Ερωτήσεις για φωτογραφία του 1937

IMG_7383

Έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά με αυτήν τη φωτογραφία που έχω ανεβάσει. H φωτογραφία ειναι απο το 1937. Δεν θυμαμαι που, αλλα εχω διαβασει, πως tο τρίτο ατομο από τα δεξιά είναι ο Κατσαρός. Σωστά? Aν ναι, τοτε αυτο ειναι κατι καινουργιο, πως ειχε ερθει Ελλαδα και το 1937, το οποιο δεν το εχο διαβασει πουθενα. Και όχι μόνο απλα Ελλάδα αλλά και στον Πειραιά!
Επισης εχω διαβασει, πως ο δευεροςαπο δεξια ειναι αυτος που εφτιαξε τον ταμπουρα του Γιοβάν Τσαούς. Γνωριζει κανεις το ονομα του? Ξέρει κανείς τα ονόματα των άλλων ανδρών;

Δεξιά από τον Γιοβάν Τσαούς είναι ο Νίκος Μαθεσης γνωστός ως <<τρελάκιας>>.Ο δεύτερος από δεξιά είναι ο Βαγγέλης Λαθούρης ,μεγάλος χορευτής της Σαλαμίνας,που διατηρούσε ταβέρνα στον Άγιο Νικόλαο στη Σαλαμίνα,<<Το πυροφάνι>>. Ο κατασκευαστής των οργάνων του Γιοβάν Τσαούς ήταν ο πασίγνωστος κατασκευαστής στον Πειραιά Κυριάκος Λαζαρίδης ή Πεσματζόγλου

5 «Μου αρέσει»

ευχαριστω παρα πολυ! το τρίτο ατομο από τα δεξιά?

Νομίζω όντως ότι είναι ο Γιώργος Κατσαρός και επίσης νομίζω ο μεσαίος διπλά από τον κουστουματο είναι ο Μπάτης!(καθαρά δική μου εκτίμηση,δεν το λέω με σιγουριά)

1 «Μου αρέσει»

Για τον Κατσαρό δεν ξέρω. Ο Μπάτης μάλλον ναι.

Ο Κατσαρός πάντως, μετά το 1928 που πράγματι είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα, δεν ξανάρθε παρά όταν τον έφερε ο Κουνάδης.

Μήπως γύρισε κάποια στιγμή?ή μηπως δεν είναι σωστή η ημερομηνία της φωτογραφίας?Μου φαίνεται απίθανο να έχει τόση ομοιότητα…

Ελα όμως, που δεν γύρισε…

(τα μαλλιά του κυρίου της φωτογραφίας είναι πολύ πιο πυκνά και λιγότερο κατσαρά απ’ του Κατσαρού. Η φωτογραφία δείχνει τα μαγαζιά όπως διαμορφώθηκαν μετά την πυρκαϊά του 1929.)

1 «Μου αρέσει»

Ο Κατσαρός ήταν αυτή την εποχή στην Ελλάδα…

η φωτο ειναι απο το 1937…

Αν υπάρχουν πληροφορίες ότι ήρθε το '28 στην Ελλάδα, θα ήρθε. Για το αν ΔΕΝ ήρθε το '37 είναι πιο δύσκολο να τεκμηριωθεί, εκτός αν ο ίδιος έχει δηλώσει σε κάποιον ρητά (δηλαδή στον Κουνάδη, μάλλον) ότι έκτοτε δεν ξεναήρθε.

-Πάντως κι εμένα δε μου πολυμοιάζει. Ο Κατσαρός ήταν πολύ κατσαρός.

Ως γνωστόν, ο Π. Κουνάδης γνωρίζει την ιστορία του Κατσαρού καλύτερα από κάθε άλλον. Γράφει λοιπόν (Εις ανάμνησιν στιγμών ελκυστικών, τόμος Α, σ. 224):

Το 1927 θα έρθει για μία και μοναδική φορά στην Ελλάδα, όπου θα παραμείνει για οκτώ μήνες και….

2 «Μου αρέσει»