Ηχομόνωση δωματίου

Υπάρχει ένα δωματιάκι με διαστάσεις: μήκος 3,75 πλάτος 2.10 και ύψος 2,50.Θέλω να το μονώσω σχεδόν απόλυτα, διότι ο γιός, μας βγήκε ντράμερ.Μπορεί να βοηθήσει κανείς;

Δημήτρη θα σου πρότεινα το εξής:
Θα πρέπει να μονώσεις όλο το δωμάτιο συν το πάτωμα και το ταβάνι εάν θέλεις να έχεις πάνω κάτω λίγο ησυχία, διότι όπως και το νερό βρίσκει και ο ήχος τον δρόμο του να ξεφύγει…
Κατά σύμπτωση μονώσαμε πριν λίγο καιρό ένα δωμάτιο για τον ίδιο λόγο…
Μπορώ να σου πω πια ηχομόνωση χρησιμοποιήθηκε.
Είναι αυτοκόλλητη και πολύ εύκολα να την δουλέψεις και μονος σου

Gια τον τοίχο:
SH 003 Η=70mm (1000x500mm)
το πακέτο περιέχει 8 κομμάτια = 4 m².
Κόστος Πακέτο 48? συν ΦΠΑ

Δες εδώ.

Καλά θα ήτανε να κάλυψης και το πάτωμα με μόνωση, άλλωστε σε βλέπω τα βράδια να μη κλίνεις μάτι… χε χε :slight_smile:

SH 007 H = 30mm ( 1000x500mm)
το πακέτο περιέχει 16 κομμάτια = 8 m².
Κόστος Πακέτο 76? συν ΦΠΑ

Δες εδώ.
Carrying costs: Δεν γνωρίζω

Τέτοιου είδους μόνωση την έχουμε βάλει και σε sound studio.
Το κόστος είναι καλο, υπάρχουνε μεν και πιο φθηνά…

Για λεπτομέρειες τι πρέπει να προσέξεις στη μόνωση (εάν σε ενδιαφέρει) στείλε μου PM εάν χρειαστείς κάτι.

Ντράμς βρήκε να μάθει…

μπορεις επισις με αυγοθηκες!!!:246:

Ο άνθρωπος θέλει την ησυχία του από τα ντράμς και όχι από…
φυσαρμόνικα. :019::019::019:

ΔΗΜΗΤΡΗ για το πάτωμα βάλε μία στρώση φελλού (θα τον βρείς στα καταστήματα που πουλάνε υλικά παρκετοποιίας)κορυφαίο ηχομονωτικό,και από πάνω μία στρώση λάστιχο αντικραδασμικό που βάζουν κάτω από τα βιομηχανικά μηχανήματα όπως πλάνες κορδέλες κλπ. Το λάστιχο δεν αφήνει να περάσουν κραδασμοί στον φελλό,και τον προστατεύει κιόλας απο τις φθορές.Για τιμές δεν ξέρω αυτή την στιγμή να σου πώ, κάνε όμως μιά μικρή έρευνα αγοράς, γιατί πρίν 3-4 χρόνια είχα βρεί διαφορά στις τιμές του φελλού,έως και 70-80%.
Με αυτό τον τρόπο θα έχεις κάνει ότι καλύτερο για το πάτωμά σου.

Φιλε Δημητρη,

οτι και να βαλεις, την εχει βαψει οχι μονο η οικοδομη, εαν μενεις βεβαιως σε τετοια, αλλα και
τα γυρω τετραγωνα!!!
Πιο ατιμο πραγμα απο τον ηχο και μαλιστα ντραμς, δεν υπαρχει. Μακαρι και ευχομαι να βγω ψευτρα. Ετυχα σε κουβεντα με ειδικους και μαλιστα ελεγαν οτι η σωστη ηχομονωση, ξεκιναει
με το χτισιμο του σπιτιου και στοιχιζει “πανακριβα”! για να γινει σωστη δουλεια…
Τα ειχα καποτε και γω στο κεφαλι μου, αλλα απεταξαμην τον Σατανα! Ισως οι φιλοι της στηλης
σε σωσουν κατα το μαλλον με τις υποδειξεις τους…:246:

