Εξάσκηση στο μπουζούκι

Φιλε Τολη μπελα στο κεφαλι σου ανοιξες,θα ερθει εδω ο καθε “γνωστης” ,κ εγω μεσα, κ θα πει την μπουρδα του…Κ γιατι το λεω αυτο?Δεν ειναι ο καθε ανθρωπος ιδιος στον τροπο που μαθαινει κ αφομειωνει…Στα παντα ισχυει αυτο.Δεν τπαρχει μοναχα μια μεθοδος για να μελετησεις,να διαβασεις,να εξασκηθεις.Αλλος μαθαινει καλυτερα μεσα απο τα τραγουδια,αλλος απο τις ασκησεις,αλλος απο το διαβασμα μεσα απο τα βιβλια,αλλος απο το σεργιανι.Η καλυτερη εξασκηση για εμενα ειναι να καθεσαι κ μεσα απο τα τραγουδια να “περνας” τους δρομους που εχεις μαθει.Μετα να “δασκαλευεσαι” ακουγωντας ζωντανα σπουδαιους παιχτες.Να βλεπεις και να ακους.Να τα περνας στην πραξη.Οσες ασκησεις και να κατσεις να κανεις για δακτυλοθεσια αν δεν την εφαρμοσεις,να κατσεις να σκασεις για να βρεις μια φραση ή οτιδηποτε δεν εχει αξια.Ναι οντως μετραει να βγαλεις τα τραγουδια ακριβως και για λογους εξασκησεις, αλλα στο παλκο,στη ταβερνα οπουδηποτε μπορεις να βγεις και χωρις να παιξεις, παραδειγμα λεω τωρα,αυτα που παιζει το ακορντεον στο Ασπρο πουκαμισο,μην τρελαθουμε κιολας.Οι ωρες που εξασκεισαι δεν εχουν να πουν κατι απο μονες τους ποσοτικα.Αυτο που λεει ο guvs ειναι ολοσωστο…Εγω μελεταω κιθαρα στα μισαωρα που θελω να ξεκουραστω και να χαλαρωσω απο το διαβασμα…Οταν εχω χρονο μπορει να κατσω και 3 ωρες, τις 2 να μαλακιζομαι και την υπολοιπη 1 ωρα να πω “τωρα εγινα λιγο καλυτερος”…Αυτες οι δικες μου μπουρδες λοιπον.Καλη σου επιτυχια!

Από συντονιστή: Γιάννη, ο γραπτός λόγος δεν είναι σαν το προφορικό οπότε θα ήταν καλύτερα να μην χρησιμοποιούμε βρισιές.