Ιορδάνης Τσομίδης (Jordan)

Υπάρχει μήπως κάτι καλύτερο για τον Ιορδάνη:

Εγώ στο youtube μόνο αυτό έχω βρεί, και νομίζω ότι τον αδικεί.

Κι εγώ Ισαάκ μόνο αυτό έχω βρει και το χα βάλει στο site. Έχω ήδη κάνει κλήση σε όποιον μπορεί να βρει οτιδήποτε αλλά δεν βρέθηκε κανείς ακόμα.

Παιδιά έχω ενα απο την εκπομπή της Μπήλιως εχει γούστο και το συντομότερο θα το ανεβάσω.
Εκει παίζει και τραγουδά υπέροχα ενα τραγούδι του Τσιτσάνη, τον τίτλο δεν τον θυμάμαι.
Υπομονή γιατί το έχω σε άλλον υπολογιστή!

Μπράβο ρε Νίκο για φτιάξε μας.

Φίλε zebe στο link http://rapidshare.com/files/32374379/Tsomidis_Iordanis.mpg.html
εχω ανεβάσει το video με τον Ιορδάνη.
Απολαύστετο!

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ?ΡΕ ΝΙΚΟ?ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ

Νικόλα, όταν ανοίγεις το link κάνε scroll κάτω στη σελίδα και μώλις φτάσεις στο τέρμα κάπου στα δεξιά έχει ένα κουμπάκι που λέει free και μετά θα σε βγάλει σε μια άλλη σελίδα που θα έχει ένα κενό πεδιό που σου λέει γράψε τους χαραχτήρες που βλέπεις. Γράψε εκεί μέσα και πάτα enter και θ αρχίσει να κατεβαίνει το αρχείο.

Μπράβο Νίκο Π.:088:

εχω ενα σι ντι με τον Ιορδανι απο τησ εκδωσεις Φαληρεα…το θελει κανεις?:slight_smile:

Από ένα cd του Δίφωνου από παλιό τεύχος με τίτλο “Το μπουζούκι στην Αμερική” έχει το 5ο τραγούδι: “για μας ποτέ μην ξημερώσει” αλλά και το 12ο “Το πλουσιόπαιδο” ότι το παίζει και το τραγουδάει ο Ιορδάνης;
Είναι η φωνή του Ιορδάνη σ’αυτά τα δύο τραγούδια;

Και πού ν’ ακούσεις το “Βάστα πονεμένο μου κορμί”, όπου τον συνοδεύει η Γκρέυ (αν δεν κάνω λάθος).

Δεν το’χω (ακούσει), αλλά φαντάζομαι… Είναι πάντως απίστευτη η φωνή του, ειδικά στο “πλουσιόπαιδο” το σκίζει το κομμάτι! Κρίμα που την “έκαψε” μετά.

Δεν την “έκαψε”. Καρκίνο είχε ο άνθρωπος εδώ και πολλά χρόνια.

Εμένα πάντως με ανατριχιάζει όποτε ακούω τη ζωντανή εκτέλεση (από του “Ματζάκουρα” στον Πύργο αν θυμάμαι σωστά) του “Το ξεκρέμασα κι απόψε” με β’ φωνή την Κικίτσα Κοκκίνη!!! Απλά εκπληκτική ερμηνεία και εξαιρετικό παίξιμο (όπως πάντα).

Υπόψιν ότι την εποχή της συγκεκριμένης εκτέλεσης, ο καρκίνος είχε ήδη φθείρει την φωνή του αλλά ακόμα κατάφερνα να βγάζει τη “γλυκιά πλευρά” της φωνής του σε κάποια τραγούδια… ένα από τα οποία ήταν κι αυτό.

Άλλα δύο βίντεο με το Ιορδάνη!! Απολαύστε τα!

Παίδες εύγε για τα βιντεάκια με τον αθάνατο Ιορδάνη. Ο άνθρωπος ήταν , είναι και θα μείνει κορυφή…
Εαν κάποιος ενδιαφέρεται για τα cd με τον ιορδάνη : 1- τσομίδης - Ηχογραφήσεις αμερικής (συμπεριλαμβάνεται και το προαναφερόμενο τραγούδι " βάστα πονεμένο μου κορμί" 2- το μπουζούκι στην αμερική (συμπεριλαμβάνεται " το πλουσιόπαιδο " ) 3- Ιορδάνης στους δρόμους του ρεμπέτικου (συμπεριλαμβάνεται και " το ξεκρέμασα κια απόψε" ) 4- τα ταξίμια του ιορδάνη (συμπεριλαμβάνονται " μη είσαι ψεύτρα δίγνωμη - έχεισ κορμί αράπικο κλπ) , πολύ ευχαρίστως να του κάνω από ένα αντίγραφο . Και μην παρεξηγηθώ εννοείται δωρεάν…

Υ.Γ. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι από το αρχείο του μέλους Νίκου Πορτίνου που το είχε ανεβάσει κάποια στιγμή στο rapidshare για να το απολαύσουμε! Έκανα τον κόπο να το βάλω στο youtube για να το βλέπουμε πιο εύκολα!

“…Και τότε κατάλαβα. Κατάλαβα τη διαφορά ανάμεσα στην δεξιοτεχνία και την ουσία. Την ουσία του Μάρκου. Ανάμεσα σ΄ έναν που παίζει μπουζούκι-ραπτομηχανή, κι έναν που με τρεις νότες σου αρπάζει τα σπλάγχνα…”
Το έγραψε ο Γ. Σκαμπαρδώνης στα ΝΕΑ, σε ένα άρθρο του προχθές για τον Μάρκο.

Νομίζω όμως ότι ταιριάζει απόλυτα στον Jordan(:039:),
όπως και στον καθένα που δεν προσπαθεί να “εξημερώσει” τις χορδές του μπουζουκιού του παίζοντας με ταχύτητα, επίδειξη και έπαρση ΑΛΛΑ να “ταξιδέψει” όσους τον ακούνε “σε φίνο ακρογιάλι μες στην Παραγουάη…” (SIC)

Υ.Γ. όποτε ακούω τον Jordan, αυτά παθαίνω! :110:

http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20080726&nid=9309751&sn=&spid=1363

Μέσα ρε παιδί μου. Αλλά -θες το φτωχό μου το μυαλό, θες η κούραση- δεν πήρα χαμπάρι στο τέλος: ήταν συνέντευξη ή τα ‘βγαλε απ’ το μυαλό του ο Σκαμπαρδώνης;