Εισαγωγή σε μια νέα εφαρμογή των Greek Custom Backing Tracks

Καλησπερα φιλοι μου,
θα θελα την γνωμη σας για μια νεα εφαρμογη που δουλευω τον τελευταιο καιρο στην ιστοσελίδα μου, τα Greek Custom Backing Tracks, (https://bouzoukispace.com/aspro-poukamiso-foro-backing-tracks/ )οπου εδω ο καθε χρηστης θα μπορει να επιλεξει, να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει οποιο καναλι θελει αυτος στο συγκεκριμενο τραγουδι, ως ενα ειδος ιντερνιακης κονσολας.
Δηλαδη μπορει να επιλεξει, να ακουσει μονο την πρωτη φωνη του μπουζουκιου (solo), να μελετησει επανω σ αυτην, να την απενεργοποιησει (mute) και να παιξει στην συνεχεια το μπουζουκι με την συνοδεια της υπολοιπης ορχηστρας (Play Along).
Αυτο μπορει να γινει αντιστοιχα με ολα τα αλλα οργανα που ενορχηστρώνουν το συγκεκριμενο τραγουδι. Τα μπουζουκια και ο μπαγλαμας ειναι παιγμενα απ’ μενα οσο πιο πιστά γινετε συγκριτικα με το origιnal τραγουδι.
Τα υπολοιπα οργανα ειναι midi files οπου εχουν επεξεργαστει στο μουσικο προγραμα Audio Logic Pro X.
Εχουν εκπαιδευτικο χαρακτηρα, ειναι σε επιπεδο μελετης, ειναι free και θα 'θελα ειλικρινα τα δικα σας σχολια, προτασεις, αποψεις, γνωμες για περαιτερω βελτιωση

11 «Μου αρέσει»

πρέπει να ομολογήσω ότι έχει γίνει προσεκτική δουλειά, και μάλιστα δίνει την δυνατότητα εξάσκησης σε όλα τα όργανα και όχι μόνο στο μπουζούκι. αν και η ενορχήστρωση είναι φορτωμένη και σύγχρονη, μακριά από τον ήχο που έχουν τα τραγούδια κανονικά (τουλάχιστον αυτά μέχρι το '50).

1 «Μου αρέσει»

σβήνεις τα drums, το πιάνο και τον μπαγλαμά και αυτόματα η ενορχήστρωση γίνεται πολύ πιο απλή… :wink:

1 «Μου αρέσει»

δεν είναι τόσο απλό, ας πούμε η κιθάρα είναι γραμμένη ως συμπλήρωμα του πιάνου (και με υποστήριξη μπάσο-ντραμς), πιο πολύ strumming και όχι μπάσα-καντίνια. δεν θα επεκταθώ στις φωνές και στην γενικότερη αισθητική, γιατί ο σκοπός δεν είναι να το ακούσεις στο σαλόνι σου αλλά να παίξεις μαζί με την ηχογράφηση για εξάσκηση. για αυτό το ύφος θεωρώ ότι πετυχαίνει τον σκοπό του, περιμένω να δω και τα υπόλοιπα κομμάτια που ετοιμάζονται.

υγ: ρε χρήστο, ο μπαγλαμάς τί σου φταίει; εγώ χάρηκα που τον είδα μέσα στην “κομπανία”!

2 «Μου αρέσει»

κι εγώ απορώ τι μου φταίει ώρες-ώρες, ίσως μου αρέσει πιο πολύ το απλοϊκό, καθαρό δίπολο κιθάρα - μπουζούκι. Δεν έχω πιει και καφέ ακόμη… :rofl:

2 «Μου αρέσει»

ο μπαγλαμάς είναι απαραίτητος σε μια ρεμπέτικη κομπανία, είναι το αρμολόγημα που ενώνει κιθάρα-μπουζούκι και βγάζει αυτόν τον ρεμπέτικο ήχο. αλλά ας μείνουμε ον τόπικ, πήραμε φόρα από χτες…

3 «Μου αρέσει»

Προσωπικά όχι μόνο βρίσκω ενδιαφέρον το εγχείρημα αλλά απαραίτητο ,για εκμάθηση, αλλά και για διασκέδαση όταν δεν υπάρχουν άλλα όργανα στην παρέα

Ευχαριστούμε που το προσφέρεις απλόχερα διότι κάτι τέτοιο θέλει κόπο και χρόνο

3 «Μου αρέσει»

Ξέχασα να το γράψω
Δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα, το μόνο που θα πρότεινα θα ήταν η επιλογή τονικότητας

3 «Μου αρέσει»

Στα midi λογικά γίνεται. Αλλά νομίζω το μπουζούκι είναι πραγματική ηχογράφηση… Αν και υπάρχουν πια μέθοδοι pitch transfer και γι’ αυτό που δεν επηρεάζουν την ταχύτητα της αναπαραγωγής.

