Οι "αψιλιες" στην Μονη Λαζαριστων.

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου. Φιλοξενούμενοι μας θα είναι η Ελενη Τσαλιγοπούλου ο θ. Παπακωνσταντίνου και ο Αργύρης Μπακιρτζης.

Δελτίο τύπου

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 Μονή Λαζαριστών.
Τραγούδια παλιά να σου πω
Το συγκρότηµα “ΑΨΙΛΙΕΣ” και οι φίλοι τους: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Αργύρης Μπακιρτζής παρουσιάζουν τραγούδια των µικρασιατικών παραλίων µε πίστη στη µελωδική γραµµή και οι όποιες διασκευές περιορίζονται στην επιλογή οργάνων και στην ενορχήστρωση. Οι «Αψιλίες» έρχονται να προτείνουν µια επανεκτέλεση κοµµατιών του προπολεµικού λαϊκού ρεπερτορίου. Η επιλογή του υλικού έγινε για να αναδειχθεί η καλλιτεχνική αξία λιγότερο γνωστών κοµµατιών σηµαντικότατων δηµιουργών που διαµόρφωσαν σε µεγάλο βαθµό την εξέλιξη της λαϊκής µουσικής στη χώρα µας (Σκαρβέλης, Τούντας, Ογδοντάκης, Καρίπης, Σέµσης, Περιστέρης).
Με τους µουσικούς: Δηµήτρη Μυστακίδη (κιθάρα, τραγούδι), Ευγένιο Βούλγαρη (ούτι, µπουζούκι µε µπερντέδες, πολίτικη λύρα, τοξωτό ταµπούρ, τραγούδι), Απόστολο Τσαρδάκα (κανονάκι, βιολί) και Λευτέρη Παύλου (κρουστά).

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 10:34 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 10:29 —

Θα έχει έστω και λίγο χώρο να χορέψουμε?Να ρωτήσω πόσο θα διαρκέσει η εκδήλωση ή θα φάω βρίσιμο?

Χώρος υπάρχει αφθονος.
Θα κρατήσει γύρω στις 2.30 ώρες (Εκτός αν ο Αργύρης Έχει ρέντα…)

Η βραδιά ήταν εξαιρετική χτες : τα τραγούδια ένα κι ένα, οι μουσικοί δε λέω τίποτα, χαλαρή διάθεση και άπλα. Μοναδικό πρόβλημα (κυρίως για τους μουσικούς) η αφόρητη ζέστη, αλλά ας μην τα θέλουμε όλα. Επίσης, η φωνή του Μπακιρτζή ήθελε κι άλλα μπασα :wink: . Η Τσαλιγοπούλου πρέπει να το γυρίσει και να λέει μόνο ρεμπέτικα. Να επαναληφθεί συντόμως!

Ο Μυστακίδης είχε κάτι μικροπροβλήματα με το ήχο αλλά δεν καταλάβαμε τίποτα.Όλη η εκδήλωση πολύ καλή αν και περίμενα να ακούσω λίγο πιο σπάνια παιγμένα τραγούδια.Όσο για την Τσαλιγοπούλου,σίγουρα είναι καλή αλλά καλύτερα να μην προσπαθεί να βάλει τόσο πολύ πάθος στην ερμηνεία της γιατί τα χαλάει όλα.Το πήγαινε πολύ στον αυτοσχεδιασμό και το τραγούδι χανόταν από την ερμηνεία της.Εμένα μου άρεσε πολύ το ρεπερτόριο της αλλά…
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το μπουζούκι του Θανάση Παπακωνσταντίνου.Αν είδα καλά δεν είχε τόσο βαθύ σκάφος.Περίπου σαν του Πολίτικου λαούτου ήταν σε βάθος και ήταν και λίγο πιο στενόμακρο.Δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί κάτι παλαιότερα για αυτό.Όποιος γνωρίζει περισσότερα ας συνεισφέρει στην συζήτηση.
Πάντως σε γενικές γραμμές η εκδήλωση άξιζε.Αλλά ας πως κι εγώ τον πόνο μου.Ήθελα να ακούσω την Θεοδώρα.

Η Θεοδώρα Έχει αποχωρήσει απ το σχήμα.

Μητσάρα ανέβασε και κανένα τραγούδι στο You Tube, να δούνε τι χάσανε όσοι δεν ήρθαν.
Όλα ήταν εξαιρετικά, αλλά η “τετράς” όλα τα λεφτά.
Ο Αργύρης, όπως πάντα, κλέβει την παράσταση με την…ομορφιά του.
Η Ελενίτσα θύμιζε την φοβερή δεκαετία του 1980. Φωνάρα, αλλά σίγουρα την προτιμούσαμε περισσότερο στακάτη. Όπως τότε.
Καλή επιτυχία στην περιοδεία σας.
Κρίμα που έφυγε η Θεοδώρα, είχε πολλούς φαν.

Ευχαριστούμε αντωνη.
Η Θεοδώρα δεν σταμάτησε να τραγουδάει και να παίζει . Κάνει αρκετές εμφανίσεις με Αλλα σχήματα.

Δημ. Μυστακίδης, Ευγ. Βούλγαρης & Ελ. Τσαλιγοπούλου στο παραδοσιακό

Και γιατί δε μας το λες