Ηχητικό ντοκουμέντο Ζαμπέτα

Χθες 10/3/2014 συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από τον θάνατο του Ζαμπέτα.

Επί τη ευκαιρία, στο Υουtube ανέβηκε κάτι χθές εδώκαι το μοιράζομαι μαζί σας καθ’ότι πολλοι από σας δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα

Μ’ άρεσε η ατάκα του “γεια σου Γιωργο…καυ…ρη”

Ωραίος Σωκράτη… Πολύ καλό!!

Ο Ζαμπέτας πάντα ήταν τόσο αυθόρμητος και τα λεγε χύμα. Εδώ(αν και πολλοι θα το έχουν δει), στο 1.11 δες τις γκριματσες του και στο 1.37 τι λεει ο άνθρωπος!

Θα σας πρότεινα να δημιουργήσετε κι εσείς, όπως ήδη υπάρχουν για πολλούς άλλους καλλιτέχνες, μίαν “Ομάδα φίλων του Ζαμπέτα” ή όπως αλλοιώς θελήσετε να την ονομάσετε. Εκεί μπορείτε να δημοσιεύετε και να σχολιάζετε όσα βίντεο θέλετε, μορφασμούς, καυ…ρηδες και ό τι άλλο τραβάει η ψυχή σας. Εκεί μπορεί να αντιγραφεί και ολόκληρο αυτό το θέμα. Παρακαλώ (προσωπικά, όχι ως συντονιστής) να αναλογιστείτε ότι στο φόρουμ υπάρχουν και αναγνώστες, μέλη ή επισκέπτες, που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για αυτά που ανέφερα παραπάνω.

μαλλον σαν λογοκρισια ή περιορισμος ακουγεται παρα σαν παρακληση

Ε όχι και λογοκρισία ρε παιδιά! Μη λέμε, έτσι ελαφρά, βαριές κουβέντες. Κανενός τα λόγια δε σβήστηκαν, ούτε αλλάχτηκαν.

Το να λέμε «δες εδώ αυτό, δες εκεί εκείνο» για τον Ζαμπέτα ή όποιον άλλο μπορεί να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους φαν του, και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο προβλέπεται περιοχή στο φόρουμ για τέτοιες κουβέντες: δεν εξορίζονται. Όμως αντικειμενικά δεν αποτελούν συζήτηση που να οδηγεί κάπου, και γι’ αυτό η εν λόγω περιοχή είναι εκτός του κυρίως χώρου συζητήσεων.

Κανένας περιορισμός. Απλώς λίγη χωροταξία. Αυτό μπαίνει εδώ, εκείνο μπαίνει εκεί. Κι αν το έγραφες στην ενότητα «Χορδές, πένες, καβαλάρηδες» πάλι κάποιο αντίστοιχο σχόλιο θα ερχόταν, ή αυτόματη μετακίνηση. Μην το παίρνεις σαν περιορισμό!

Χωρίς να είμαι συντονιστής, μερικοί το έχουν κάνει τσατ το φόρουμ. Δεν έχουν τι να κάνουν και γράφουν γράφουν.
Ε γράψε μόνο αν έχεις να πεις κάτι που θα βοηθήσει και θα έχει να δώσει κάτι, οχι αυτό που γίνεται.
Με κουράζει. Θα μπω να διαβάσω και θα πω, αχ πάλι βλακείες συζητάνε.
Με ολη την καλή διάθεση.

Το θέμα δεν πάει εκεί που το πάτε. Και ευτυχώς ο Νίκος Πολίτης δεν πρόβαλλε την ιδιότητα του συντονιστή αλλά τον υποκειμενισμό του, γνωρίζοντας μάλλον ότι για την πρότασή του δεν υπάρχουν γενικά και κάπως αντικειμενικά κριτήρια. Τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου.

Εγώ απλώς ήθελα από την πρώτη μέρα του θέματος να διαφωνήσω με το ότι το βίντεο που ανέβηκε στην επέτειο του θανάτου του Ζαμπέτα τον τιμά πραγματικά. Μάλλον ικανοποιεί τη διάθεση για “very rare” στιγμιότυπα αλλά τίποτα παραπάνω. Θα τον τιμούσε περισσότερο ένα απλό λινκ στο ίδιο τραγούδι (άλητης) ηχογραφημένο όπως επέλεξε ο ίδιος να το παρουσιάσει στον κόσμο, με την ενορχήστρωση και τη φωνή που επέλεξε, κι ας μην ήταν “σπάνιο” και “συλλεκτικό”. Αν ήθελε ο ίδιος έτσι ν’ ακούγεται το τραγούδι, όπως στο βίντεο, θα το είχε ηχογραφήσει έτσι. Κατά τη γνώμη μου και πάλι.