2 «Μου αρέσει»

Ναι έχω κάποια midi και μπορώ να παίξω είτε με pitch transfer είτε με ταχύτητα χωρίς να αλλοιώνεται το τραγούδι

Εδώ όμως έχουμε και φωνή που φυσικά είναι πολύ χρήσιμη

Έκανα ήδη δοκιμές σε κάποια τραγούδια που ξέρω από την λίστα και το ηχητικό αποτέλεσμα είναι άψογο, μακάρι να υπάρχει η όρεξη να μεγαλώσει η λίστα τραγουδιών ( περισσότερο Τσιτσάνη, χαχα)

2 «Μου αρέσει»

Η αλλαγη τόνου στη συγκεκριμενη εφαρμογη (ιντερνιακη παρουσιαση) ειναι δυσκολη. Θα χρειαστει περισσοτερες γνωσεις programming τισ οποιες δεν κατεχω!!! Εδω στο στουντιο ειναι ευκολο να γινουν και στα midi files αλλα και στα audio το πολυ μεχρη ενα-δυο τόνουs πανω-κατω χωρις να αλλιωθουν τα audio. Αλλα η παρουσιαση τους σε σελιδα στο ιντερνετ ειναι πολυ δουλεια!!!

3 «Μου αρέσει»

Χωρίς ακόμη να το έχω ακούσει, έχω να πω ότι όποιος κάνει μια τέτοια δουλειά αναπόφευκτα θα την περάσει μέσα από μια προσωπική αισθητική. Αν δεν ήταν του Μάκη, θα ήταν του Α ή του Β, πάντως όχι της αυθεντικής ηχογράφησης. Άρα είναι κάτι που το αποδεχόμαστε, ιδίως μάλιστα αν ισχύει το πρώτο σκέλος της παράθεσης (προσεχτική δουλειά).

Για την αλλαγή τόνου και το πρόβλημα με τη φωνή: αν ο σκοπός του εγχειρήματος είναι η εξάσκηση και όχι το να κάτσεις να ακούσεις μουσική, μήπως μπορεί τη φωνή να την αντικαταστήσει (για τους άλλους τόνους εκτός από αυτόν όπου ηχογραφήθηκε αρχικά η φωνή) κάποιο μίντι όργανο;

2 «Μου αρέσει»

εννοώ ότι άλλο κιθάρα-μπουζούκι-μπαγλαμάς (και ακκορντεόν αναλόγως το κομμάτι) και άλλο πιάνο-μπάσο-ντραμς. γενικά στην διδασκαλία, αλλά και όταν κάνεις backing tracks, θεωρώ ότι πρέπει να δίνεις σημασία στο ύφος της μουσικής.
αυτά δεν τα λέω για να μειώσω την δουλειά που έχει κάνει ο κ. νικολόπουλος, κάθε άλλο! ας πούμε το μπουζούκι στο άσπρο πουκάμισο είναι πολύ καλοπαιγμένο και κοντά στο πρωτότυπο.
μου κάνει κάποια προβλήματα συγχρονισμού, το κάνει και σε άλλους;

1 «Μου αρέσει»

Γεια σου Νικο!!
Τα προβληματα συγχρονισμου εχουν να κανουν με την δυνατοτητα του server και το ποσο γρηγορο ειναι το ιντερνετ… στη σελιδα παιζουν ταυτοχρονα 8 με 9 audio και αυτο καμια φορα δινει αυτο το προβλημα!! συμβουλη ειναι να κανουμε ενα refresh τη σελιδα και να περιμενουμε να φορτωσει ολα τα audio full!! Για να λυθει το προβλημα πρεπει να κοιταξω για dedicated server οπου αυτο στοιχιζει αρκετα!!

2 «Μου αρέσει»

κατάλαβα, γι’αυτό άλλες φορές παίζει κανονικά. θα το προσέξω την επόμενη φορά, σ’ευχαριστώ!

1 «Μου αρέσει»

Ναι θέλει λίγο να το αφήσουμε να φορτώσει όλα τα αρχεία, φαίνεται από τις κυματομορφές που εμφανίζονται μια μια
Από το pc μια χαρά, στο κινητό κρασαρει το browser που και που

1 «Μου αρέσει»

Καλησπερα παιδια,
σημερα ανεβασα το θολωμενο μου μυαλο

6 «Μου αρέσει»

Πάρα πολύ καλή δουλειά!

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστω πολυ Σπύρο!!

Καλησπέρα φίλοι μου, σημερα ανεβασα το “Οταν πίνει μια γυναίκα” στα backing tracks προσπαθησα να πεξω τα μπουζουκια οπως ειναι στο original τραγουδι!! Θα θελα πολυ την γνωμη σας!!

3 «Μου αρέσει»