"Εγώ ποτέ δεν αγαπώ...."

Δε μ’αρεσει καθόλου το “μ’ αρέσει =συμφωνώ =εύγε”, που το αποδίδουμε με καρδούλες (ερωτευμένοι είμαστε?).
Τι θα λέγατε να βάζουμε το καραβάκι, που έχουμε στο σήμα του φόρουμ (πάνω αριστερά)? Μήπως έτσι μερικοί γίνουν και εφοπλιστές. :blush::blush::blush:

1 «Μου αρέσει»

Σε πρώτη ανάγνωση είναι ωραία η ιδέα σου Σπύρο. Αλλά υπάρχει το ζήτημα της λειτουργικότητας και κατά πόσον εύκολο θα είναι για κάποιον νέο στο φόρουμ να καταλάβει τι είναι αυτό το καραβάκι.

Και εξηγούμαι:

Με τα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Instagram, Twitter κτλ, η καρδούλα έχει καταλήξει να σημαίνει “μου αρέσει”, “αποδέχομαι”, “συμφωνώ”.

Φωτογραφία στο Instagram:

Ανάρτηση στο Twitter:

Μάλιστα δεν τις ονομάζει κανείς καρδούλες, πολλές φορές τη χρησιμοποιούν ως αναπαράσταση της έκφρασης “I love it” = “μου αρέσει πολύ” (σε ελεύθερη μετάφραση).

Όταν λοιπόν έρθει ένα νέο μέλος στο φόρουμ, του είναι απολύτως κατανοητό τι σημαίνει η “καρδούλα”, το γνωρίζει γιατί και στην υπόλοιπη διαδικτυακή του ζωή “καρδούλα” = “μου αρέσει”.

Αν το κάνουμε καραβάκι, εμείς μεταξύ μας θα ξέρουμε τι σημαίνει, αλλά ένας νέος που θα έρθει στο φόρουμ, δεν θα μπορεί τόσο εύκολα (αν δεν διαβάσει κάποιο σχετικό θέμα πιθανά) να καταλάβει γρήγορα και άμεσα το τι είναι αυτό το σύμβολο.

Σκοπός γενικά είναι όποιο μέλος έρχεται να νιώθει “άνετα” με την πλατφόρμα, χωρίς να χρειάζεται πολύ κόπο για να συμμετάσχει στις συζητήσεις. Η πλατφόρμα δεν είναι ο σκοπός, ο σκοπός είναι η συζήτηση, όσο λιγότερο ασχολούμαστε με την πλατφόρμα την ίδια, τόσο περισσότερο θα ασχολούμαστε με τις συζητήσεις…


Είχα γράψει και δυο απόψεις σχετικά με τις “καρδούλες” εδώ που σε γενικές γραμμές συμφωνούν με εσένα Σπύρο, αλλά άλλο να αλλάξουμε το όνομα “λάικ” και άλλο το σύμβολο…

6 «Μου αρέσει»