Αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη (2009)

Μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα στον μεγάλο Στέλιο Καζαντζίδη πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.Η παρακάτω ανακοίνωση αναφέρεται, όπως θα διαβάσεται, στις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
«Η ΦΩΝΗ ΖΕΙ»

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ
Για τους σκοπούς Του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Η ΑΡΩΓΗ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ
ΑΘΗΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ:
ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΓΛΥΚΕΡΙΑ
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ
«Υπάρχω σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος απʼ τον καιρό που εσείς, οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι μου, με αγαπήσατε και με κάνατε δικό σας. Υπάρχω, εφόσον εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι εκφράζω τους καημούς, τα προβλήματα σας, την πίκρα της ξενιτιάς, το μόχθο του εργάτη, την εγκατάλειψη, τη μοίρα του ανθρώπου της συνοικίας. Και θα υπάρχω όσο υπάρχουν ταπεινοί, αγνοί και τίμιοι άνθρωποι του λαού. Γιατί μόνο στην καρδιά του λαού ζω. Εκεί είναι το σπίτι μου, εκεί γεννήθηκα, εκεί θα πάψω κάποτε να υπάρχω! Σας ευχαριστώ»
Στέλιος Καζαντζίδης
Με δύο μεγάλες συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αφιέρωμα στην εμβληματική προσωπικότητα του Στέλιου Καζαντζίδη, η Εθνική Ελλάδος του τραγουδιού, τιμά την μνήμη του.
Φέτος τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται 8 χρόνια που ο «Μεγάλος Έλληνας» έφυγε από την ζωή. Δεν έφυγε και δεν θα φύγει όμως ποτέ από τις καρδιές των απανταχού Ελλήνων.
Σημείο αναφοράς για το ήθος, την συνέπεια και το πάθος, σημάδεψε με την φωνή και τα τραγούδια του γενιές αυτού του τόπου. Έγινε κοινωνός των προβλημάτων της δύσκολης μεταπολεμικής γενιάς, της γενιάς που αναγκάστηκε να ξενιτευτεί για πολλά χρόνια για να αντιμετωπίσουμε οι νεώτεροι ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο.
Άνθρωπος του λαού στην ζωή και την τέχνη έγινε αντικείμενο λατρείας απʼ όλον τον ελληνισμό.
Μετά από πρωτοβουλία της κας Μαρινέλλας της συντρόφου του στην ζωή και το τραγούδι, την προθυμία και τον ενθουσιασμό για την υλοποίηση των: Χάρις Αλεξίου, Γλυκερία, Δημήτρη Μητροπάνου, Γιώργου Νταλάρα και Πασχάλη Τερζή, το αφιέρωμα στον μεγάλο αυτόν καλλιτέχνη είναι γεγονός.
Η Εθνική Ελλάδος του τραγουδιού, ενώνει την φωνή της στα τραγούδια που στιγμάτισε με την φωνή του ο Στέλιος Καζαντζίδης. Τραγουδά όμως για έναν ακόμα σκοπό. Τα έσοδα από τις δύο αυτές μεγάλες συναυλίες θα διατεθούν για τους σκοπούς του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Η ΑΡΩΓΗ» και την δημιουργία μιας πτέρυγας που θα φέρει το όνομα του μεγάλου μας λαϊκού ερμηνευτή Στέλιου Καζαντζίδη.
Την μουσική αυτή παράσταση, στην οποία θα παρεμβληθούν οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα με τον Στέλιο Καζαντζίδη, θα σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Φασουλής.
Η γενική είσοδος και στις δύο μεγάλες συναυλίες θα κοστίζει 15?, για να μπορέσει όλος ο κόσμος από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ενώσει την φωνή του με τις φωνές των μεγάλων μας ερμηνευτών στα τραγούδια του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ.

Απο την ιστοσελίδα: ÁöéÝñùìá óôï ÓôÝëéï Êáæáíôæßäç óå ÁèÞíá & Èåó/íßêç, óåëßäá 2

και

Τώρα εγώ φταίω; Εγώ είμαι ο περιέργος και το κοιτάζω με καχυποψία το γεγονός;;

Καλά να περάσετε (όσοι πάτε), και κάτι άσχετο: Ποιοί θα είναι στα μπουζούκια;

Δεν πειραζει, ο Χορχε με τις σχεδον δεξιοτεχνικες ψιλες του και την δικη του προοπτικη στα γυρισματα α λα Καζαντζιδης θα σωσει την κατασταση. Υποθετω σ αυτο θα συνδραμει και ο -περισσοτερο απο πλευρας ρεπερτοριου και οχι φωνης- επιδοξος θηλυκος Νταλαρας, η “Χαρουλα” μας.

