ηχογραφηση μπουζουκιου

Γεια σας! Ειμαι νεος στο χωρο του forum. Παιζω 3 χρονια μπουζουκι (αυτοδιδακτος) και 4 χρονια κιθαρα. Τωρα τελευταια εχω αρχισει να ασχολουμε εντατικα με το θεμα ηχογραφηση κλπ…Δουλευω με Cubase 5 και θα ηθελα να ρωτησω πως μπορω να κανω την ηχογραφηση να ακουγεται οπως τις παλιες (retro ή vintage οπως λεγεται)…Υπαρχει καποιο εφε ή κατι τετοιο??? Οποιος ξερει ας μου απαντησει…

Υ.Γ. για οποιαδηποτε παραπανω πληροφορια μην διστασεται…
Υ.Γ.2 κατι τετοιο θελω να πετυχω:http://www.youtube.com/watch?v=UKuR-1XXrUo, http://www.youtube.com/watch?v=n7qPhgetTGk

μπορεις να πειραματιστεις με το bitcrusher που ειναι ενσωματωμενο στο cubase!ακομα,υπαρχει ενα πολυ καλο plugin παραμορφωσης,το PSP AUDIOWARE…επισης μπορεις να κοψεις λιγο θορυβο απο την εισαγωγη καμμιας παλιας ηχογραφησης και να το λουπαρεις να παιζει παραληλλα με το ηχογραφημενο μερος!υπαρχουν κι αλλα plugins παραμορφωσης αλλα δεν μπορω να θυμηθω τωρα,αν θυμηθω κατι θα επανελθω!

κώστα καλώς ήρθες!
οι παλιές ηχογραφήσεις ήταν πολύ καθαρές και φυσικές, μην κοιτάς που συγκεκριμένοι συλλέκτες εκδίδουν συλλογές με δίσκους σε άσχημη κατάσταση, ή με υπερβολική επεξεργασία. αν ακούσεις δουλειές του charles howard ή αντίστοιχες σε blues από αμερική θα καταλάβεις τί εννοώ.
νομίζω πώς με λάιβ παίξιμο (όλοι μαζί), ένα καλό πυκνωτικό μικρόφωνο και ελάχιστη επεξεργασία, θα έχεις μια χαρά αποτέλεσμα. κάτι σαν ηχογράφηση γλεντιού από κασετοφωνάκι (οκ, mp3 player σήμερα), αλλά σε πολύ καλύτερη ποιότητα.
επίσης, άκουσα τα παραδείγματα που βάζεις, και μάλλον αναφέρεσαι σε δεκαετία '60. χρησιμοποίησε προσομοίωση fender twin της εποχής, και plate reverb. και ψάξε στα mastering μήπως έχει κάτι σε δεκαετία '60 ή '50. γενικά σκέψου τί εξοπλισμό είχαν τότε.

Από ηχοληπτικά έχω μεσάνυχτα, αλλά μ’ αυτό συμφωνώ. Το μεν πρώτο σκέλος είναι τόσο αυτονόητο που δε χρειάζεται καν να το συζητήσουμε. Όσο για το δεύτερο, η διαφορά ανάμεσα στη φυσική μίξη των ήχων στην ατμόσφαιρα και στην εκ των υστέρων μίξη ξεχωριστών καναλιών ταυτίζεται με τη διαφορά παλιού - νεότερου και φυσικού - στημένου.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. @liga rosa το οτι οι ηχογραφησεις ηταν πολυ καθαρες το ξερω και υμφωνω απολυτα με αυτην την αποψη! Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος ωστε να πετυχω τον ηχο αυτο! Δεν μπορω να κανω αυτο που μου ειπες διοτι ολα τα οργανα τα ηχογραφω μονος μου ενα-ενα, οποτε καταλαβαινεις πως ειναι τεχνικα δυσκολο κατι τετοιο…Να σας ενημερωσω πως εχω μαγνητη στο μπουζουκι αλλα ηχογραφω και με μικροφωνο (ειναι της πλακας, χρησιμοποιω κυριως τον μαγνητη), την κιθαρα την ηχογραφω μεσω μαγνητη επισης και ολα τα αλλα οργανα με vst οργανα εσωτερικα. Εχω χρησιμοποιησει απο guitar rig 4 fender amp και plate reverb αλλα το αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο…Τι μπορω λοιπον να κανω???

Καλησπέρα σε όλους.
Γράφω εδώ, ώστε να μην ανοίγω νέο νήμα για αυτό το θέμα.
Έχω μαγνήτη Ideal, και έχω αγοράσει το zoom g3xn. Ένας εκ των διαθέσιμων ενισχυτών, είναι ο Fender Twin Reverb.
Προσπαθώ με διάφορες ρυθμίσεις να προσομοιάσω αυτόν τον παλιό μεταλλικό ήχο, που είχαν οι ηχογραφήσεις του 60’. Αλλά, τουλάχιστον στα δικά μου αφτιά, δεν φαίνεται να το πετυχαίνω. Σημειωτέον, και ίσως να φταίει και αυτό, έχω συνδεδεμένο το σύστημα αυτό σε Marshal ενισχυτή.
Θα μπορούσα να κάνω φωτογραφίες και ηχογραφήσεις, εάν βοηθάει, ώστε, εάν κάποιος γνωρίζει, να με κατευθύνει.

Παραθέτω φωτογραφία από το μηχάνημα:

(Φωτογραφία από το Google, γιατί λόγω ασθενείας αδυνατω να σηκωθώ και να βγάλω φωτογραφία την πεταλιέρα.)

Παρακαλώ, εάν κάποιος γνωρίζει, θα του ήμουν πολύ ευγνώμων.

Ευχαριστώ πολύ.

Δεν ξέρω για τις προσομοιώσεις του ΖΟΟΜ, αλλά πιθανόν την αλλοίωση να την κάνει ο Marshall που έχει αρκετά διαφορετικό ήχο από τους Fender.
Πάντως αν θες προσομοίωση ειδικά για Fender ενισχυτή, υπάρχει ο Mustang της ίδιας της Fender που ομολογουμένως έχει πετύχει πολύ ικανοποιητικά τον ήχο των παλιών ενισχυτών της εταιρίας. Ειδικά για τον Twin '72 που τον είχα κιόλας, ειλικρινά μου θύμισε τον ήχο του original.
Να σημειώσω βέβαια ότι δεν πετυχαίνει τόσο καλά τον ήχο άλλων εταιριών, όπως πχ της Marshall. Δεν ξέρω αναυτή η απόκλιση έγινε για λόγους ανταγωνισμού ή απλά προέκυψε λόγω διαφοράς φιλοσοφίας.