Θέλω να μάθω να παίζω μπουζούκι

Είμαι 18 χρόνων τρίτη λυκείου . Από του χρόνου που θα πάω φοιτητής θέλω να μάθω να παίζω μπουζούκι , με σκέψεις αργότερα να πάω σε μπαγλαμά και πιάνο επίσης. Αλλά θέλω να ξεκινήσω μπουζούκι γιατί δηλώνω ερωτευμένος με την λαϊκη/ρεμπέτικη μουσική. Πρέπει να πάω σε κάποιο δάσκαλο , πόσο κοστίζει περίπου , πρέπει να βρω μπουζούκι , ποια είναι η διαδικασία τέλος πάντων ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

4 «Μου αρέσει»

Ο δάσκαλος είναι η καλύτερη λύση για να σε βοηθήσει τεχνικά, αλλά και επειδή ήδη έχει ένα σύστημα διδασκαλίας, που θα σε βοηθήσει να μη χάσεις χρόνο άσκοπα και να αποφύγεις λάθη τεχνικής.
Μια τιμή που έχω πετύχει σε διάφορους δασκάλους είναι 20 ευρώ την ώρα. Ανάλογα το τι μπορείς να διαθέσεις βρίσκεις και αυτόν που σου ταιριάζει. Εκτός από αυτό, υπάρχουν και επιλογές μέσω σκάιπ και άλλων εφαρμογών, αλλά να θυμάσαι ότι η δια ζώσης επαφή είναι και η καλύτερη.
Το να βρεις μπουζούκι είναι εύκολο με την πληθώρα καταστημάτων και οργανοποιών που υπάρχουν. Η καλύτερη λύση σε σχέση αξίας - απόδοσης, θα ήταν να βρεις ένα μεταχειρισμένο όργανο σε μια αξιοπρεπή κατάσταση έτσι ώστε να έχεις ένα μπουζούκι χωρίς τις “παιδικές ασθένειες” ενός καινούριου οργάνου.
Οι τιμές ξεκινάνε από 250 ευρώ - που θα σου συνιστούσα να αποφύγεις, και φτάνουν τα όσα μπορείς να διαθέσεις. Μια καλή λύση είναι τα μπουζούκια βιοτεχνιών όπως ο Μάτσικας, που συνδυάζουν καλή ποιότητα σε οικονομική τιμή.
Η διαδικασία είναι αυτή που εσύ μπορείς να ακολουθήσεις. Αν αγοράσεις μπουζούκι πρώτα, ή αν θα βρεις δάσκαλο και πάτε μαζί να το πάρετε.

6 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα φίλε μου,

Είμαι νέος στο φόρουμ όπως και στο όργανο σαν και εσένα. Φυσικά να ξεκινήσεις με έναν δάσκαλο είναι η πλέον κατάλληλη λύση βλέποντας εμένα μέσα σε ένα χρόνο και κάτι.

Εγώ είμαι αυτοδίδακτος. Προσπαθώ διαβάζοντας φόρουμ, ακούγοντας συνεντεύξεις, βλέποντας βίντεο και με το αυτί. Αυτό που κάνω είναι πάρα πολύ χρονοβόρο και τα αποτελέσματα έρχονται πολύ πιο αργά αλλά ότι έρχεται σου μένει γιατί είναι στείρα γνώση η οποία έγινε απόκτημα σου με κόπο, έρευνα και ιδρώτα.

Όμως, χρειάζεται οπωσδήποτε στην αρχή επαφή με κάποιον που να έχει κάποια ιδέα από το όργανο η τουλάχιστον από μουσική του είδους. Θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις πιο γρήγορα κάποια πράγματα θα σου λύσει απορίες, θα καταλάβεις τον ρυθμο και πάρα πολλά άλλα.

Και οι δύο τρόποι είναι σωστοί, όλοι οι δάσκαλοι ξέρουν ότι μπορείς να ακούσεις σε δίσκους του είδους στο YouTube όπως και σε βίντεο που υπάρχουν δεξιοτεχνίας, ασκήσεις κτλ. Όμως, και θα το ξανά πω, ο δάσκαλος θα σου γλιτώσει πάρα πολύ χρόνο. Εσύ πρέπει να ζυγίσεις τα πράγματα και να δεις τι θέλεις να θυσιάσεις και τι μπορείς να διαθέσεις.

2 «Μου αρέσει»