Παιδια, παρακαλω. Εβαλα ενα βιντεο με τον Ζαμπέτα. Απλά απολαύστε το.
Περικλή, εβαλα τίτλο: Ηχητικο ντοκουμέντο Ζαμπέτα. Ε σε οποιον δεν αρέσει ο Ζαμπέτας ας μην μπει να το δει. Δηλαδη να τρέμει η ψυχή μας κάθε φορά τι βαζουμε και τι δεν βάζουμε; Βρηκα κατι καινουριο και το μοιράστηκα μαζι σας.

Αγη, το βιντεο αυτό (νομιζω χωρίς να ειμαι 100%) δόθηκε από την κόρη του Ζαμπέτα την Κατερίνα. Τώρα αμα τον τιμά ή οχι, δεν μπορώ να πω. Ίσως όντως να μην τον τιμά , όμως είναι κάτι το καινούριο, και εμένα προσωπικά σαν Ζαμπετικού, μου άρεσε.

Εν πάσει περιπτώσει το βάζω για όποιον θέλει να το δει.

Εντάξει το “δεν τον τιμά” δεν συνεπάγεται “είναι ατιμωτικό”.
Απλά με τον επετειακό χαρακτήρα που του αποδόθηκε, νομίζω πως θα ταίριαζε πιο πολύ σαν τιμητικό το τραγούδι ηχογραφημένο όπως ήθελε ο ζαμπέτας να καθρεφτιστεί μέσα απ’ αυτό απέναντι σ’ όλους.
Ότι το βιντεάκι σαν αυθόρμητη στιγμή, σαν δείγμα του αθυρόστομου και πειραχτικού χαρακτήρα του έχει μια δική του αξία, είναι άλλο θέμα.

Όχι βέβαια… Ούτε σαδιστές είμαστε εδώ μέσα, ούτε τρομοκράτες, δόξα να ΄χει ο γιαραμπής! Δεν είμαστε όμως ένα χαχαχού “κοινωνικό δίκτυο” να ανεβάζει ο καθένας ό τι βρεί πρόχειρο και του άρεσε, να γουστάρουμε, πατώντας λάικ ή γράφοντας “γουστάρω”. Εδώ είναι φόρουμ, που σημαίνει βήμα (της αγοράς) όπου ο καθένας μπορεί να πατήσει για να διατυπώσει κάποιαν άποψη, φυσικά εκτιθέμενος σε κριτική από τους ακούοντες. Ο σκοπός μας είναι να προκαλούμε συζητήσεις και αντιπαραθέσεις απόψεων, με στόχο να βγεί κάτι θετικό ως αποτέλεσμα. Από τη στιγμή (Τρίτη, 23:13) που δημοσίευσες το σύνδεσμο μέχρι τη στιγμή (χθές, Πέμπτη, 11:11) που δημοσιεύσαμε εγώ το #5 και ο Πέπε το #7 (δύο περίπου ώρες αργότερα), βάζοντας την ψυχή σου σε τρόμο, νομίζεις ότι έγιναν κινήσεις προς κάποια τέτοια κατεύθυνση;

Επειδή βλέπω ότι πολλοί παρεξηγούνται με μια παρατήρηση, θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να γίνει μία αναλυτική περιγραφή της δουλειάς των συντονιστών, για όσους δεν αντιλαμβάνονται τα αυτονόητα.
Όπως αντιλαμβάνομαι εγώ, οι συντονιστές είναι μέλη που προσφέρουν εθελοντική εργασία, από τον πολύτιμο χρόνο τους, για να ελέγχουν κάθε ανάρτηση που γίνεται, ώστε να είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς του φόρουμ, - που υπάρχουν “καλώς ή κακώς” - και να τις μετακινούν στις κατάλληλες ενότητες αν δεν, έχουν τοποθετηθεί σωστά, λόγω άγνοιας ή απειρίας. Κάθε ανούσια δημοσίευση, κλέβει από τον χρόνο τους επομένως.
Τώρα αν δεν υπήρχαν καθόλου συντονιστές. Θα ήταν σαν να μην υπήρχαν οι διαιτητές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Πάντα έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ. Και ο νοών νοείτω τι θα γινόταν.
Νομίζω ότι όλα τα μέλη, οφείλουμε να σεβόμαστε, τον χρόνο που διαθέτουν οι συντονιστές, για την εύρυθμη λειτουργία του φόρουμ και να διευκολύνουμε το έργο τους, κατά το δυνατόν.
Με φιλική πάντα διάθεση.

Υ.Γ. Το Ζαμπέτα θα προτιμούσα να τον θυμάμαι στα καλύτερά του, μέσα από τις ταινίες που συμμετείχε και τα τραγούδια τους που κυκλοφόρησαν σε δίσκους. Οπότε να πω βλέποντας το συγκεκριμένο βίντεο μάλλον στεναχωρήθηκα, παρά ευχαριστήθηκα.