το αφιερωμα θα επρεπε να λεγεται ¨Αφιερωμα στα τραγουδια του Στελιου Καζαντζιδη¨.
κι ο συγχωρεμενος οσο ζουσε δεν τους εβαζε στη θεση τους ολους με δικες του συναυλιες.
τρεχα-γυρευε, τελος παντων.
θα μεινω με τη στεναχωρια οτι δεν τον ακουσα ζωντανα ποτε οπως και ολη η γενια μου.

δεν ξερω ποσα μπουζουκια θα εχει, αλλα θα παιξει ο Τριγκας σιγουρα εκει, μπορειτε να το δειτε και στο site του www.trigas.gr.

Γι αυτούς ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ…

Αθάνατος ο Στελάρας.

Ημουνα σε αυτη τη συναυλια ηταν πολυ ωραιοι ολοι…και η Χαρούλα εχει υπέροχη φωνή μην διαβάζω:246: βλακείες εδώ μέσα…40000 κόσμο μαζεψε το καυταντζόγλειο…τραγουδησαν οι περισσότεροι με την ψυχή τους και αυτό μετράει στο τραγούδι οχι οι "δεξιοτεχνίες’…

Λες να μας βάλεις στη θέση μας;

Άκουσε την στο “Κάτω απ’ το πουκάμισό μου” που κάνει 2η στον μητροπάνο και τα ξανά λέμε ή μήπως θα πρέπει να συμφωνήσω με την άποψή σου για να μη με πεις βλάκα;

Μάζεψαν 40.000 οι: νταλάρας, μαρινέλλα, μητροπάνος, τερζής, αλεξίου και γλυκερία. Η …αφρόκρεμα σήμερα. Όλοι μαζί!!!Αν ήταν ο Καζαντζίδης ξέρεις τι θα μάζευε από μόνος του;
Αλλά και με τέτοιο θέμα συναυλίας,(“Καζαντζίδης”) κι εγώ θα το γέμιζα:246::241:

Το είδα στην γλυκερία με το “Σήκω χόρεψε κουκλί μου” ή και στον νταλάρα (δε ντράπηκε τόσους μπουζουξήδες-σολίστες στο πατάρι;;!!!) με το ταξίμι-εισαγωγή στο “Άσπρο πουκάμισο φορώ”:079:.

Δύο σχόλια ακόμα.

  1. Η ορχήστρα είναι εξαιρετική.
  2. Πού ήταν ο νικολόπουλος;

Ερωτηση = Η Χαρις Αλεξιου δεν εχει καλη φωνη ???:112::112::112::112::112::112::112::112::112:

( αν και θα μου πεις και πολυ λογικα , παρε τ` αυτια μου κι ακουσε την ) … οποτε παω πασο …:089:

Καλή έχει αλλά έχω ακούσει πολύ καλύτερες και από άτομα που δεν έχουν ούτε την μισή ηλικία της.Βέβαια όλα αυτά είναι υποκειμενικά.

Ακριβώς έτσι είναι Πελαγία. Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Βέβαια κανείς δεν είπε ότι η Αλεξίου δεν έχει καλή φωνή. Ανάθεμα και αν έλεγε δηλαδή. Απλά όπως λένε και οι παλιοί περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Τώρα τα σεμνόκουμπα που έλαβε ο ΛΑΙΚΟΣΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ πιστεύω, (τουλάχιστον από την πλευρά μου έτσι είναι), ότι τα έλαβε γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε βλάκες.:089:

η Αλεξιου ειχε και εχει καλη φωνη,αλλα πλεον ειναι και καποιας ηλικιας,δεν μπορει (ή δεν θελει να το ζορισει)!Γιαυτο και πλεον στισ συναυλιες της δεν λεει πολλα απο τα πιο αγαπημενα της τραγουδια,προτιμαει πιο ευκολα!

(^^προσωπικη αποψη,οχι ιδιαιτερα τεκμηριωμενη)

Η συναυλία μου άρεσε αρκετά! Αν και δεν το περίμενα, πιο πολύ με συγκίνησε ο Τερζής!! Η Μαρινέλλα επίσης μου άρεσε πολυ.Με γλυκερία δεν εντυπωσιάστικα και ο Μητροπάνος μου φάνηκε εκτός κλίματος χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο,απλά έτσι μου κάθησε.Απο την Αλεξίου είδα και άκουσα ότι περίμενα.Ο Νταλάρας μπορεί να έχει χίλια δυο κουσούρια αλλα για την φωνή του δεν μπορώ να βρώ κάτι αρνητικό! Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να έχει συνέχεια την κιθάρα ή το μπουζούκι στα χέρια του ακόμα κι άν δεν παίζει… Λάθη σίγουρα έγιναν! Όπως ακούσατε και στο βίντεο που παραθέτει ο φίλος παραπάνω, ο Μητροπάνος χάνει τον ρυθμό στο ‘κάτω απ’το πουκάμισό μου’ και διάφορα άλλα μικροπράγματα. Εμένα όμως απο αυτήν την συναυλία θα μου μείνουν άλλα πράγματα!Τα καλά που είδα και έζησα αυτές τις λίγες ώρες! Ας μου πεί κάποιος που πήγε οτι δεν συγκινήθηκε όταν ο Τερζής και η Μαρινέλλα είπαν το ‘‘Η πρώτη αγάπη σου είμαι εγώ’’! Καταπληκτική εκτέλεση που θα θυμάμαι για χρόνια! Είδα ανθρώπους να δακρύζουν,να αγκαλιάζονται,να τραγουδούν και να χορεύουν στο ταρτάν!!Εκείνη την ώρα συνειδητοποίησα οτι όσοι ήταν εκείνο το βράδυ στη σκηνή, έδωσαν χαρά σε χιλιάδες ανθρώπους και αυτό μου έφτανε! Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω,όχι μόνο θα ξαναπήγαινα αλλα θα έπερνα μαζί μου και όσο περισσότερους μπορούσα!Καλό θα τους έκανε…

οκ Κωστα και περι ευπρεπους συμπεριφορας , επισης κολοκυθοπιτα !!!:088:

εαν την εχεις , αναδεικνυεσαι αυτοματως “μαγκας” , εαν οχι , εισαι αξιος “μαρμάγκας” …:089:

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 02:26 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 02:12 —

ρεμα μου , σε πληροφορω , οτι ακομα η “κυρια” Αλεξιου , κανει μαθηματα φωνητικης και τραγουδιου!
Προσωπικα παρακολουθησα συνεντευξη της στην Τ.V. , οπου την ακουσα να το αναφερει …

Πραγματι εχει μια ωριμη ηλικια , αλλα θεωρω οτι “τιμα” το κοινο της …
Και στεκομαι “προσοχη” , στα οσα χρονια και χρονια μας χαρισε …

Πες με ρομαντικη , αλλα κι εγω μεγαλωσα με καποια “ιερα τερατα” του τραγουδιου , με “σεβαστη”
πορεια και δεν μπορω να λησμονησω τα οσα ετερψαν τις αισθησεις μου , απο το “οποιο” εργο τους!

Αραγε , “σκοτωνουν τ` αλογα οταν γερασουν” ???:106:

Πιστεύω πως το πρόβλημα της συναυλίας ήταν ένα και βασικό. Ήταν εκτός καζαντζιδικού “πνεύματος” για πολλούς λόγους οι βασικότεροι απ´τούς οποίους είναι οι εξής.

α)Την σκηνοθεσία την είχε αναλάβει ο Φασουλής, άνθρωπος που ο Στέλιος δε θα τον έκανε παρέα με τίποτα.

β)Οι τραγουδιστές επίσης παρότι ήταν Α κατηγορίας δεν ήταν αντιπροσωπευτικοί. Έλειπαν όλοι της παληάς σχολής π.χ Πόλυ Πάνου, Γιώτα Λύδια και δέν υπήρχε ούτε ο Γιάννης Πάριος ούτε η Πίτσα Παππαδοπούλο με τους οποίους ο Καζαντζίδης είχε επιλέξει να κάνει κοινές τηλεοπτικές εμφανίσεις.

γ)Ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε επιλέξει συγκεκριμένο τρόπο ζωής στα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένους συνεργάτες και ρεπερτόριο. Π.χ ο Τάκης Σούκας, αντιπροσωπευτικός καζαντζιδικός καλλιτέχνης (έχει παίξει ακκορντεόν στο “Όποια και νά’σαι” και έχει συνθέσει μεγάλο μέρος απ’ τα τελευταία τραγούδια του Στέλιου και θα μπορούσε να παίξει με το σαντουράκι του κανένα ταξίμι στο “Καταστροφές και Συμφορές”) απουσίαζε απ’τη συναυλία.

Ή προσωπική στάση ζωής του Στέλιου δέν “πέρασε”.

Ξερετε που ειμαι αντιθετη και προβληματιζομαι σαν ανθρωπος ?

Πολλες φορες - μιλω γενικα προς Θεου και οχι ειδικα - γινομαστε μικροψυχοι οι ανθρωποι και
ενω καποιος αξιζει , τα βαζουμε μαζι του , διοτι δεν ανεχομαστε να κερδιζει τρομερα ποσα , ενω
εμεις λογου χαριν δεν μπορουμε να παμε διακοπες …δλδ , ζητουμενο μας ειναι παντα το χρημα!

Εαν αυτος ο ανθρωπος ηταν “δικος μας γονιος η ακομα παιδι μας” , ποτε μα ποτε δε θα καταφερομαστε εις βαρος του και οποιος ισχυριστει το αντιθετο , λεει ψεμματα …

Καποιου το δικιο δεν μπορουμε να το φαμε , ειτε θελουμε , ειτε οχι …
Εαν εχει θειο χαρισμα , οποιο κι αν ειναι αυτο , θα λαμπει … ετσι ειναι , θα λαμπει …

Μπορουμε να πουμε οτι “εμενα δε μ` αρεσει” η φωνη αυτη , στα δικα μου αυτια , αλλα οχι να
καταδικαζουμε ελαφρα τη καρδια καποιον που διεγραψε μια πορεια με την αξια του …

Και να το πουμε μονο “για την φωνη” και μονο “για το ατομο μας” και οχι με βαση το ποσα
κερδιζει καποιος , διοτι δυστυχως η ευτυχως , ετσι ειναι η ζωη , δικαιη η αδικη , “αυτη ειναι” …:106:

Η κριτικη Πελαγια, ειναι ανεξοδη, δωρεαν και μπορει ο καθενας να την ασκει, συμφωνα παντα με τα δικα του κριτηρια (ακομα κι οταν ειναι ο νταλγκας του το εισοδημα καποιου). Ομως κι ο κρινων κρινεται. Συμφωνω κατα τα
αλλα.Θα μπορουσαμε να λεμε πολλλα για το πως διοργανωθηκε και τι θα μπορουσε να ειχε γινει καλυτερα κλπ.
Το επιστεγασμα (ρεζουμε) ομως ειναι ενα. Την οποια κινητοποιηση και συμμετοχη του κοσμου την πετυχε ο
ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ. Και μονο η χρηση του ονοματος του ειναι αρκετη για να γεμιζει σταδια…

Αγαπητε φιλε ακουσα τη Χαρουλα στο κατω απ το πουκαμισο μου που λες με τον τεραστιο Μητροπανο και ηταν συγκλονιστικη…οπως συγκλονιστικη ειναι σε οτι τραγουδησει…ακόμα και σε μέτρια τραγούδια…η πιο βιωματικη τραγουδιστρια που υπαρχει ισως…επισης σιγουρα ο Στελαρας αν τραγουδουσε ζωντανα θα γεμιζε οχι ενα αλλα 10 σταδια αλλα δεν έγινε,τι να κάνουμε,και ετσι ακόμα ο κόσμος που γέμισε το στάδιο ήταν τρομερά πολύς!και επίσης η ορχήστρα που λες(εκτος από κανα δυο που παίζαν λες και μας κάνανε χάρη)ήταν πολύ καλή!:088:

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 16:26 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 16:23 —

Αγαπητέ φίλε ο Στελλάρας ηταν Θεος αλλά αν η Βέρα Λάμπρου πχ αποφάσιζε να κάνει συναυλία στη μνήμη του λες να ερχόταν κόσμος?Δεν το νομίζω!!:044:

Συγγνώμη για το όφ. Λαικέ Τραγουδιστή η ένσταση του Κώστα και του Δημήτρη, ήταν ότι εδώ μέσα μπορεί να διαβάζεις θέματα και απόψεις με τις οποίες συμφωνείς ή διαφωνείς. Αλλά βλακείες δε στέκει να λές μες τα μούτρα όλου του κόσμου ότι είναι οι απόψεις που διαφέρουν απ’ τις δικές σου.