ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Μόλις κυκλοφόρησε το “Ημερολόγιο του Πειραιά” 2006, που επιμελήθηκε ο Σπύρος Παπαϊωάννου. Έχει εκπληκτικά ΄και διαφωτιστικά κείμενα γιά το ρεμπέτικο, και ακόμα καλύτερες φωτογραφίες. Είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει ο Σπύρος, και είναι μιά μικρή γεύση αυτού που θ’ ακολουθήσει: “ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ” με βάση τις περίφημες ραδιοφωνικές εκπομπές του, που επιτέλους θα εκδοθεί, πιθανότητα από το “Λαϊκό Τραγούδι”.

Φίλε Κώστα,
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία αυτή.Μπορείς σε παρακαλώ να μας πείς περισσότερα για το που θα βρούμε αυτήν την συλλογη κειμένων του Σ.Παπαιωάννου?

Είναι Ημερολόγιο του 2006, με θέμα “Ο Πειραιάς και το Ρεμπέτικο Τραγούδι” εκδ. “Το λιμάνι της Αγωνίας”. Πραγματικά εξαιρετικό, αν και δεν πρόκειται για (πλήρες) βιβλίο, στ’ αλήθεια εξαιρετικές φωτογραφίες. Εγω το έχω πάρει από βιβλιοπωλείο του Πειραιά. Συγχαρητήρια κε Φέρρη για τον εντοπισμό στο φόρουμ.
Όσο για τον Σ. Παπαϊωάννου, τι να πούμε… Ίσως αρκεί ότι είναι ίσως ο μόνος καθολικής αποδοχής ασχολούμενος με το ρεμπέτικο, με μεράκι, σοβαρότητα και έργο.
Θυμάμαι πάντα με νοσταλγία τον καιρό που ήμουν μαθητής κι έβαζα ξυπνητήρι για να γράψω σε κασέτα τις εκπομπές του για το ρεμπέτικο (μέρα παρά μέρα ήταν νομίζω, στις 3 π.μ. αν θυμάμαι καλά, η 2;) και τη βλαστήμια που έριχνα όταν αντί για το γνωστό σήμα της εκπομπής άκουγα ένα άλλο, για την εκπομπή “Μπαλλάντες και τρυφερά τραγούδια”.

Θοδωρη θα ηταν ευχης εργο να μπορεσουμε να το αποκτησουμε κι εμεις !
Πες μας αν ξερεις καποιο τροπο π.χ. να επικοινωνησουμε με καποια γραφειο του Δημου ;;

Συγγνώμη για την καθυστέρηση… Ήμουν μακριά από το μηχάνημα. Το Λιμάνι της Αγωνίας, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι δημοτική παράταξη στον Πειραιά. Δνση Κολοκοτρώνη 10 -18531-Πειραιάς. Τηλ. 210 41 90 194 φαξ 210 41 90 015