Κάνω εργασία για τη Ρόζα Εσκενάζυ, και ως βασική πηγή χρειάζομαι το βιβλίο της ίδιας,

κάνω εργασία για τη Ρόζα Εσκενάζυ, και ως βασική πηγή χρειάζομαι το βιβλίο της ίδιας, “Αυτά που θυμάμαι”, από εκδόσεις Κάκτος, που έχει σταματήσει να εκδίδεται εδώ και χρόνια. ξέρει κάποιος αν μπορώ να το βρω σε κάποιο βιβιοπωλείο, ή σε ηλεκτρονική μορφή?
ευχαριστώ.

Καλως ήρθες στο Ρεμπέτικο Φόρουμ mitski!

Ο Δημήτρης Βελήκαρης (μέλος του φόρουμ) γραφει εδώ (8ο μήνυμα) ότι αντιγράφει από το βιβλίο. Επικοινώνησε με π.μ. μήπως και βγάλεις άκρη (εφόσον βέβαια είναι διαθέσιμος!)

καλως σας βρήκα:) ευχαριστώ για τη βοήθεια Διόνυσε:)

Έχω το βιβλίο αλλά δυστυχώς όχι (ακόμη) σε ηλεκτρονική μορφή.

Πρόταση: επειδή το βιβλίο αποτελείται από 2 μέρη, το δεύτερο μέρος (που είναι η τηλ. συνέντευξή της στον Κ. Παπαδόπουλο), μπορείς να το βρεις ουσιαστικά αυτούσιο στο βιβλίο του τελευταίου “Να συλληφθεί το ντουμάνι”, που κυκλοφορεί.

Καλές αναζητήσεις,

Πίκινος

Εδώ είμαι κι εγώ -μετά από καιρό γραπτώς!
Το βιβλίο δεν το έχω σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά όπως έγραψα, νομίζω πως υπάρχει στην βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης (στην παλιά βιβλιοθήκη της ΧΑΝΘ, σήμερα στην Εθνικής Αμύνης 27). Εκεί υπάρχουν (υπήρχαν τουλάχιστον πριν καμιά δεκαριά χρόνια) και άλλα βιβλία που μας ενδιαφέρουν και είναι εξαντλημένα.
Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες στείλε μου ΠΜ.

έγινε Πίκινε! θα ψάξω αν είναι το “να συλληφθεί το ντουμάνι”.Θυμάσαι από πού είχες πάρει το βιβλίο σου, ή ξέρεις αν θα μπορούσα να το βρω κάπου?
ευχαριστώ…

Αβλεψία μου, εννοώ φυσικά τον Λ. Παπαδόπουλο! :slight_smile: