Ιορδάνης Τσομίδης (Jordan)

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά

Γιατί υπάρχουν και μη κανονικά ταξίμια;;;;;

α) ο χρόνος δεν λέει τίποτα. Μπορείς να παίξεις ταξίμι 5 δευτερολέπτων, αλλά και μιας ώρας (προσωπικά όταν δεν μελετάω αλλά θέλω χαλάρωση παίζω ταξίμια συνεχόμενα πάνω από ώρα)

β) το ταξίμι θέλει πρώτα από όλα ψυχή, συναίσθημα και γνώση του οργάνου. Από κει και πέρα μπορείς να παίξεις ασταμάτητα χωρίς να επαναλαμβάνεσαι.

Πραγματικά δυνατός παίχτης ο Ιορδάνης.

Ταξίμια Θεόφαλτσος όχι ταξίδια. Καλό είναι να μην βιαζόμαστε να διαβάζουμε πρώτα προσεχτικά και μετά να απαντάμε.

Ωχχχ ναι βρε Κώστα… λέω και εγώ… υπάρχουν μη κανονικά ταξίμια;;;; Αλλά γράφει ταξίδια ο Άλκης… Αυτή η πρωινή μου τσίμπλα… ακόμη δεν ξύπνησα… μάλλον πρέπει να χτυπήσω και δεύτερο καφέ…

εσυ Αλκη ποσων χρονων ησουν τοτε?

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 16:06 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 15:58 —

Ήμουν γύρω στα 23 , πολύ μικρός τότε για να έχω οριστική γνώμη.

Στο πλαίσιο κάποιου μαθήματος έφερα στο σχολείο μια ηχογράφηση ενός πολύ μακριού ταξιμιού (άσχετου από Ιορδάνη). Τους εξήγησα πολύ χονδρικά περί τίνος πρόκειται: το λένε ταξίμι, και είναι αυτοσχεδιασμός, δηλαδή το βγάζει αυτή τη στιγμή.
Οι περισσότεροι μαθητές βαρέθηκαν τη ζωή τους. Ένας όμως, που παίζει λίγη κιθαρίτσα και ακούει κάτι ψευτοβαριά λαϊκά και που θα άκουγε πιστεύω και καλά ρεμπέτικα αν ήξερε ότι υπάρχουν (έχει τέτοιες τάσεις), εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα. Μετά από μερικές μέρες με ρώτησε: «Κύριε είναι δύσκολο να παίξει κανείς ταξίδι»;

χαιρετω… και να κανω μια ερωτηση: υπαρχει πουθενα καποια φωτογραφια που να φαινεται το μπουζουκι του ιορδανη? ψαχνω εδω και καιρο αλλα δεν μπορω να βρω καποια που να φαινεται η φιγουρα. το βασικο του (ας πουμε) μπουζουκι ποιο ηταν?

Το βασικο του τελευταιο μπουζουκι ηταν ενα παλιο του Ονικ Τσακιριαν,επι πολλα χρονια επαιζε με Ζοζεφ κυριως μεταξυ 1950-1970

Καλημέρα. Μόλις βρήκα αυτό στο διαδίκτυο

7 «Μου αρέσει»

Καλημέρα……Το κανάλι του αδελφικού του φίλου Ουχο από το Άμστερνταμ ο οποίος πέθανε προχθές….. Τώρα τελευταία ανέβασε αρκετά ντοκουμέντα….https://youtube.com/@hugostrotbaum7876?si=6Eanvq4HkUMZ749v

2 «Μου αρέσει»

Ωωωω!!! Καλό παράδεισο να ΄χει, ο πολύ καλός φίλος…