ωχ…
φιλε δημητρη οι απαντησεις που σου εδωσαν οι παραπανω νομιζω πως θα κοστισουν τουλαχιστων 1500 με 2000 ευρω
εναλλακτικες λυσεις ειναι να αγορασεις λαστιχα που εφαρμοζουν επανω σε πιατινια και τυμπανα και κοβουν αρκετα τον ηχο για τις στιγμες που κανει εξασκηση
ελπιζω να τα εχεις βρει με τους επανω και κατω γειτονες,αν εχεις φυσικα
η αλλη περιπτωση ειναι να αλλαξει οργανο ο γιος(πλακα κανω)
αλλη μια περιπτωση ειναι να πουλησει τα τυμπανα που εχει τωρα και να αγορασει ηλεκτρονικα που αρχιζουν απο 1200ε και να παιζει σε κανονικα με τους φιλους του σε στουντιο.αν απ την αλλη αποφασισεις να βαλεις ηχομονωση θα πρεπει να κοιταξεις ακομα τον εξαερισμο και τον κλιματισμο αφου η παραμωνη σε ενα τετοιο δωματιο με κλειστα παραθυρα ειναι πολυ δυσκολη ακομα και για ενα ατομο,ποσο μαλλον αν εχει και κανα δυο φιλους μς αλλα οργανα που θα χτυπιουντε μεχρι να μουλοιασει το πατωμα απο τον ιδρωτα

Επειδή τυγχάνει να ασχολούμαι, η αλήθεια είναι πως τα αφρώδη υλικά παρέχουν ηχοαπορρόφηση δηλαδή περιορίζουν το χρόνο αντίχησης εντός του χώρου.
Ένα υλικό για να έχει ηχομονωτική αξία πρέπει να έχει ικανή μάζα για να μετατρέπει τα ακουστικά κύματα (ακουστική ενέργεια) σε θερμότητα, δηλαδή (πρακτικά) να μην τα αφήνει να το διαπερνουν (ηχομόνωση ανάλογα με τη συχνότητα του θορύβου -> μήκος κύματος).

Τα αφρώδη σε αυτή την περίπτωση πρακτικά δε θα έχουν αποτέλεσμα ηχομόνωσης (εκτός από το να βελτιώσουν την ακουστική εντός του χώρου που άλλωστε πιθανόν να χρειαστεί λόγω της φύσης του θορύβου που θα παράγεται, με απότομες “αλλαγές” κρούσεις). Αυτό δε θα ήταν τόσο τραγικό για άλλους μακρόσυρτους ήχους (πχ βιολί), αλλά στην περίπτωση των drums οι ανακλάσεις των τοίχων ανάλογα με τις επιφάνειες και τη χωροθέτησή τους μπορέι να αποτελέσουν προβλημα.

Αποτελεσματική ηχομονωτική κατασκευή είναι επένδυση με πετροβάμβακα και γυψοσανίδας για τοίχους και οροφή, και επίσης “πλωτό δάπεδο”, δηλαδή δάπεδο σε ελαστικό υπόθεμα ειδικό γα αυτή τη χρήση, (υπάρχουν στο εμπόριο και υπολόγισε περίπου 12-15cm πάχος επένδυσης σε κάθε επιφάνεια - λίγο λιγότερο για δάπεδο). Όλη η κατασκευή πρέπει να είναι αντικραδασμικά εδρασμένη και αναρτημένη. Επίσης όλες οι επιφάνειες (και οι αρμοί) θα πρέπει να είναι μονωμένες για αποκοπή της στερεόφερτης μετάδοσης του θορύβου (δηλαδή επένδυση ΠΑΝΤΟΥ στο δωμάτιο αι όχι σε έναν τοίχο π.χ.). Ο ήχος ταξιδεύει αποτελεσματικότατα στα στερεά αντικέιμενα (ινδιάνοι και ράγες τραίνου) και η μετάδοσή του περιορίζει σημαντικότατα την αξία της ηχομόνωσης (“μικρές” ατέλειες υποβαθμίζουν την αποτελεσματικότητα αρκετά)

Ενναλακτικά δε, και πιθανότατα σε χαμηλότερο κόστος μπορεί ο υιός να μάθει σε ηλεκτρονικά drums με δυνατότητα χρήσης ακουστικών που έχουν και περισόττερη ευελιξία και δυνατότητες αναπαραγωγής ήχων.

