Εdith Piaf - Σωτηρία Μπέλλου: Μουσικό Αφιέρωμα

http://www.culturenow.gr/music/Εdith_Piaf_-%CE%A3%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B1%CE%9C%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85:%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%91%CF%86%CE%B9%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%BF_104_%CE%9A%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF_%CE%9B%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%A4%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7%CF%82.html

Από το κείμενο:

Η βαθιά συγγένεια [η υπογράμμιση δικιά μου][i] και η διαφορετικότητα γέννησαν την ιδέα να “συναντηθούν” επί σκηνής αυτοί οι δύο Μουσικοί Κόσμοι…

Σ[/i]ε ποιά βαθιά συγγένεια αναφερόμαστε όταν μιλάμε για Πιαφ και Μπέλλου; Καταντάνε κουραστικές αυτές οι ρηχές αναλογίες. :240:

Πάνο δε ξέρω να σου πω γιατί δεν έχω πάει ακόμα…σαφώς και δεν υπάρχει μουσική συγγένεια απλά η ιδέα ξεκίνησε απ’οτι κατάλαβα από τον κοινό μποεμ τρόπο ζωής και των δυο. Απ΄οτι έμαθα όμως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό! Και οι μουσικοί πολύ καλοί γιατί τους έχω ακούσει σε άλλη φάση! Όταν θα πάω και θα δω την παράσταση τότε θα πω τη γνώμη μου και όχι εκ των προτέρων…

Φοβάμαι πως η ιδέα ξεκίνησε όχι από τον κοινό τρόπο ζωής των δύο (τεραστίου διαμετρήματος) καλλιτέχνιδων, που φυσικά δεν υπήρξε, αλλά από κάτι πολύ πεζότερο: Κάτι πρέπει να βρούμε, να τραβήξουμε κόσμο. Αφού το βρούμε (βασιζόμενοι στο καλλιτεχνικό δυναμικό που μας διατίθεται αυτή τη στιγμή) πρέπει να βρούμε και μια κάποια δικαιολογία για την επιλογή μας.

Τίνα, να πάς και να μας πεις και τη γνώμη σου. Βαθειά συγγένεια, πάντως, δεν νομίζω να ανακαλύψεις.

Μπορεί και να έχεις δίκιο και πράγματι ν’ακούγεται ‘‘ψευτοκουλτουριάρικο’’ και ‘‘δήθεν’’ αλλά Νίκο μου αν αυτό που ακούσω ‘‘γαργαλίσει’’ τ’αυτιά μου δε θα το ακυρώσω. Δεν θα πάω εξάλλου με το σκεπτικό ν’ανακαλύψω κάτι…και ούτε έμεινα στα περί συγγένειας των δύο καλλιτεχνιδων (το οποίο σαφώς και είναι άστοχο), αλλά γιατί και οι δυο τους μ΄αρέσουν πολύ, γιατί οι μουσικοί είναι πολύ καλοί και αν αυτό που θα δω έχει δουλευτεί σοβαρά και παρουσιάζεται αξιοπρεπώς…γιατί οχι?
Ας μη μένουμε πάντα στο πως προβάλλεται κάτι…

Δεν ξέρω τι εννοούν οι συντάκτες του κειμένου, αλλά άσχετα από αυτό, “συγγένεια” είναι η αφετηρία και των δυό από το δρόμο, σαν γυρολόγοι καλλιτέχνες, αν δεν κάνω λάθος.

Με την ευκαιρία της κουβέντας, πρόσφατα ανακάλυψα ότι αρκετοί νεαροί (η κόρη μου πρώτη και καλύτερη) αγνοούν ότι η Πιάφ έχει τραγουδήσει και Θεοδωράκη! Κάτι που δεν έχει κάνει η Μπέλλου…:slight_smile:

Επειδή μ’ αρέσει, το παραθέτω περιμένοντας τις εντυπώσεις της Τίνας από την εκδήλωση και όλων όσων πάνε.

//youtu.be/2w3Bij1ZPU0

Υπάρχει ομοιότητα στη φωνή της, με της Μπέλλου ή είναι ιδέα μου?

Βαθειά συγγένεια υπάρχει Πέτρο, τα είπαμε. :019: Η Πιάφ είναι Πιάφ, η Μπέλου είναι Μπέλου!

Τελείως τυχαία πήγα χθες και δεν το μετάνιωσα. Η συγγένεια των δύο έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής τους και τις ταλαιπωρίες που πέρασαν.
Μουσικά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό - η ορχήστρα περιλαμβάνει 2 μπουζούκια, κιθάρα, ακορντεόν και αρμόνιο. Τα τραγούδια ερμηνεύουν εναλλάξ μια τραγουδίστρια τα ελληνικά κι ένας τραγουδιστής (Γάλλος) τα γαλλικά.
Έχω να πω πολύ καλά λόγια για όλους (ειδικά για τα μπουζούκια…) και να παρατηρήσω ότι η σκηνική παρουσία του τραγουδιστή με έκανε να μη βαρεθώ στα γαλλικά τραγούδια, τα περισσότερα από τα οποία δεν ήξερα…:slight_smile: Μοναδική παρατήρηση ότι η στιγμή της αλλαγής των τραγουδιών από τα Ελληνικά στα Γαλλικά ήταν κάποιες φορές απότομη. Συνολικά η παράσταση δεν κούρασε. Κράτησε από τις 9.45 ως τις 12.10 με ~15 λεπτά διάλειμμα.
Για όποιον ενδιαφέρεται, νομίζω την Τετάρτη 26 είναι η τελευταία παράσταση.