Η χρήση της αναπνοής για τον οργανοπαίχτη

Πιστεύω πως εκτός από το τραγούδι που είναι βασικό να ξέρει κάποιος να χειρίζεται την αναπνοή του σωστά ,για έναν οργανοπαίκτη τον βοηθάει να μην κουράζεται και να έχει καλίτερη αυτοσυγκέντρωση .

Aς μην υποτιμούμε την χρήση της αναπνοής στην μουσική γενικότερα. Αν μη τι άλλο, η μουσική στα αρχικά της σταδια ξεκίνησε σαν τραγούδι και χορός. Και στα 2 η αναπνοή παίζει μεγάλο ρόλο.
Ειναι πιστεύω λογικό το να πούμε οτι η αναπνοή μας θα βοηθήσει την φυσικότητα των μουσικών μας φράσεων και φυσικά θα επιρρεάσει τον ήχο τον ίδιο, ακόμα και τον ήχο των συναδέλφων γύρω μας. Στην κλασσική μουσική η χρήση της αναπνοής συζητιέται και οργανώνεται συχνά. Οπως και πολλά άλλα, είναι θέμα προσωπικό και δεν αναπνέουν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο κατα την διάρκεια του παιξίματος. Επίσης, ένα πράγμα που προκαλεί η αδρεναλίνη σε περίπτωση που έχουμε “τρακ” επάνω στην σκηνή είναι ρηχή αναπνοή. Οταν είμαστε πάνω στην σκηνή και αισθανόμαστε πίεση και φόβο, η αναπνοή μας γίνεται γρηγορότερη και ποιό ρηχή. Ο εγκέφαλος οξυγονόνεται λιγότερο απο ότι συνήθως και αυτό μπορεί να επιρρεάσει φυσικά την ερμηνεία μας, με απώλεια μνήμης η γρηγορότερα “τέμπι” δεν είναι κακή ιδέα λοιπόν να αχίσουμε να σκεφτόμαστε την αναπνοή μας, σαν μέρος της προετοιμασίας μας για μια συναυλία.
Ισως ένα καλό θέμα για συζήτηση:088:
edit
Για τον Σαράντο απο κάτω: Το αντίθετο φίλε μου…ανέφερες ένα καλό θέμα.

1 «Μου αρέσει»

…πω-πω…με πνίγουν οι τύψεις που το πήρα στην πλάκα παιδιά!:230:
Τα σέβη μου για τις τεκμηριωμένες απόψεις σας!:109: