Ερώτηση για επισκευή κιθάρας...!

Λοιπόν φίλοι συμφορουμίτες, έχω μία πολύ παλιά κιθάρα ( 50 χρονων ) η οποία έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για εμένα διότι ήταν του πατέρα μου. Τώρα τελεύταια σκέφτομαι να την επισκευάσω καθως εχει σκευρώσει πολύ και επίσης εχει ανοίξει λίγο στο σημείο ένωσης του μπράτου με το σκάφος. Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι αν είναι μεγάλο το πρόβλημα και πόσο περίπου θα κοστίσει διότι δεν μπορώ να διαθέσω πολλα χρήματα, επίσης αμα ξερετε κανενα καλό οργανοποιό εδω στα Χανιά.

Παραθέτω και μερικές φωτογραφίες :

Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων…!!! :slight_smile:

Η Κρήτη έχει αρκετούς οργανοποιούς. Δες εδώ.

Η αποκόλληση του μπράτσου από το σκάφος είναι μια σχετικά σοβαρή βλάβη και θέλει έμπειρο τεχνίτη.
Από εκεί και πέρα εξαρτάται από το συγκεκριμένο όργανο που θέλεις να επισκευάσεις και από την ιστορική του αξία. Αν πρόκειται για ιστορικό όργανο επώνυμου κατασκευαστή, η επισκευή θα πρέπει να γίνει με γνώμωνα την διατήρηση της αρχικής λειτουργικότητας του οργάνου με βάση μια σοβαρή επισκευή (και όχι το ελάχιστο κόστος) ώστε το ιστορικό όργανο να διατηρήσει την αξία του ως τέτοιο.

Αν το όργανο έχει απλώς συναισθηματική αξία και η επισκευή θα κοστίσει πολλά χρήματα, μια λύση θα ήταν να το αφήσεις όπως είναι αφού πρώτα το ξεκουρδίσεις ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του.

Αλήθεια έχει ταμπέλα κατασκευαστή και ημερομηνία στο εσωτερικό της κιθάρας;

Οχι δεν έχει ταμπέλα κατασκευαστή αλλα έχει συναισθηματική αξία και θα ήθελα να την φτιάξω ! Η αποκόληση του μπράτσου δεν είναι και πολύ μεγάλη, εξάλλου φαίνετε και απο την φωτογραφία και πιστεύω οτι ο οργανοποιός δεν θα μου ζητήσει ενα υπέρογκο ποσό.

Ρε παιδιά υπάρχει καμία αλλη γνώμη ;;;;;;

Φίλτατε η απάντηση που πήρες από τον PaKag νομίζω πως σε κάλυψε.

Από την λίστα που σου δόθηκε, σίγουρα μπορείς να βρεις έναν κατασκευαστή. Μια επίσκεψη σου εκεί θα σου λύσει κάθε θέμα που έχει να κάνει με την δυσκολία της επισκευής και φυσικά και το κόστος της. Εάν είναι " ανυπόφορο (για την τσέπη σου) επισκευής ", τότε αναγκαστικά μένει ως έχει μιας και είναι και συναισθηματικής αξίας (άρα δεν σε ενδιαφέρει από ό,τι καταλαβαίνω εάν θα παίζει ή όχι) αφού την ξεκουρδίσεις (αναφέρεται και στην συμβουλή που έλαβες στο #2).