Πέτρο, πολύ χρήσιμη η διευκρίνισή σου, και ας είναι και για σένα και για μένα περισσότερο από αυτονόητη. Να προσθέσω όμως το σημαντικότερο: καθήκοντα όπως η τήρηση των κανόνων (που διαμορφώθηκαν μέσα από λάθη, παραλείψεις ή καταστάσεις κρίσεων), οι μετακινήσεις θεμάτων, το κλείδωμα των μικρών αγγελιών και παρεμφερή θέματα είναι αναγκαστικά καθήκοντα της συντονιστικής ομάδας. Ο βασικότερος, όμως, στόχος μας είναι να κρατήσουμε ένα ήδη υψηλό επίπεδο στο ύψος του. Είμαστε (ναι, θα το παινευτούμε) το φόρουμ με τις πλουσιότερες συζητήσεις και γόνιμες αντιπαραθέσεις στο χώρο μας. Αυτό το οφείλουμε – πού αλλού; - στα ίδια τα μέλη μας, που τα ευχαριστούμε γι αυτό. Τα μέλη μας, που “προσέχουν κάθε φορά τι βάζουν και τι δεν βάζουν”.

δεν ξέρω αν το ρεμπέτικο φόρουμ είναι το πιο πλουσιοτερότερο και πιο γονιμοτερότερο (ή αν ο μάρκος ή ο τσιτσάνης κλπκλπ) αλλά μαζί με το σήλαμπς είναι από τις σελίδες που χαίρομαι να συμμετέχω. έχουν πολλές πληροφορίες και υλικό, καλή παρέα, ευχάριστη διάθεση, αλληλοβοήθεια, και τακτικές μαζώξεις!!! σίγουρα υπάρχουν και άλλα, μακάρι να τα βρω.
σε αντίθεση με άλλα φόρουμ όπου κατά καιρούς ανατρέχω για διάφορες πληροφορίες, και χάνομαι ανάμεσα στα τσατ και στα γρήκλις, ή ανάμεσα σε χαοτικά θέματα και ασαφείς απαντήσεις…
ας το κρατήσουμε έτσι, και να ξεσπάμε στο θεμα των μαζώξεων και στις ίδιες τις μαζώξεις!

Το σήλαμπς βρίσκεται, χωρίς καμμία αμφιβολία, στο ίδιο υψηλό επίπεδο, αφού ούκ εν τώ πολλώ τό εύ. Και φυσικά, η βάση τραγουδιών του είναι αξεπέραστη και πασίγνωστη ανά την υφήλιον, αυτό το έχω ακούσει από πάρα πολλούς ξένους φίλους. Όμως, για να γίνουν όλα αυτά, από πίσω κρύβονται αγώνες των παιδιών, που αντιμετωπίζουν και αυτοί πολλά προβλήματα, ίσως κάπως διαφορετικού τύπου. Δεν θα αφήσουμε λοιπόν να κατέβει το επίπεδο, θα ήταν κρίμα για τα μέλη και των δύο χώρων.

Έτσι. Το ζητούμενο είναι, το καραβάκι του φόρουμ, να αρμενίζει, ίσα βάρκα ίσα πανιά.

ειναι λογικο αυτο που συμβαινει.οι παλιοι χρηστες του φορουμ,σιγουρα εχουν κουραστει να διαβαζουν καθε τοσο τα ιδια θεματα!τα περισσοτερα απο αυτα,μιας και το φορουμ ειναι εξειδικευμενο σε εναν χωρο οπου υπαρχει μεν πολυ υλικο,αλλα δεν ειναι απειρο,εχουν απαντηθει/λυθει/πολυσηζητηθει!

Απο την αλλη,ειναι λογικο καθε τοσο να υπαρχει μια νεα μεριδα ανθρωπων με ενδιαφερον για αυτα τα θεματα!και,ας ειμαστε ρεαλιστες,ποσοι απο μας δεν εχουν πατησει το "συμφωνω και αποδεχομαι"¨χωρις καν να εχουν ριξει μια ματια.

Πρεπει,ολοι οι νεοι χρηστες να διαβαζουν αυτο: http://www.rembetiko.gr/forums/faq.php?faq=central_faq#faq_behavior_faq

.Aλλα με το ζορι δε γινεται,ουτε να τα βαλεις στο κεφαλι του αλλου με το χωνι γινεται!ισως ενα γραπτο τεστ?:019:

ΥΓ:οταν θελετε να ψαξετε κατι στο φορουμ,ψαξτε το κατευθειαν στο google.ετσι κι αλλιως ,παλι στο φορουμ θα σας βγαλει !

Και στο τελος του βιντεο η γυναικεια φωνη που ακουγεται να λεει,για το τραγουδι και τον πολιτισμο. :019: