Κάλος στο χέρι (Βοήθεια)

Εδώ και δύο εβδομάδες ταλαιπορούμαι από ένα κάλο που έχω βγάλει στη παλάμη, στην αρχή του δείκτη. Δοκίμασα μία εβδομάδα να μην παίξω, αλλά δεν έγινε και τίποτα. Τώρα βάζω κατι σαν τσιρότο (compeed) για να μην πονάει καιο τόσο.

  1. Υπάρχουν και άλλοι με παρόμοια εμπειρία;
  2. Τι να κάνω; καμμιά ιδέα;
  3. Τι φταίει; (ο τρόπος παιξίματος ίσως)

Υ.Γ: Απελπίστηκα, να υποφέρω. το χέρι δεν γλιστράει. .

Άλλη από να ζητήσεις υπεύθυνη ιατρική γνώμη, δεν βλέπω…

  1. ενυδάτωση με κρέμα και απολέπιση
  2. veruca herman
  3. νιτρικός άργυρος

συγνώμη, αυτό προέκυψε απο το παίξιμο;

Αν ναι, μπορεί να φταίει το παίξιμο ή και το ίδιο το όργανο…
αν το όργανο σου, τρώει τα χέρια σου θέλεις μάστορα.
αν η τεχνική σου τρώει τα χέρια σου , θέλεις δάσκαλο
αν ο κάλος προέκυψε εκτός μουσικής, θέλεις ξεκούραση και ίσως γιατρό

Περισσότερα δεν ξέρω πως θα μπορούσες να μάθεις από ένα φόρουμ. Αν θέλεις πες μας περισσότερες λεπτομέρειες

εκτός μουσικής αποκλείεται!
είναι 3 μήνες που έχω 'ενα τζουρά. Πήγα σε δάσκαλο για 3 μαθήματα και διακόψαμε για να ξαναρχίσουμε τον σεπτέμβρη.
Βρήκα το μάστορα και του το πα και μου πε ότι δεν είναι θέμα οργάνου. Όποτε το ρίχνω στο παίξιμο. Ο δάσκαλος δεν πρόσεξε κάτι οπότε δεν νομίζω να ναι κάτι εξώφθαλμο. Από κει και πέρα είπα να ρωτήσω εδώ, μήπως και είναι συχνό φαινόμενο και αναμενόμενο, αλλά από ότι βλέπω είμαι ιδιαίτερη περίπτωση.

Ξέρεις μια γνωστή φτγρ του Πετρόπουλου; «Ο Τσιτσάνης παίζει μπάντζο επειδή είχε βγάλει καλαγκάθι στο δάχτυλο και δεν μπορούσε να παίξει μπουζούκι.» Δεν ξέρω τι είναι το καλαγκάθι, αλλά μπάντζο έχεις; Φαίνεται πως σώζει…

Ειδικά όταν το συστήνει ο Πετρόπουλος…

Χωρίς πλάκα τώρα, κάνε τον κόπο να δεις κι ένα γιατρό.

Ο γιατρός είναι μέσα στην ατζέντα μου :240:
Δηλαδή, είναι πιθανό να γίνεται αυτό από λάθος παίξιμο;

Δεν ξέρω, αλλά αφού θα πας να δεις το γιατρό, βεβαιώσου πριν ξεκινήσεις ότι μπορείς να κάνεις μια ακριβή αναπαράσταση των κινήσεών σου όταν παίζεις, και ίσως σου απαντήσει εκείνος. Αν σου βρει ότι παίζεις λάθος, τότε ίσως χρειαστείς δάσκαλο, όπως είπαν και οι προλάλ (αν και εγώ δεν είμαι κατά των αυτοδίδακτων - άμα βρεις τι να μην κάνεις είναι ένας μπούσουλας ώστε στο τέλος να βρεις και τι να κάνεις, απλώς με το δάσκαλο το χρήμα είναι χρόνος).

οκ. ευχαριστώ πολύ

Παιδιά ο voulpan (μήνυμα #3) γιατρός είναι.

Και εξαιρετικός!!! Και ως γιατρός,και ως συμφορουμίτης.
Ο δε νιτρικός άργυρος (πέτρα κολάσεως την έλεγαν οι παλιοί),είναι εξαιρετικός για αυτού του είδους τα προβλήματα.

Φίλε παίζοντας για χρόνια τρίχορδο ως αυτοδίδακτος, είχα μονίμως κάλο στο χέρι ( στο αριστερό, αυτό που κράταγε το μάνικο) σε δύο σημεία:
palami.png
Αυτό το αποτέλεσμα της τριβής, ήταν αρκετά ενοχλητικό σε πολύωρα παιξίματα… Ήμουν σίγουρος ότι έφταιγε το όργανο που είχε φυσικό λούστρο… Όμως στην πραγματικότητα το λάθος ήταν δικό μου… και μου το άλλαξε ο δάσκαλός μου, κι ο μόνος κάλος που έχω πλέον είναι στον εγκέφαλο :019:…
Το σφάλμα είναι ότι το χέρι που κινείται στο μπράστο ΔΕΝ πρέπει να “βαστάει” το μπράστο, αλλά το όργανο πρέπει να στηρίζεται κατά βάση από το δεξί χέρι. Αν το καταφέρεις αυτό θα κερδίσεις και σε ταχύτητα και σε άνεση και σε ήχο και σε όλα…

Ναι αυτό. Ο κάλος αριστερά στη εικόνα. Πως να στηρίζεται το όργανο από το δεξί; Μου φαίνεται δύσκολο αυτό και ακόμα πιο πολύ όταν πρόκειται για τζουρά. Θα το δουλέψω. Επίσης μου κοψε να αλλάξω την κλίση του δεξιού χεριού, για να γίνει πιο οριζόντια

Ο δάσκαλός σου θα σου εξηγήσει. Είναι, όπως λέει και ο Μπάμπης, πάρα πολύ σημαντικό, για πολλούς λόγους.

Περίπου ομοιοπαθής (στο τσακ γλίτωσα τον κάλο). Χαλάρωσε την ένταση στο χέρι και προσπάθησε να μετακινήσεις έστω και ελάχιστα το μάνικο προς τις φάλαγγες.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος να κρατάς το όργανο με το δεξί χέρι. Αν ο τζουράς σου έχει λίγο μεγάλο σκάφος πιστεύω πως θα σε βοηθήσει αυτή η στάση να ελευθερώσεις τελείως το αριστερό χερι.