ΥΓ. Οι αυγοθήκες είναι μόνο για τα αυγά…

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος, δηλ πιό υλικό για το πάτωμα τι πετροβάμβακα για τοίχους και οροφή τι γυψοσανίδα κτλ.Συνεργείο για την κατασκευή νομίζω πως θα βρώ. Λάβε υπ όψιν ότι σε μέτρηση που έκανα, στα ντουζένια του ο μικρός έβγαλε γύρω στα 118db.

Δυστυχώς αυτή ήταν η λύση για τα 3 προηγούμενα χρόνια…

Δυστυχώς…

Εχω ασχοληθεί με το θέμα (και ψάχνομαι ακόμη, λόγω της προοπτικής κατασκευής ενός προσωπικού χώρου), αλλά βέβαια δεν είμαι σε καμία περίπτωση ειδικός.
Το σίγουρο είναι ότι ο φίλος hewlettdon έχει απόλυτο δίκιο. Πολλά από τα “αφρώδη” υλικά δεν έχουν ηχομονωτικές ιδιότητες κι αν έχουν είναι μικρές. Ενας “μύθος” που πρέπει να “πέσει” είναι αυτός της πολυουρεθάνης, η οποία (όπως πολύ σωστά λέει παραπάνω ο hewlettdon) έχει εντυπωσιακές ιδιότητες απορρόφησης του ήχου σαν επιφάνεια (μείωση της αντανάκλασης), όμως δεν έχει ΚΑΜΙΑ ηχομονωτική ιδιότητα.
Ακράδαντο παράδειγμα είναι η στέγη του σπιτιού μου που -για λόγους που δεν είναι του παρόντος- αποτελείται από ειδικά πάνελ πολυουρεθάνης. Οι “ειδικοί” φρόντισαν να μου πουν για τις εξαιρετικές θερμομονωτικές ικανότητες της πολυουρεθάνης, “ξεχνώντας” να μου πουν για τις ηχομονωτικές της αδυναμίες. Ετσι, παρά το ότι το σπίτι έχει κάσες υψηλής ποιότητας με διπλά τζάμια, ακούς τους εξωτερικούς θορύβους σαν μην υπάρχουν καν τοίχοι!
Ο πετροβάμβακας είναι μια απλή, καλή,σχετικά φτηνή λύση, με κάλυψη γυψοσανίδας. Παραπέρα καλή μόνωση απαιτεί και πιο ακριβά υλικά (φύλλα μολύβδου κλπ.). Σημαντικό και κάπως πιο ακριβό είναι το απαραίτητο στήσιμο του πλωτού πατώματος (πετροβάμβακας με κάλυψη κοντραπλακέ ή MDF), που όμως πρέπει να γίνει από ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά, κυρίως την κατασκευή των πλαισίων.
Επίσης να προσέξεις μην αφήσεις γυμνή καμιά κολόνα, γιατί θα μεταφέρει βόμβο σε όλους τους ορόφους!
Μ’ άλλα λόγια, έχεις μπλέξει.
Καλή τύχη.

ΥΓ. Μήτσο ζεις πολύ βόρεια (για μένα), αλλιώς θα 'βαζα ένα χεράκι να το φτιάχναμε οι δυο μας.

Άρη, κερνάω εισιτήρια.διαμονή και καθημερινή οινοποσία μετά οργάνων.(Μετά το πέρας των εργασιών…)

Μήτσε, είχαμε κάνει την ίδια άσκηση για έναν φίλο που μόνωσε τη σοφίτα του. Αυτός είναι στην ηλεκτρική κιθάρα βέβαια που έχει άλλα χαρακτηριστικά αλλά οι βασικές αρχές είναι ίδιες.
Να μιλήσουμε από Δευτέρα (δες το ΠΜ σου) να σου στείλω διάφορα για τα τεχνικά, αλλά να πάρω κ κανα-δύο τηλέφωνα. Λόγω επαγγέλματος γνωρίζω κάποιους από εδώ.

καλό Σ-Κ.

Ρε σεις! Ο Γιώργος ζει!!!
:242: