλε Σπύρο αν μιλάω σωστά τον Κωνσταντινίδη το Γιώργο αυτό είν’ τ όνομα του είχα τ τύχη ν τον γνωρίσω προσωπικά στ Πειραιά στ λιμάνι σε ένα καφενείο παλιό το 1985 που ήμουν φοιτητής στ παιδαγωγικο
Τον γνώρισα προσωπικά το 1985 στ Πειραιά αν με βλέπεις ν συνεχισω
ωραια.
ριξε μια ματιά (και με το ψαχτηρι) να δεις τι εχει αναφερθεί ως τωρα (για να μη γράφουμε τα ίδια).
προσπάθησε να συγκεντρώσεις τις αναμνήσεις σου και τις μοιράζεσαι με τα μελη του Φόρουμ.
μη βιάζεσαι.
οταν εισαι έτοιμος.
Τον γνώρισα στ καφενείο θυμάμαι φοιτητής εγώ τονκερασα κ με φώναξε παρέα λίγο ψηλός κ αδύνατος υπάρχει φωτό στ ίντερνετ Μ τον χαντζηχριστο το 1939 Ήταν 65 χρόνων είπε προφανώς θ γεννήθηκε τ 1919 Ήταν σοβαρός κ λιγομίλητος αλλά έδειχνε ότι έχει ψυχή δυναμικός Στην κιθάρα ήταν αριστερόχειρας το θυμάμαι καλά Μου τραγούδησε μερικά παλιά ρεμπέτικα όπως το ένας μάγκας στ βοτανικό κ δύο παλιά του Καζαντζίδη απ’ τα πρώτα θυμάμαι το ένα Έπρεπε να μπουν άδικος έτσι λέγονταν και μάλιστα μου είπε ότι το είχε γράψει ο ίδιος έγραψε κ τραγούδια έλεγε Προφανώς τον πέτυχα σε στιγμή πάνω στ ποτό που έβγαζε αλήθειες κ παράπονα απ’ τη ζωή του Η φωνή του θυμάμαι δυνατή Μ θάρρος των λόγων που έλεγε τραγουδούσε λίγο πιο αργά και αμανετζιδικα Είχε καλή φωνή θύμιζε τ στυλ του Ρουκωνα Φαίνονταν άνθρωπος που έζησε πολλά στη ζωή του κ στ ρεμπέτικο συναφι Τον πήρα εκεί κοντά στο σπίτι ενός ξαδέρφου μου γιατί ήθελα ν τον μαγνητοφώνηση όπως και έγινε Ήπιαμε ουίσκυ και δεν τον πείραζε διόλου με εντυπωσίασε Γράψαμε μια κασέτα αλλά δυστυχώς την έχασα πέρασαν βλέπεις 40 χρόνια Συγκίνησε η μορφή του πολύ η ντομπροσυνη που έδειχνε κ το περπάτημα του στ δρόμο έμοιαζε των κουτσαβακηδων αργό κ με στραβό τον ομο Τέλος πάντων τον πήγα σπίτι του με ταξί θυμάμαι την περιοχή κ την οδό αν κάποιος φίλος με βλέπει και είναι από Πειραιά μπορεί ν το τσεκαρει αν υπάρχει ακόμη Έμενε στ Άσπρα χώματα οδός Σπάρτης 33 το θυμάμαι πάντα Αξέχαστος μάγκας ωραίος κ όμορφος θ έλεγα Εγώ την άλλη μέρα έφυγα έτσι τελείωσε αυτή η ωραία εμπειρία Μ τ Γιώργο Μακαρονα Κωνσταντινίδη Μάλλον ήταν ανύπαντρος αυτό κατάλαβα ο τελευταίος ωραίος ρεμπέτης θ έλεγα Σήμερα σίγουρα δε ζει σας ευχαριστώ που με ανεχτεικατε Χαίρομαι που είμαι μαζί σας θα ήθελα ν γνωριστούμε καλά Ότι άλλο θυμηθώ για τ Μακαρονα θα σας πω
Λησμόνησα υπολόγιζε πολύ τον Παπαϊωάννου κ τ Καζαντζίδη μιλήσαμε αρκετή ώρα θυμόταν όλους τους τεκέδες του Πειραιά Είχε περπατήσει αρκετά φαίνεται Από ότι κατάλαβα έμεινε μόνος κ ξεχασμένος σε εισαγωγικα
πολυ ενδιαφέροντα αυτα που αναφέρεις.
Κρίμα που χάσαμε την κασέτα αυτη.
ψαξε ισως βρεθεί…
σ’ευχαριστούμε.
Σπύρο θ κοιτάξω σε ντουλάπι μου Μ παλιές κασέτες που έχω σας ευχαριστώ Κάποια στιγμή έλεγα μήπως δεν είν’ ο ίδιος μέχρι που είδα τη φωτό με τον Απόστολο Χαντζηχριστο υπάρχει εκεί είναι 20 χρόνων κ εκεί τον γνώρισα αυτός ήταν κ μου φαίνεται τη κιθάρα που κρατάει την έχει αριστερά σας ευχαρ που με συντροφευσατε έκανα ένα μνημόσυνο στ Κωνσταντινίδη έτσι για τα τραγούδια κ λόγια που μου είπε καλό βραδυ
Επειδή δεν είμαι πολύ εκπαιδευμένος Μ μυνήματα κλπ τ τηλ μου είναι 6948480222 η και στ βαιμπερ για οποίο φίλο θέλει ν μιλήσουμε τραγουδούσα κ αγάπησα πολύ τ παλιό ρεμπέτικο από παιδι17 χρόνων θα χαιρομουν αν ανταμωσετε μουσικά ν σας ακούσω από κοντά ευχαρ