Εκδήλωση της Αντιφασιστικής Επιτροπής Φαλήρου

Αύριο, Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η Αντιφασιστική Επιτροπή Φαλήρου Θεσσαλονίκης διοργανώνει event με στόχο τη συλλογή ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων για οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών που τα έχουν ανάγκη. Η δράση αυτή θα πλαισιωθεί με συλλογικό μπουφέ και ζωντανή μουσική. Εμείς, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των διοργανωτών, θα δώσουμε το παρόν για να παίξουμε ρεμπέτικα. Η βραδιά θα ξεκινήσει κατά τις 19:00 με τον Γιώργο στην κιθάρα και την Στέλλα στη φωνή (έντεχνα-λαϊκά) και στις 21:30 ξεκινάμε τα ρεμπέτικα (Άγγελος: κιθάρα-φωνή, Κώστας: μπουζούκι). Υ.Γ.: Το event θα τελειώσει πριν τις 00:00 οπότε όσοι θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια ας το 'χουν υπόψη τους. Λεπτομέρειες για την εκδήλωση αλλά και για την γενικότερη δράση της Επιτροπής θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: www.antifaep.blogspot.com

μπράβο, πολύ καλή κίνηση!

Να συγχαρώ τα παιδιά της Επιτροπής για την πρωτοβουλία τους, όχι από τυπικότητα αλλά γιατί τέτοιες δράσεις πρέπει να προβάλλονται και να επαινούνται. Δεν θέλω να ξεκινήσω κουβέντα με κοινωνικο-πολιτικές προεκτάσεις σ’ ένα μουσικό φόρουμ αλλά επιτρέψτε μου να κάνω έναν μικρό απολογισμό ένεκα του χαρακτήρα της εκδήλωσης. Όσον αφορά λοιπόν τη συγκεκριμένη δράση, αν και είχε χαμηλή προβολή (ό,τι διαφημίστηκε μέσω διαδικτύου), σχεδόν ανύπαρκτο budget και χαμηλότερη από το αναμενόμενο προσέλευση, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά θετικό: συγκεντρώθηκαν γύρω στις 40 σακούλες με ρούχα, ένα μεγάλο κουτί με φάρμακα για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και πολλά τρόφιμα τα οποία δώθηκαν επιτόπου στη ΒΙΟ.ΜΕ. που έδωσε το παρόν με εκπρόσωπό τους. Αυτά τα γράφω για να φανεί και η άλλη πλευρά, το μετά, ώστε να γίνει κατανοητό πως από το ‘‘τίποτα’’ μπορείς να κάνεις τη διαφορά, ας είναι και σταγόνα στον ωκεανό.

Σε εκδηλώσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα αρμόζει (ή καλύτερα επιβάλλεται) και η αντίστοιχη λιτή ανακοίνωση.

Η περιττή χρήση λέξεων της αγγλοσαξωνικής καθομιλουμένης παραπέμπει σε αφίσσα-κάλεσμα της ΔΑΠ σε lifestyle πάρτυ (νά που παρασύρθηκα κʼ εγώ! :)) πρωτοετών της ΑΣΟΕΕ.

Θα μπορούσε απλούστατα να αναγράφεται «εκδήλωση» (ή ακόμα και «γεγονός») και φυσικά «προϋπολογισμός».

Όλοι οι αγώνες ξεκινούν με μια βάση: την παιδεία.

Καλή συνέχεια στην προσπάθεια,

Πίκινος

Δεν ειναι το θεμα οι λεξεις…οι πραξεις ειναι το θεμα.

Και μπραβο στα παιδια που τρεχουν τετοιες εκδηλωσεις…και σε οσους τρεχουν τετοιες εκδηλωσεις!

Είναι σημαντικό τέτοιες πρωτοβουλίες να υποστηρίζονται με μουσικά δρώμενα που προάγουν τον πολιτισμό και ειδικότερα το ρεμπέτικο. Μπράβο σας λοιπόν και από εμένα και εις άλλα…

Η ανακοίνωση της εκδήλωσης στο φόρουμ ήταν δική μου πρωτοβουλία. Δεν ήταν κάποια επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής (στην οποία δεν ανήκω) ούτε με παρακίνησαν να γράψω κάτι, εδώ ή οπουδήποτε αλλού. Δεν μ’ ενδιέφερε να είναι λιτή η ανακοίνωση αλλά ουσιαστική, δηλαδή να περιέχει όσες πληροφορίες θεώρησα απαραίτητες.

Συμφωνώ ότι καμιά φορά παραγίνεται το κακό με τη χρήση ξενικών όρων αλλά από την άλλη ήξερα ότι δεν απευθυνόμουν και σε ακαδημαϊκούς. Ας μην ασχοληθούμε όμως άλλο με τις λέξεις, ας μείνουμε στην ουσία. Συγχαρητήρια κι από μένα λοιπόν στα παιδιά, εύχομαι η επόμενη φορά να πάει ακόμα καλύτερα.

Μπράβο παιδιά.Αλληλεγγύη,οπως εγραψε καί πιό πάνω ο φίλος. Γιά ολους!!!Συνχαρητήρια!!!